Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Stratejik Planlama

Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğü İçin 

Abdulfettah El-Awaisi

Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğü İçin  Sözleri ve Alıntıları

Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğü İçin  sözleri ve alıntılarını, Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğü İçin  kitap alıntılarını, Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğü İçin  en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bizi Yahudileştirmeye zorlayan bir felsefe alanında, Yahudileşmiş terimlerle karşı karşıya geldiğimiz bir savaşın ortasındayız. Kavramlar da artık silahlar kadar güçlü."
İsrâ Suresi üzerine yeniden düşündüğümde sadece Beytülmakdis'in ve Mescid-i Aksâ'nın yaklaşmakta olan fethinden bahsetmediğini fark ettim. Bu fetih zaten "Fettah" ve "Alim" olan Allah'ın vaadidir. Bu hususta hiçbir şüpheye ve tartışmaya yer yoktur. İsrâ Suresi aynı zamanda gelecek fetihle ikinci bir İslami küresel dirilişin kilometre taşlarını çizmektedir. "İsra'yı nasip eden (Allah) bütün noksanlıklardan münezzehtir" ayetiyle başlayıp "Tekbir getirerek O'nun şanını yücelt!" ayeti ile sona eren İsrâ Suresi Mekke'deki savunmasız Müslümanlara, bir dünya gücü hâline gelmelerinin yolunun ancak Beytülmakdis'ten geçtiğini öğretmiş; umudun, değişimin ve özgürlüğün çıkış noktasının yine orası olduğunu ve dirilişin ancak bereketin merkezi Beytülmakdis'ten gerçekleşeceğini vurgulamıştır.
Reklam
Yahudi kaynakları, Şam Yahudilerinin miladi V. yüzyıldan VII. yüzyıl başlarına kadar "zalim Rum yönetimi yüzünden acı çekmeleri ve pek çok zulme maruz kalmaları" sebebiyle İslam ordularının gelişini "sabırsızlıkla beklediklerini" belirtmektedir (İbn Zeyf (Ebû Züeyb), 1976, s. 35). Eğer Beytülmakdis'in ilk fethi karşısında Yahudilerin tepkisi "genel olarak olumlu bir tepki olduysa (eş-Şerif, 1424, s. 526) bunun sebebi Bizans hâkimiyetinin sona ermesi ve Yahudilerin baskılardan kurtulmasıdır. Yahudi kaynaklarından bazıları bu hususta daha da ileri gitmiştir. Nitekim bu kaynakların iddia ettiğine göre Yahudiler, Şam fethi esnasında İslam ordularını hoş karşılamak ve onlara yardım etmekle kalmamış, aynı zamanda bazı Yahudi gruplar, özellikle Beytulmakdis'in kuşatılması esnasında islam ordularının bizzat içinde de yer almıştır (Ibn Zeyf (Ebû Za- eyb), 1976, s. 36-37).
"Rabbimiz bu ümmetin cehalet prangalarından kurtulup İslâm mukaddesatının özgürlüğü için yeniden ayağa kalkmasını nasip etsin."
İlmi hazırlık, siyasi ve askeri başta olmak üzere diğer tüm hazırlıkların temelini oluşturmaktadır.. İlmi temel üzerine inşa edilmemiş her çalışma başarısızlıkla sonuçlanacaktır.
Reklam
Umut ve güven diyarı Beytülmakdis...
Beytülmakdis, Hz İbrahim için bir umut ve güvenlik bölgesiydi. Kavmi onu öldürmeye çalıştığında, ona umut ve güvenlik diyarına (Beytülmakdis'e) göç etmesini emreden ilahi bir emir gelmişti. Aynı şekilde Hz. Muhammed (s.a.v.),Mekke halkının ve çevresinin, kendisini destekleyeceği umudunu yitirdiğinde bir gece umut ve güven diyarına (Beytülmakdis'e) götürülmüştür.
Şeriatte İslami terimler, ahkam kadar önemli bir yere sahiptir. Rasulullah Biladüşşam'ın bir parçası olan bu topraklara Beytülmakdis ismini vermiştir. Bize düşen, Rasulullah'ın sünnetinde geçtiği gibi kendi kavramımızı, bu ümmete özel isimlendirmeyi ihya ederek başkalarının kavramlarını kullanmamak olacaktır.
Mescid-i Aksa, kendi alanı kadar yerin üstünden yerin altına kadar kutsaldır ve Müslümanlara aittir. İkiye ayrılamaz ve Yahudiler bu topraklardan hiçbir şekilde hak talep edemez. Bu değişmez ilmi ve şahsi bir duruştur, hiçbir şekilde tartışmaya açık değildir.
Zemzem Suyu ve Seriyye suyu
Zemzem Suyu, Hz. Hacer ve bebeği İsmail (a.s.) için bahsedilmişti, Seriyye Suyu ise Hz. Meryem ve bebeği İsa (a.s.) için Allah katından gönderilmişti. Nitekim Zemzem Suyu, insanlar için yeryüzünde yapılan ilk ev "Kâbe" etrafında lutfedilmişti, Seriyye Suyu ise insanlar için yaratılan ikinci ev "Mesci Aksa" yakınlarında bahşedilmişti. İkisi de o zamandan beri hâlâ akmaya devam etmektedir. Sadece Zemzem Suyu bilinmekte, Seriyye Suyu ümmet tarafından bilinmemektedir
138 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.