Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kronolojik Zaman Çizelgeli Dünya Tarihi

Kolektif

Kronolojik Zaman Çizelgeli Dünya Tarihi Gönderileri

Kronolojik Zaman Çizelgeli Dünya Tarihi kitaplarını, Kronolojik Zaman Çizelgeli Dünya Tarihi sözleri ve alıntılarını, Kronolojik Zaman Çizelgeli Dünya Tarihi yazarlarını, Kronolojik Zaman Çizelgeli Dünya Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Düşmanlarımızı affetmemiz gerektiğini okuyoruz fakat dostlarımızı affetmemiz gerektiğini okumuyoruz. Cosimo de Medici
"Mezopotamya" sözcüğü .. nehirler arasındaki ülke" anlamına gelmektedir.
Reklam
HOMO ERGASTER'İN BELİRMESİNDEN kısa bir zaman sonra homininler yaşam alanlarını ilk defa Afrika'nın ötesine genişletti. H. georgicus adı verilen bir tür Gürcistan'daki Dmanisi'de 1.7 MYÖ'de ortaya çıktı. Homo ergaster'in diğer bir yakın akrabası Homo erectus belki de kısa bir zaman sonra Çin ve Endonezya' da yaşadı.
Homo ergaster'le (MYÖ 1.8) birlikte atalarımız daha tanıdık gözükmeye başladı. H. ergoster uzun ve inceydi ve fazla vücut tüyü olmayan ilk haminin (insanları ve atalarını tanımlamak için kullanılan bir terim) olası muhtemeldir. Beyinleri atalarından daha büyüktü ve ağaca tırmanma konusundaki son uygunluklarını yitirerek yürümeye ve koşmaya bütünüyle uyum sağladılar.
ALETLER
Birçok hayvan türleri alet olarak doğal objeleri kullansa da taş alet yapımı hominin'lere özgüdür. Bu aletlerin en erken örnekleri bir "çekiç taşla" vurarak taş parçalarından basitçe kırılan keskin parçalardır. Bunlar ilk bulundukları yer olan Olduvai Vadisine atfen "Oldowan" aletleri adıyla bilinir. Daha sonraki Acheulian el baltası gibi aletlerin yapımı daha çok beceri gerektirmiştir. Alet üretimi insan beyninin gelişiminin açıklamalarından biri olabilir.
Australopithecine'lerin ardılları iki ayrı yaşam tarzı geliştirmiştir; Paranthropus türünün üyelerinin sert bitkileri çiğnemek için iri çeneleri ve büyük dişleri vardı; öte yandan Homo rudolfensis ve Homo Habilis etoburların öldürdüğü hayvanların uzun kemiklerinin protein bakımından zengin iliklerine ellerindeki aletlerle ulaşmış ve daha çok protein tüketmişe benzemektedir.
Reklam
BAZI FARKLI AUSTRALOPITHECINE TÜRLERİ 4.2-2 MYÖ arasında Afrika'da yaşadı. Çoğu zaman iki ayak üzerinde yürüseler de küçük ve maymun benzeriydiler ve hala kısmen ağaçlarda yaşıyorlardı. Beyinleri günümüz şempanzelerinin beyinlerinin büyüklüğündeydi. Fakat bazı Australopithecine'lerin alet kullandıkları anlaşılmaktadır. En erken tarihli taş aletler Etiyopya'da bulunmuş olup 2.6 MYÖ'ye tarihlenir.
34 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.