Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Manzaralı Bir Oda

E. M. Forster

Manzaralı Bir Oda Hakkında

Manzaralı Bir Oda konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

"Manzaralı Bir Oda'nın edebi olarak çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bir kadın hakkında yapılmış duygulu bir çalışma olmasının ötesinde sosyal ve estetik gözlemler hazinesidir de." -Tom Frenkel- Lucy ile kuzeni Miss Bartlett, Bertolini Pansiyon'da manzaralı bir odaları olsun isterler. Oysa Lucy'nin pencereden manzarayı seyretmek yerine o manzaranın içinnde olmaya ihtiyacı vardır. Lucy dışarıda hüküm süren hayatın içinde yerini almak ister, aşka ve özgür bir ruh olmaya ihtiyacı vardır. Aile-toplum-kilise üçgeninde özgürleşmeye çalışan Lucy'nin karşısına şimdi de erkekler çıkmıştır. Hem onlara aşık olmak hem de özgür bir ruh olmak mümkün müdür? E.M. Forster, 1908 yılında tamamladığı Manzaralı Bir Oda adlı eserinde, tenis maçlarını, piyano resitallerini, çay partilerini fon olarak kullanır ama esas hedefi İngiliz toplumunu ve sınıf ilişkilerini eleştirmektir. (Arka Kapak)
Çevirmen:
Sevil Cerit
Sevil Cerit
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 267Basım Tarihi: Nisan 2002Yayınevi: İletişim YayıneviOrijinal Adı: A Room With A View
ISBN: 9789750500329Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 78.8
Erkek% 21.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

E. M. Forster
E. M. ForsterYazar · 13 kitap
(1879-1970) yirminci yüzyıl başı İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Cambridge’deki King’s College’den mezun olduktan sonra, bir süre İtalya’da yaşadı ve Where Angels Fear to Tread (Meleklerin Uğramadığı Yer - Çev: Armağan İlkin) ile Room With a View (Manzaralı Oda) romanlarını yazdı; bu romanlarda Akdeniz kültürünün tenselliği ile tutuk İngiliz roman kahramanları arasındaki ilişkiyi ele alır. I. Dünya Savaşı sırasında Mısır’da sivil görevli olarak çalıştıktan sonra 1911 ve 1921 yıllarında Hindistan’a iki yolculuk yaptı. En ünlü romanı A Passage to India (Hindistan’a Bir Geçit) bu yolculukların ürünüdür. Bu romanında sömürgeci İngilizlerle Hintliler arasında gerçek, insani bir bağ kurmanın imkânsızlığını anlatır. Forster, ayrıca edebiyat eleştirisi, biyografi, edebi ve toplumbilimsel denemeler de yazdı. Aspects of the Novel (Roman Sanatı - Çev: Ünal Aytür) ile Two Cheers for Democracy (Demokrasi İçin İki Kere ‘Çok Yaşa!’) bunların arasında en önemlileridir. Otobiyografik ögeler taşıyan Maurice ise Forster’in erken dönem romanlarından biri olmakla birlikte ancak ölümünden sonra 1971’de yayınlandı. Forster, 80’li ve 90’lı yıllarda özellikle Merchant-Ivory ve David Lean gibi yönetmenlerin romanlarından yaptıkları uyarlamalarla geniş kitlelerce tanındı.