Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tanrılar bütün acıları, kötülükleri bir fıçıya doldurmuşlar, fıçıyı Pandora'ya vermişlerdi, içini çok merak ettiği için Pandora, fıçının kapağını açtı. Bütün felâketler, üzüntüler fıçıdan çıkarak dünyaya yayıldılar; fıçıda sadece ümit kaldı
Dionysos, Darookle’i binbir ihtişamın ortasına oturttu, ama başının üzerine de keskin bir kılıç astı. Kılıç ince bir kıla bağlı olarak Damokles’in tepesinde, havada duruyordu. Damokles, tehlikeyi görünce böyle saadetten, böyle ihtişamdan azad edilmesini diledi. Damokles’in kılıcı sözü, bu yüzden, tehlikeler ortasında korkularla yaşanan tedirgin saadetleri anlatmada kullanılır bir deyimdir.
Reklam
‘Tarihleri ne kadar eskiyse, epos ve mitosları da o ölçüde eskidir ulusların. Kültür ve din temas ve kaynaşmalarıyla her millet komşularından yeni yeni efsaneler alarak, onları özümleyerek bu kültür hazinesini zenginleştirir.’
Sayfa 15 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Bahtsız sevdalılar, kaderlerinden kurtulmak için kendilerini buradan denize atarlardı. Bu kayalıklarda ilk intihar edenin Sappho olduğu söylenir.
Sayfa 60 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
‘Ben dünyaya kin değil, sevgi paylaşmaya geldim.’
Sayfa 83 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Eos(Lat. Aurora)
Eos, çok güzel bir genç olan Troya Kralı Tithanos’u kaçırıp kendine koca yaptı, Tithanos için Zeus’tan ölümsüzlük diledi, dileği yerine geldi. Ama ölümsüzlükle birlikte sonsuz gençlik de dilemeyi unuttuğu için, Tithanos kocadı, küçüldü, zamanla sadece bir ses olarak kaldı, cırcırböceği oldu.
Sayfa 127 - YKY
Reklam
Türklerin yaratılış mitosları, Şaman dinine bağlı Altay Türkleri’nde görülüyor; Şaman dini dünyanın yaradılışı üzerine tasarlanmış mitoslara dayanır.
Sayfa 14 - YKY
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.