Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Küresel Dünya

George Ritzer

Küresel Dünya Gönderileri

Küresel Dünya kitaplarını, Küresel Dünya sözleri ve alıntılarını, Küresel Dünya yazarlarını, Küresel Dünya yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Küreselcilere göre küreselleşme pek çok şey arasında dünyada önde gelen bir aktör olan ulus - devletin bu konumunu kaybetmesine yol açan bir dizi süreci içeriyor. Kuşkuculara göre ise; belirli bir zamanda ortaya çıkmış olan küreselleşmenin artık sonuna gelinmektedir. Son yıllarda ulus devletin kendini yeniden ispatladığını ve merkezi dünya gücü olarak tarihsel rolünü yeniden kazandığını ya da kazanmakta olduğunu iddia etmektedir.
Sayfa 55 - ayrıntıKitabı okudu
608 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
82 günde okudu
Küreselleşme Kitabı Bağlamında Çevre
İnsanlar günümüzde üzerine yeteri kadar düşmeseler de çevre kavramı hem günümüzü hem de geleceğimizi etkileyen en önemli faktördür. Ekosistemin verimliliği, yaşamın kalitesi, bireylerin sağlığı, yaşamın sürdürülebilirliği açısından aktif olmalıdır. İnsanların hayatı çevreyle şekillenir, bulundukları konumların çevresel faktörleri bireyleri hem fiziksel hem ruhsal hem de düşünce biçiminin oluşması açısından derinden etkiler. Bu etkiler hem olumlu hem de olumsuz yönde gelişebilir. Bu sebeple birey sağlığı ve bundan hareketle toplum sağlığı için çevre sorunları üzerinde daha fazla düşünülmeli ve bu sorunların çözülmesi için daha fazla çaba sarf edilmelidir. Çevre sorunları kavramı oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu sorunların temelinde sosyoekonomik koşullar önemli bir yer tutmaktadır. Aynı zamanda bu sosyoekonomik koşullar geleceğin çevre sorunlarını da oluşturmaktadır çünkü günümüzde daha ağır olarak hissettiğimiz ekonomi tüm alanlara yayılmış ve etkisi altına almıştır. Çevre sorunları lokal olarak başlayıp globalleşerek küresel bir sorun olmuştur.
Küresel Dünya
Küresel DünyaGeorge Ritzer · Ayrıntı Yayınları · 201131 okunma
Reklam
Bütün toplumsal süreçler kendilerini yaratanlar ve içinde yer alanlar tarafından değiştirilmeye açıktır.
Neo-Liberalizm
Bireysel özgürlüğe liberal bir bağlılık, serbest piyasaya inanç ve devletin buna müdahalesine karşı çıkış.
Onlar da Belûcîleri Katletmekle meşgul!
Örneğin, Pakistan'da demokrasi olduğu söylenir ; ancak ülke kurulduğu 1947 yılından bu yana pek çok otokratik askeri yönetim dönemi yaşamıştır. 2007 sonunda Pakistan askeri bir lider tarafından yönetilmekteydi, sıkı yönetim ilan edilmişti ve Benazir Butto'ya yapılan suikasttan sonra ülke tam bir kaos içine girmişti. İşte bütün bunlar, (Butto'nun dul eşi Asif Ali zardari 2008 sonunda devlet başkanı seçilmiş olsa bile) pakistanın demokrasiye ne denli bağlı olduğu ve sınırları içindeki El-Kaide ile Taliban'ın yarattığı tehditler de dahil olmak üzere istikrarsızlaştırıcı pek çok güçle karşı karşıyayken demokrasiyi hangi ölçüde sürdürebileceǧi sorularını akla getiriyor.
Batılılaşma:
Batı'nın dünyanın geri kalan bölümleri üzerindeki ekonomik, politik ve kültürel etkisi.
46 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.