Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması

Samuel P. Huntington

Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması Gönderileri

Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması kitaplarını, Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması sözleri ve alıntılarını, Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması yazarlarını, Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fay Hattı çatışmaları
Medeniyetler insanların nihai kabileleridir ve medeniyetler çatışması da küresel ölçekli kabile çatışmasıdır.
Göç/Göçmen sorunu
Gerek Almanya'daki Türkler gerekse Fransa'daki Cezayirler olsun Müslüman toplumlar göç ettikleri kültürlerle bütünleşmemişlerdir ve Avrupa'nın endişe ettiği şey bütünleşeceklerine dair hiçbir belirtide göstermemeleridir.
Reklam
Batıya direniş
Batının demokratikleştirme çabalarını en büyük direniş İslam'dan ve Asya'dan gelmişti. Bu direnişin kökleri İslami dirilişte ve Asya'nın olumlamasında hayat bulan daha geniş çaplı kültürel özgüven hareketlerinde yatmaktadır.
batının ikiyüzlülüğü
Silahsızlanma çağrısı İran ve Irak için geçerlidir fakat İsrail için değil, serbest piyasa ekonomik kalkınmanın reçetesidir fakat tarımın değil; insan hakları Çin ile ilgili bir meseledir fakat Suudi Arabistanlı ile ilgili değil; petrol sahibi Kuvveytlilere yönelik saldırılar büyük ölçüde geri püskürtülür fakat petrolü olmayan Boşnaklara yönelik saldırılar engellenmez. Çifte standartlar prensipteki evrensel standartların uygulamadaki kaçınılmaz bedelidir.
Batılı olmayanlar, Batılıların ilkeleriyle eylemleri arasındaki uçurumlara işaret etmekten de çekinmezler.
Medeniyetler arasında yalnızca Batı diğer medeniyetler üzerinde büyük ve zaman zaman yıkıcı bir etkiye sahip olmuştur.
Reklam
Geleceğin tehlikeli çatışmaları muhtemelen Batı'nın kibri, İslam'ın hoşgörüsüzlüğü ve Çin'in yükselişi arasında ki etkileşimden kaynaklanacaktır.
İslam'da Birlik
İslam'da bir çekirdek devletin olmayışının İslam'ı karakterize eden iç ve dış anlaşmazlıkların yayılmasında büyük katkıları olmuştur. Bağlılığın olmadığı bilinç İslam açısından zayıflığın bir kaynağıdır ve diğer medeniyetleri arasında da bir tehdit kaynağıdır.
Orta Asya'da tarihsel olarak ulusal kimlik var olmamıştır. Orada devlete değil kabileye, aşirete ve geniş ailelere bağlılık gösteriliyordu.
627 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.