Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi

Canan Karatay

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
KRONiK/DEJENERATİF HASTALIKLARI VE HIZLI YAŞLANMAYI ÖNLEMEK İSTİYORSAK, DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ KARBONHİDRATLARI TERCİH ETMELİYİZ.
Sayfa 52 - HayykitapKitabı okudu
Eklemlerimizin sertleşmesinin (kıkırdak, kas ve kas bağları dediğimiz tendonların ve eklem kapsüllerinin sertleşmesi) ve bunun sonucunda ağrımasının nedeni, eklem sıvılarının azalmasıyla esnekliğini kaybetmesine bağlıdır. Bunun da nedeni sağlıklı yağların eksikliği ve yetersiz tüketimidir. Eklemlerimiz, vücudumuzun contalarıdır. Aynen contalar gibi rahat, sıkıntı vermeden, gıcırtı yapmadan, birbirlerine sürtünmeden çalışmaları için sık sık yağlanmaları gerekmektedir. Eklemlerimizin yağlanmasını ise sağlıklı yağlar (köy tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, özellikle saf ve katkısız Omega-3 yağları) sağlar. Ayrıca bu sağlıklı yağlardan zeytinyağı ve Omega-3 yağlarının anti-enflamatuar etkisi de vardır.
Sayfa 65 - HayykitapKitabı okudu
Reklam
Sağlıklı proteinlerle yüklü bir kahvaltı yaptığımızda organizma ,doğal proteinleri hazmedebilmek için 5 km koşmuş kadar enerji yani kalori harcar.Oysa proteinlerin hazmı kolay değildir,hazım süresi uzun olduğu için organizma uzun süre yüksek düzeyde enerji harcar.Proteinlerin mide ve bağırsaklarımızda uzun süre kalmaları sonucu açlık hissetmeyiz, tokluk hissimiz uzun süre devam eder.Bu şekilde sık sık yeme ihtiyacımız ortadan kalkar.Yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar ise hemen hazmedilir ve bu nedenle kısa süre sonra midemiz boşalır ve çabuk acıkırız.
Gereksiz korku gereksiz hastalıklara yol açar! Sağlıklı yağ yemezseniz A, D, E, K vitaminlerinden de mahrum kalırsınız. Belki kilo sorununuz olmaz ama bağışıklık sisteminiz çöker, hastalıklarla boğuşursunuz!
Sayfa 57 - HayykitapKitabı okudu
SORU: Bağışıklık sistemimizin zayıflayıp çökmesine neden olan etkenleri sıralayabilir miyiz? CEVAP: Bağışıklık sistemimizi zayıflatan, çökerten birçok etken bulunmaktadır. Bunlardan 10 önemli etkeni şöyle sıralayabiliriz: 1. Sağlıksız trans yağlar (margarinler, rafine edilmiş/rivyera adıyla satılan tüm bitkisel yağlar, fabrikasyon yiyeceklerde ya da pastane ürünlerinde kullanılan hidrojenize bitkisel yağlar) 2. Tatlılar, şekerler, hamur işleri, asitli ve şekerli içecekler (glisemik indeksi yüksek karbonhidratlar) 3. Kan şekeri yüksekliğine, insülin yüksekliğine, karaciğer yağlanmasına, obeziteye ve diyabete neden olan bütün etkenler 4. Kötü beslenme ve yaşam biçimi 5. Gizli ve aşikâr olan alerjiler 6. Çevremizde aşırı düzeyde bulunan kimyasal toksinler 7. Kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde bulunan kimyasallar 8. Yüksek elektrik gerilim hatları ve çeşitli elektromanyetik alanlar, röntgen ışınları 9. Fiziki ve mental (ruhi)stresler, agresiflik, saldırganlık 10. Yalnızlık, kimsesizlik
Sayfa 58 - HayykitapKitabı okudu
Modern çağ, insanı hasta eden beslenme tuzaklarıyla dolu. Yanlış bilgilendirme, para uğruna gerçekleri gizleme, satışlar düşmesin diye belli ürünlerin zararlarını örtbas etme, geleneksel ve sağlıklı ürünleri karalama, endüstrinin sık başvurduğu taktiklerden... Bu ambalajlı tuzaklara düşen masum insanlar da önce enerjisini ve sonra sağlığını kaybediyor.
HayykitapKitabı okudu
Reklam
Gereksiz korku gereksiz hastalıklara yol açar! Sağlıklı yağ yemezseniz A, D, E, K vitaminlerinden de mahrum kalırsınız. Belki kilo sorununuz olmaz ama bağışıklık sisteminiz çöker, hastalıklarla boğuşursunuz!
Sayfa 57 - HayykitapKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.