Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Köpekleşmenin Tarihi

Nihat Genç

Köpekleşmenin Tarihi Gönderileri

Köpekleşmenin Tarihi kitaplarını, Köpekleşmenin Tarihi sözleri ve alıntılarını, Köpekleşmenin Tarihi yazarlarını, Köpekleşmenin Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
219 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Buncacık kitaba 36 konu sığdırmayı başaran yazarı tebrik ediyorum. En çok dikkatimi çekense kitabın dışında da bahsedilen konudan geldiğimiz yer. Bu soru aslında çok önemli benim gözümde. Nasıl oldu da 3 kıtaya yayılan devletin atlarından dahi bir sütçü beygiri bile kalmadı. İşin özünde şöyle ki, nasıl oldu da bu hale geldik? Aslında insanlar hangi devirde olursa olsun bu soruyu sormadıkça, sordukları bu soruyu sıkça yenilemedikçe gelişemiyorlar. Özellikle sistemini oturtmuş, insanları değişse de sistemi değişmediği için sorun sıkıntı olarak büyük problem yaşamayan Avrupa devletleri hariç dünyanın geri kalanında halklar tarafından sıkça sorulması gereken soru bu. Bakın, kitap ne güzel aşılıyor soruları. Toplum eleştirisinin eşitsizlikten ziyade adaletsizlik üzerinden yapılması çok önemli. Eşitlik kavramının hiçbir anlamı yok benim gözümde adalet kavramı daha önemli. Kelime olarak dillere pelesenk edildiği için eşitlik hakkında çocukların tabureye çıkarıldığı görsele bakılabilir. Daha sonradan Adalet olarak yeniden görsele bakılarak dahi ne söylemek istediğim anlaşılabilir. Adalet çok önemli ve ulaşılması gereken bir kavram olarak yerini alır bizim gibi ülkelerde. Yozlaşma ve Biat Kültürü de işlenen, aşılamayan diğer bir konulardan. Maalesef bizim insanımızda da var bu. Ben bunu biraz Hintliler gibi çok Tanrılı dinlerin inananlarının önce bir put yapması veya yaptıkları putları çeşitlendirmesi, sonra da bunlardan bir şeyler ummasına bağlıyorum. Gerek var mı? Yok. Nihat Genç işte bu benim yaptığım benzetmeyi daha açık, sert ve sivri bir dille yapıyor dersem de konuyu özetlemiş olurum. Hepimize iyi okumalar dilerim..
Köpekleşmenin Tarihi
Köpekleşmenin TarihiNihat Genç · İletişim Yayınları · 2005194 okunma
Reklam
"Oysa biz yoksul insanlarız, bir sarılmayla da doyarız..."
"Asırlar boyu insanların kaderleri zengin insanların hayırseverliğine kaldı."
Düşüncesi olmayan insanların ellerinde yalnız, babadan, dededen kalma gelenekler, kılıçlar, silahlar vardır.
Reklam
"Kurt birgün çok acıkır, kasabaya iner. İri kıyım, yağlı bir köpeğe rastlar, kurt şaşırır, köpek "sahibim hergün beni yediriyor" der. Kurt, "bu ne güzel insan, bana da verir mi?" der. Yola koyulurlar, tam evin kapısına geldiklerinde kurt, köpeğin boynunda bir iz görür. "Bu nedir?" der. Köpek, "sahibim beni yedirir ama her akşam da bağlar" diye cevap verir. Kurt tekrar ormana geri döner."
Sayfa 201Kitabı okudu
"Bu eksiklik, yalnızlık duygusu, tek başınalık. İşte, tam da burası düşüncenin, insanlığın aydınlanma noktası. Batıda bütün büyük bilimsel, felsefi ve sosyal devrimlerin başladığı nokta burası. Tek başınasın, ne yapacaksan, tek başına yapacaksın. En büyük kahramanımız anne-baba yok, siyasi, sosyal kahramanlar, onlar da yok."
Sayfa 160Kitabı okudu
"Sait Halim Paşa'nın ünlü lafıdır, biz, eşyaya baktığımızda, ona kendi kafamızdaki fikri veriyoruz, oysa, eşya bizden bağamsız kendi ölçüleri ve bilgisiyle var, yani biz o eşyanın bilgisiyle düşünmüyoruz. İşte açın sağcı, solcu, İslamcı dergileri, herkesin kafalarındaki soyut bilgilerle konuştuğunu bunlardan asla bıkmadığını görürüz! "
Sayfa 148Kitabı okudu
"Psikiyatri bir şehir dinidir. Psikiyatri ömrü boyu ezilmiş, aç, yoksul bir insana ne söyleyebilir?"
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
"Toplumlar açlık, yoksulluk, adaletsizlik, haksız bir düzen içinde çırpınırken, eğitici-öğretici bilgileri bir makineye kaydedip toplumu sosyalleştiremezsiniz. Bunalımın kökleştiği dönemlerde insanlar, yırtıcı kuşlar gibi toplumun her kesimini gagalamaya başlar."
Sayfa 122Kitabı okudu
"Roma'yı ne sınırsız ihtişam yıktı, ne de kuzeyden gelen barbar Cermenlerin yağması! Roma'yı tarihe gömen, merhametsizliğiydi, inim inim inleyen halkın, merhamet ve şefkat arayışı idi!"
Sayfa 104Kitabı okudu
"Yeryüzü tarihi tarlada çift süren bir büyük lider daha tanıdı: Gorbaçov! O yoksulluğu görünce, Rusya'nın tüm kapılarını boşalttı! Oysa Mustafa Kemal, daha acımasız, içler acısı bir yoksulluk gördü, ne ülkesini Gorbaçov gibi Batının kredilerine, ne de Batının kucağına attı, oturdu, düşündü, elde ne varsa, topladı, çıkardı!"
Sayfa 104Kitabı okudu
"Kendi karnını doyuramayan insanlar, nasıl yurttaş olacaklar! Mustafa Kemal'in öğretmenleri ziraatçilerdi! Mustafa Kemal'in ziraatçileri hem halk okullarında öğretmenlik yapıyor, hemde tarla sürüyordu."
Sayfa 102Kitabı okudu
97 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.