Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kitap Okumada Yeni Teknikler

Halit Ertuğrul

Kitap Okumada Yeni Teknikler Sözleri ve Alıntıları

Kitap Okumada Yeni Teknikler sözleri ve alıntılarını, Kitap Okumada Yeni Teknikler kitap alıntılarını, Kitap Okumada Yeni Teknikler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Az Okumamızın Sebepleri
İkinci öğrenci de şunları söylemişti: "Devletin okuma politikası yok.Sanki okutmama politikası var.Düşünün.Gazeteler pahalı,kitaplar pahalı,kütüphaneler az. Olsa da kullanışlı ve halka özendirici değil."
Sayfa 118 - Nesil YayıncılıkKitabı okudu
"Aklın nuru fen ilimleridir, kalbin nuru da din ilimleridir." | Bediüzzaman
"Kitap, size istediğiniz zaman ders vermeye hazır bir öğretmendir. Onu, yanınızda taşıyabilir , dilediğiniz zaman bilgi alabilirsiniz. Para, yiyecek, giyecek istemez. Tek istediği sizin dikkatiniz ve alâkanızdır. Sert konuşmaz, kalbinizi kırmaz, sizi notla korkutmaz. Canınızın istemediği zamanlarda ders vermeye kalkışıp sizi üzmez. Soru sorabilir, onunla tartışabilir, fikirlerini kabul etmediğinizi söyleyebilirsiniz. Üstelik beğenmediğiniz öğretmeni değiştirmek elinizdedir."
Hani derler ya; "Kitap okumayan her şeyi bildiğini sanırmış.Okuyan da ne kadar az bildiğini anlarmış."
Reklam
Biz aslında şunun arzusunda idik: "Hem karakterli,faziletli ve başarılı olsun,hem de fazla dindar olmasın."
Sayfa 10 - Nesil YayıncılıkKitabı okudu
Az Okumamızın Sebepleri
Öğrencilerden birisi; "Suçlu biz değiliz,çünkü biz okuma eğitimini almadık ve düzenli bir okuma yapan örnek insanlara rastlamadık.Yani az okuyan bir ailenin çocuğu ve yine az okuyan öğretmenlerin öğrencisiyiz."
Sayfa 118 - Nesil YayıncılıkKitabı okudu
Biz aslında şunun arzusunda idik:"Hem karakterli,faziletli ve başarılı olsun,hem de fazla dindar olmasın."
Sayfa 10 - Nesil YayıncılıkKitabı okudu
Unutmamak gerekir ki, herkes kendisi için çizdiği sınırların içinde kalmaya mahkûmdur. Büyümek ve ilerlemek isteyen kişi sınırların dışına çıkmak zorundadır.
Reklam
Kafanızı ve gönlünüzü huzur veren düşüncelerle doldurmalıyız. İyiyi, güzeli, doğruyu görmek için bakmalıyız. Bedenimizin sağlıklı olması için her sabah nasıl spor yapıyor, dişlerimizi fırçalıyorsak, zihnimizin huzurlu olması için de gayret etmeliyiz.
Tarih kitapları, tecrübe kazandırır. Fikrî eserler, düşünmeyi öğretir. Hikâye ve roman, hayatı, daha gerçekçi bir gözle görmemizi sağlar. Şiir, duyguları terbiye eder. Biyografik eserler, çalışma şevki verir.
Herhalde istenecek en güzel şey de, ilimdir. Bir insanın en büyük zenginliği budur. Dünyevî zenginlikler geçicidir. Ama ilim, bilgi ve feyiz kalıcıdır. Bu ise, okuyarak kazanılır.
... telefonda ilk kez görüşülen birisinin konuşmasından ve kullandığı kelimelerden eğitim düzeyini, zekasının kıvraklığını, sosyal durumunu sezmek mümkündür.
Düşünceler duyguları, duygular davranışları, davranışlar inançları, inançlar da alışkanlıkları doğurur. Alışkanlıklarımız da, kişiliğimizi ve karakterimizi oluşturur.”
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.