Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur'an Nedir?

Ahmet Nedim Serinsu

Kur'an Nedir? Sözleri ve Alıntıları

Kur'an Nedir? sözleri ve alıntılarını, Kur'an Nedir? kitap alıntılarını, Kur'an Nedir? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tolstoy ise şunu söylemiştir: “Özgürlük, herkesin bana uyması, her şeyin bana uygun olması demek olsaydı, biz yok olurduk; çünkü biz, yalnız çelişkiler ve karşıtlıklar içinde kendi varlığımızın bilincine varabiliriz.”
Kur’an kelimesinin, Kur’an’ın ilk emri olan “ikra’ - oku!” sözcüğüyle aynı kökten gelmesi son derece anlamlıdır. Kur’an böylece okumaya ve ilme verdiği değeri ifade etmiş olmaktadır. O halde insanın varoluşunu gerçekleştirmede “okuma” eylemi en temel eylemdir.
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Sık sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını kazanmak ve de çocukların sevgisini; dürüst eleştirmenlerin takdirini kazanmak sahte dostların ihanetine dayanmak; güzelliği takdir etmek, başkalarındaki en iyiyi bulmak, dünyayı bir parça daha iyi terketmek, ister sağlıklı bir çocukla ya da bir parça bahçeyle isterse bir sosyal koşulu iyileştirerek; siz yaşadığınız için tek bir canlının bile daha kolay nefes aldığını bilmek, işte budur başarmak. Ralph Waldo Emerson
“Çaba ve pratik, hem vahiyle varoluşumuzu gerçekleştirmek hem de çağın insanı olarak hayatımızda artık tanışık olduğumuz dünyevileşme/fıtrata (öz’e) yabancılaşma ve onun getirdiği yalnızlığı, acımasızlığı ve hiçliği aşma yolunda bir arayışı ifade eder. Eğer sevilmeden sevemez olmuşsak, dinler gözüküp dinlemiyorsak, insanı anlamak için kendimizi anlamamız gerektiğini bilemiyorsak, bu arayışa şiddetle ihtiyaç var demektir.”
Tzu Kung dedi ki: “Bir kimsenin tüm hayatına kılavuzluk edecek bir söz var mıdır? Konfüçyüs bunu şöyle cevapladı: “O söz sevgi olmasın? Kendinde beğenmediğin hiçbir şeyi başkalarına da yapma.”
“İlahi kanunu bilmeyen kişi, soylu biri haline gelemez. Güzel ahlakın esaslarını bilmeyen kişi, karakterini oluşturamaz. Kelimelerin gücünü bilmeyen kişi, insanları tanıyamaz.” Konfüçyüs
Reklam
“Dünyada, kişinin en kötü şartlarda bile hayatını sürdürmesine, hayatında bir anlam olduğu bilgisi kadar etkili bir şekilde yardımcı olan başka hiçbir şey yoktur.”
Herakleitos şöyle demiştir: “İnsanlar, değişik yönlerde hızla gitmekte olan şeyin kendi kendisiyle nasıl uyuştuğunu anlamazlar, bu tıpkı yayla Lyra olayında olduğu gibi zıtlıklardaki ahenktir.”
“ ‘Nasıl yaşamalıyım?’ konusunda kendisine ahlaki bir yol çizemeyen insan kişilik problemleri yaşamaktadır.”
Mesela Fransız matematikçi ve filozof olan Blaise Paskal yirmi dokuz yaşındayken öldü. Ölümünden sonra, elbisesinin içerisine dikilmiş vaziyette bulunan ve devamlı taşıdığı muskada şunlar yazıyordu: “Filozofların ve bilginlerin bulduğu Tanrı’yı değil, peygamberlerin bildiği Allah’ı istiyorum.”
43 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.