Cep Boy

Nafile İbadetler

Hüseyin Okur

Nafile İbadetler Gönderileri

Nafile İbadetler kitaplarını, Nafile İbadetler sözleri ve alıntılarını, Nafile İbadetler yazarlarını, Nafile İbadetler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Evvâbîn namazı, akşam namazının sünnetinin ardından kılınan bir sünnet namazıdır.
Sayfa 11 - ŞADIRVANKitabı okuyor
Duhâ namazı kuşluk vakti, güneşin doğuşundan takriben iki saat sonra giren zamana denir. Hazreti Peygamber {sallallâhu aleyhi vessellem} bir hadislerinde şöyle buyuruyorlar: “Her birinizin her eklemi için günde bir sadaka vermesi gerekir. Bu sebeple, her tesbih {sübhanallah} bir sadaka, her hamd {elhamdulillah} bir sadaka, her tehlîl {lâ ilâhe illallâh} bir sadaka, iyiliği tavsiye etmek sadaka, kötülükten sakındırmak sadakadır. Kuşluk vaktinde kılınan iki rek’at namaz ise bunların hepsinin yerini tutar.
Sayfa 10 - ŞADIRVANKitabı okuyor
Reklam
İşrâk namazı Rasûlullah’ın {sallallâhu aleyhi vessellem} tavsiye buyurduğu mendup, nâfile namazlardandır. Vakti bayram namazlarının kılındığı vakittir. İşrâk namazı iki veya dört rek’at olarak kılınabilir.
Sayfa 9 - ŞADIRVANKitabı okuyor
Farz ibâdetler kadın erkek her müslümanca yapılması zorunlu ibâdetlerdir. Nâfile ibâdetler ise herkesin gücü yettiği nispette zorlanmaksızın yapabileceği ibâdetlerdir. Nâfile ibâdetler insanda kulluk bilincini artırır, ibâdet hayatını kuvvetlendirir. Mâneviyatın yücelmesine sebeb olur. Onu Allah’a daha yakın ve daha sevgili kılar.
Sayfa 8 - ŞadırvanKitabı okuyor
Nâfile ibâdetler Resûl-i Ekrem’in (s.a.v.) sünnetin(in) farz ve vâcib olmayan kısmına denir.
Sayfa 7 - ŞadırvanKitabı okuyor