Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kapitalist Ötesi Toplum

Peter F. Drucker

Kapitalist Ötesi Toplum Gönderileri

Kapitalist Ötesi Toplum kitaplarını, Kapitalist Ötesi Toplum sözleri ve alıntılarını, Kapitalist Ötesi Toplum yazarlarını, Kapitalist Ötesi Toplum yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öğretmen ve öğreti
Öğrencinin güçlü yanlarını bulup onları başarıya yönlendirmeli... Öğretmen motivasyon verir, yönlendirir ve cesaretlendirir. Öğretmen, bir lider ve bir kaynak olur.
Sayfa 277 - İnkılap yayıneviKitabı okudu
[..] askeri yardımların hiçbir bölgede denge ya­rattığına rastlanmamıştır. Yalnızca silahlanma yarışını daha hızlandırmıştır, o kadar.
Reklam
303 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
93 yılında yazılmış, o zamana ait bilgilerin söylendiği geçerliliğini yitirmiş kitap. Herhangi bir şirket, başkasına açık seçik hesap vermek zorunda değilse performansı düşmekte, kötüleşmektedir. İşi fiilen yapan insanlar,o konuda herkesten daha çok şey bilmektedir. Belki bu bilgiyi yorumlamasını bilemezler. Ama neyin işe yarayıp yaramadığını bilirler.
Kapitalist Ötesi Toplum
Kapitalist Ötesi ToplumPeter F. Drucker · İnkılap Yayınevi · 200326 okunma
Dünün dünya düzeni hızla geçmişte kalırken, yarı­nın dünya düzeni de henüz kendini belli etmemiştir. Bu durumda bizler, günümüz politikacılarının durmadan id­dia ettikleri gibi "yeni dünya düzeni"yle karşı karşıya de­ğiliz. Bizim karşımızda yeni dünya düzensizliği bulun­maktadır, bunun ne kadar süreceğini de hiç kimse bilme­mektedir.
Kısa vadeli sonuçları kısa vadeli sonuçların üzerine koymakla uzun vadeli sonuçlar elde edilemez.
Eflatun'un sözcüsü bilge Sokrat, bilginin tek fonksiyonunun kendini bilme ol­duğuna, yani kişinin entelektüel, ahlakî ve ruhsal büyü­mesiyle ilgili olduğuna inanmaktadır. Onun en büyük hasmı, zeki ve bilgili Protagoras ise, bilginin amacının, sa­hibine ne diyeceğini ve onu ne zaman diyeceğini bilme olanağı getirmekle onu etkin kılmak olduğu inancında­dır.
Reklam
Bizim şimdi bilgi olarak kabul ettiğimiz bilgiyle gelince, O kendini EYLEM'le kanıtlamaktadır. Bu gün Bilgi dediğimiz şey, eylemde etkin olan enformasyondur. Sonuçlara odaklanmış enformasyondur. Sonuçlar kişinin dışındadır.
KURULUŞ bir insanlar grubudur. Ortak bir amaç için bir arada çalışan uzmanlardan oluşur. "Toplum" "cemaat" "aile" gibi sosyal agregalardan farklı olarak, kuruluş belli bir amaçla tasarımlanmıştır. Temeli insanın psikolojik yapısından kaynaklanmadığı gibi, Biyolojik ihtiyaçtan da kaynaklanmamaktadır. Ama insan yapısı olmasına rağmen kuruluşlar kalıcı olacaktır. Belki sonsuza kadar değil, ama önemli bir süre buyunca
Bilginin yapısında hızlı değişim vardır. Bu gün emin olduğumuz şeyler, yarın saçma sayılacaktır.
Her yıl bu soruyu sormayı öğrenelim Eğer bu işi şu anda yapıyor olmasaydık, Bu gün bildiklerimizi bilerek, Bu işe şimdi girer mıydık? Eğer cevap " HAYIR" ise Bu seferde bunu sormamız gerekir O halde şimdi ne yapacağız? Bu noktada gerçekten bir şeyler yapmak gerek. Yeni bir araştırmayla yetinilmemelidir. Planlama ve politikayi uzatma yerine var olanı terk etmeyi esas alarak daha çok aşılmasi gerekmektedir.
Reklam
Bizler Kapitalist ötesi topluma girmiş ve bir hayli de yol almış olduğumuz için, artık kapitalizm Ulusal Devletler çağının sosyal, ekonomik ve siyasal tarihini gözden geçirebilecek gelmiş sayılırız
Yeni toplumun sosyalist olmayacağı, Kapitalizmi de aşmış, ötesine geçmiş bir toplum olacağı hemen hemen kesindir. Böyle bir toplumun en başta gelen kaynağının bilgi olacağı da kesin bir biçimde belirtilmiştir. Bunun anlamı da, toplumun artık ÖRGÜTSEL bir toplum olacağıdır
Kapitalist sonrası toplumun nasıl bir şey olacağını öngörmeye çalışmak, bu gün için hâlen riskli bir iş olur. Ne gibi yeni sorunların çıkacağını Büyük düğüm noktalarının nerelerde belireceğini, Olasılıklara dayanarak şimdiden bir dereceye kadar görebileceğimiz inancındayım. Birçok alanlarda, nelerin sonuç VERMEYECEĞİNİ bilecek durumdayız. Ama bir çok soruların cevabı, hala geleceğin rahminde saklı durumdadır
Eğer sosyalizmin tanımını, Marx'ın yaptığı gibi, Üretim araçlarının çalışanlar elinde bulunması biçiminde yapılırsa, O zaman ABD dünyanın en "sosyalist" ülkesidir. Ama bir yandanda dünyanın en "kapitalist"ülkesidir. Emekli sandıklarını yönetenler yeni tür kapitalistlerdir.
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.