Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır

Tuğba Aydın

Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır Gönderileri

Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır kitaplarını, Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır sözleri ve alıntılarını, Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır yazarlarını, Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
138 syf.
5/10 puan verdi
Antik Mısır; Augustus Caesar'in liderliğindeki Roma İmparatorluğu tarafından MÖ 30 yılında ele geçirilmiştir. MS 7. yüzyılda Araplar burada egemen olmuş; 1250 yılında Memlükler; 1517 yılında ise Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katılmıştır. 1882 yılında da Mısır; Birleşik Krallık'ın kolonisi olmuştur.
Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: Mısır
Medeniyetlere Yön Veren Uygarlıklar: MısırTuğba Aydın · Maviçatı Yayınları · 201940 okunma
Mısır ordusunda dikkati çeken diğer bir nokta , okçuların ekseriyetle savaş arabaları üzerinde savaşmalarıydı. Bundaki amaç ; hızlı manevra yapabilen savaş arabaları kanalıyla düşmanı uzaktan ok yağmuruna tutup ağır piyadelerin ilerleyişini kolaylaştırmaktı.
Reklam
Kadın ya da erkek, hiçbir Mısırlı bir Yunanlıyı ağızdan öpmez, bir Yunanlının bıçağını, kebap şişini, tenceresini kullanmaz, hatta bir Yunanlı bıçağıyla kesilmiş bir et parçasını ağzına koymaz.
Sayfa 118Kitabı okudu
Mısır piramitlerinin inşaatçıları bol soğan ve sarımsak yemişlerdi. Kaydedilmiş ilk iş grevlerinden biri, onların sarımsak tayınları kısıldığı zaman gerçekleşmişti. Kayıtlara göre bir köle yedi kilo sarımsak karşılığında satın alınabiliyordu.
Pek çok işçi, ahirette mahrum kalmasınlar diye bira bardaklarıyla birlikte gömülüyordu.
Antik Mısır'dan bir öğretmen nasihati
"Kalbini zevk ve sefaya verme, çünkü burada kendini kaybedersin. Elinle yaz, ağzınla oku ve senden çok bilenlerin söylediklerini iyi karşıla. Hiçbir gününü boşa geçirme, yoksa dayak yersin."
Reklam
Mısır medeniyeti, ailenin oluşumunu kurallara bağlayan, evlilik esaslarını belirleyerek bu konuda kadına haklar tanıyan ve bu hakları yazılı kanunlar haline getiren dünyadaki ilk medeniyettir. Kadını kutsal bir varlık olarak kabul eden Mısırlılara göre kadın, neslin devamını sağladığı için erkekten daha önemlidir.
Terazinin bir gözünde ölünün vicdanının ve iradesinin simgesi olan kalbi, diğerinde ise Maat'ın yani gerçeğin tüyü vardır. Yani gerçek tüy kadar hafiftir. O zaman Thoth, ölüler tanrısı Osiris'e dönecek ve ölünün kalbinin doğru olduğunu ve kalbin tüyden ağır olmadığını söyleyecektir. İşte o zaman ölü istediği yerlere gidebilir, canlıların arasına, yerin altına, Samanyolu'nun derinliklerine...
Horus'un gözü; nazar boncuğu
Mısırlılar önem ve değer verdikleri her şeyi koruyabilmek için üzerine Horus'un gözünü çizdiler. Bu çizimler daha sonra Anadolu'ya ulaştı ve büyük bir olasılıkla onu ilk defa Fenikeliler cam üzerine geçirdiler.
Keops döneminde Sina Yarımadası’na seferler yapılarak buradaki madenler Mısırlılar menfaatine işletilmiştir. Bu dönemde yapılan Büyük Piramit , Keops tarafından kendisine mezar olması için yaptırılmıştır. Kefren (Khafre) ise on sekiz yıl hüküm sürmüş olup büyük piramit yaptıran kralların ikincisidir. Mısır dilinde Hafre ya da Rahaef olarak da bilinmektedir. İnsan ve aslan şeklindeki Sfenks’in onun döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Kendi için büyük Piramit yaptıran Mikerinos ise bu piramidi Tanrıça Hathor’a adamıştır.
21 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.