Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Şükrü Bey Cinayetinin Gizli Kalmış Gerçekleri

Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman

Ümit Doğan

Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman Gönderileri

Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman kitaplarını, Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman sözleri ve alıntılarını, Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman yazarlarını, Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
368 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Kitabı okuduktan sonra böyle bir vatan evladına çok büyük bir şekilde hayran kalıyorsunuz. Bilhassa Osman Ağa'nın cömert ve vatanperver biri olması beni gururlandırdı, selam olsun Çepni yurdu Giresun'a.
Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman
Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal OsmanÜmit Doğan · Kripto · 2016132 okunma
368 syf.
8/10 puan verdi
Yazarın okuduğum kitaplarında belgelerin yanında anılara da çok yer verilmiş... Özellikle anılar güvensiz kaynaklar benim için... ama pozitif ama negatif hep abartı var... Topal Osman Ağayı kimileri göklere sığdıramazken kimileri de çok gaddar olduğunu yazıyor... Ali Şükrü olayı ve M.Suphi olayı çok şaibeli.. Ölümü bile hâlâ sır... Karşılaştırmalı okuma şart...
Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman
Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal OsmanÜmit Doğan · Kripto · 2016132 okunma
Reklam
"Kimse geri kalmasın! Vururum! Sizden geri kalırsam sizde beni vurun!"
Sayfa 237Kitabı okudu
"Kalkın ulaaa, benim analarım bacılarım esaret altındayken bir dilim ekmek boğazımdan geçmez."
Sayfa 237Kitabı okudu
Milli mücadelede Mustafa Kemal Paşa'yı saf dışı bırakıp yerine kendisi geçmek isteyen Enver Paşa ve arkadaşları için Trabzon şehrinin önemi büyüktür. Anadolu'ya geçiş için en uygun yer olarak Trabzon'u görmektedirler. Trabzon'da önemli bir nüfuzu olan Yahya Kahya ise Enver Paşa'nın Trabzon'daki sağ koludur. Öyle ki Enver Paşa gibi Milli Mücadele'nin başına geçmek isteyen Mustafa Suphi ve arkadaşlarını denize atarak öldürten kişi Yahya Kahya'dır.
Sayfa 230Kitabı okudu
" Tarihi çarpıtmak kolaydır. Toplumumuz okumadığı için, bir delinin kuyuya attığı taşı çıkarmak mümkün olmuyor.
Sayfa 178Kitabı okudu
Reklam
11 Nisan 1920'de Milli Mücadele hareketine karşı Şeyhülislam Dürrizade Abdullah Efendi bir fetva çıkarmış ve Milli Mücadele'ye katılanları asi ilan ederek bu kişilerin İslam dini adına katlinin vacip olduğunu belirtmiştir. Fevanın dağıtılmasına Ermeni ve Yunanlılar da yardım etmiş, hatta fetvanın binlerce sureti İngiliz ve Yunan uçakları tarafından Anadolu'nun her tarafına dağıtılmıştır.
Osman Ağa'nın Pontus çeteleri ile mücadelesi başlayınca Rum ahali onun şikayet etmeye başlamış, bu şikayetler zamanla artarak uluslararası boyut kazanmıştır. Nitekim, Rumların şikayetleri sonucunda İngiliz Yüksek Komiserliği'nin isteğiyle, İstanbul Hükümeti Mustafa Kemal Paşa'yı 9. Ordu Müfettişi sıfatıyla bölgede asayişi sağlamak ve Türk direniş örgütlerini dağıtmak üzere görevlendirmiştir. Bu görevlendirme gereği Samsun'a gelen Mustafa Kemal Paşa milli mücadeleyi buradan başlatmıştır.
" Savaşın yüzü gerçekten buz gibi ve çok soğuktur. İlk mermi atılana kadar oldukça heyecanlı, gergin ve ürpertili anlar geçer. Zaman dardır, çoluk çocuğun, bütün sevdiklerin bir bir gözünün önüne gelir. Amma ilk mermi namludan çıktığı anda heyecan da gerginlikte biter. Sadece vatanı düşünürsün. Tıpkı bir oyun gibidir. Savaş oyunu başlamıştır. "
Sayfa 28 - Giresunlu Cındıkoğlu Mehmet , Birinci Dünya SavaşıKitabı okudu
121 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.