Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Milli Mücadele'de Kınalı Eller

Osman Alagöz

Milli Mücadele'de Kınalı Eller Hakkında

Milli Mücadele'de Kınalı Eller konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Bıçağın kemiğe dayandığı bazı anlar vardır. Artık olmak ile ölmek kavgasının en kritik zamanında kınalı narin eller de katılırlar bu kavgaya. Kimi elindeki mavzerin tetiğine asılır kimi cephane taşıdığı kağnısının boyunduruğuna. Kimi yollarda çocuğunu bırakıp top mermilerini kucaklar kimi ise kan kusmak pahasına düşmanın attığı güllelerin ateşini. Kağnı yolları Cennet'e uzanan yollardır artık, atılan gülleler ise Cennet'in gülleri... Şehit verilen babanın, kocanın, kardeşin oğulun hasreti dinmiştir Cennet yamaçlarında. Ve bir tebessüm belirir belki dudaklarda "Vatan kurtuldu ya.." Bu kitap Millî Mücadelemizin kadın kahramanlarını anlatan ilk hikaye kitabı... Var olmak mücadelesinin şanlı kadınlarının bilinmeyen destanlarının kağıda yansıyan bir parçası. Onların destanını okurken ruhlarına bir fatiha göndermeyi unutmayınız lütfen. Çünkü biz onların kurtardığı vatanın üzerinde yaşıyoruz ve temellerimizin onların asil ruhları gibi sağlam olduğunu biliyoruz.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 3 dk.Sayfa Sayısı: 143Basım Tarihi: 22 Şubat 2006İlk Yayın Tarihi: Ocak 2006Yayınevi: Kaynak Yayıncılık
ISBN: 9789758775767Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 65.7
Erkek% 34.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Osman Alagöz
Osman AlagözYazar · 8 kitap
Aslen Kahramanmaraşlı olan Osman Alagöz, 1971 yılında Lüleburgaz’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Yazı yolculuğuna bir grup arkadaşıyla üniversite yıllarında başladı. Denemeler yazarak çıktığı bu yolculuğa hikâyelerle devam etti. Şimdilerde de hikâye üzerine çalışmaktadır. Hayatın içinden konuların yer aldığı hikâyelerin yanı sıra tarihi konuları içeren hikâyeler yazdı. Milli mücadele döneminde kadın ve çocukların kahramanlıklarını ayrı ayrı hikâyeleştirdi ve bu bağlamda konferanslar verdi. Milli Mücadelede Kınalı Eller kitabında anlatılan kadın kahramanların hikâyeleri radyo tiyatrosu olarak uyarlandı. Yazarlık atölyelerinde “yazabilmek” üzerine söyleşiler yaptı. Hikâye yarışmalarında juri üyesi olarak görev aldı. Ayrıca Peygamber Efendimize Mektup konulu yarışmada Türkiye Birincisi oldu. Yazıları Yağmur, Hece Öykü, Yedi İklim, Sühan, Sızıntı, Yitik Düşler, Aşkar ve Kırkbaşak gibi dergilerde yayımlandı. Halen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.