Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kalbin Hastalıkları - 4

Siraceddin Önlüer

Kalbin Hastalıkları - 4 Sözleri ve Alıntıları

Kalbin Hastalıkları - 4 sözleri ve alıntılarını, Kalbin Hastalıkları - 4 kitap alıntılarını, Kalbin Hastalıkları - 4 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yine kalbin incelmesi ve boş duygulardan temizlenmesi ancak ölümü, kabri ve ahiret hallerini düşünmekle mümkün olur. Nitekim Safiyye validemiz şöyle demiştir: Bir kadın, Hz. Aişe'ye (ra) gelerek kalbinin katılığından şikâyet etti. O da, "Ölümü çokça düşün, kalbini inceltir" dedi. Kadın, tavsiye edildiği şekilde yapınca kalbi yumuşadı ve Hz. Âişe'ye gelip teşekkür etti.
"UZUN EMEL SAHİPLERİ"
• ibadetleri vaktinde yapmazlar. • Tövbeyi terkederler. • Kalpleri katılaşır. • Ölümü hatırlamazlar. • Vaaz ve nasihatten ibret almazlar. • hep dünya malına ve mevkiine kavuşmak için ömürlerini harcarlar. •Ahireti unutur,sadece zevk ve sefasını düşünürler.
Reklam
Nasıl giyinilir,Ne yenilir programları oluyor bu ülkede.
Uzun emel, insanı dünyaya rağbet etmeye ve onu kazanma hırsına sürekler. Bu durumda, "Ne yiyeceğim, ne giyeceğim?" derdiyle uğraşır durur. Bu düşünce kalbi meşgul, vakti zayi eder, derdi çoğaltır.
İbadette kusur ve tembelliğin sebepleri...
Kulun Allah'a karşı ibadette tembellik ve kusurunu, o merhamet edicilerin en merhametlisi olan Allah'ın rahmet ve acımasının büyüklüğüne sığınma ümidi üzerine bina etmesidir. Böyle kişiler Cenâb-ı Hakk'ın iyiliğini ahiret azığı, merhametle acıyıp bağışlama ümidini kusur ve isyana alet ediyorlar. Ne büyük cehalet.
"Rabb'inin nimetini minnet ve şükranla an." Duhâ 93/11
Sayfa 44 - Semerkand
Reklam
İnsan, dil ve kulağının şükrü olarak bol bol Kur'an okumalı ve dinlemelidir. Müstehcen şeyleri söylemekten ve dinlemekten şiddetle sakınmalıdır. Zira çirkin sözler dinlemek ve sarfetmek insan üzerinde çok kötü tesirler bırakır, aklını fikrini bozar.
Büyüklerden Rebi b.Huseym (ra) sabah çıktığında önüne kağıt,kalem koyar,ağzından çıkan boş sözü not düşer ve akşamleyin kendini sorgulardı.
Kalp,yanlış inanç ve kötü huylarla kirlenir,duyarlılığını kaybeder,körelir,katılaşır,taş gibi olur.
Çocuğa, "Ödevin bitti mi? Ödevini yaptın mı?" sormak yerine, "Ödevini görmek istiyorum" denilmesi hem kontrol edileceği için ödevini düzgün yapmasını sağlar hem de sonucundan çekindiği için yalan söylememesini sağlayabilir.
Reklam
İbrahim en-Nehaî [ra] kız çocuğuna, "Sana şeker alacağım" demezdi. "Sana şeker alsam nasıl olur!" derdi.Çünkü kimi zaman onu yerine getirmeye imkânı olmuyordu.
Mümin, kendinde görmediği bir sıfatla methedildiği zaman, Allah'tan haya eder.
Sayfa 52 - Semerkand
Konuşulması gereken yerde susmak eksiklik olduğu gibi,konuşulmaması gereken yerde konuşmak da yerine konulmamış köşe taşı gibi sırıtır.
SÖZ,KİŞİNİN AKLININ MİKTARINI GÖSTERİR. (İbnül Mübarek ks)
137 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.