Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Niçin Atatürk

Hanri Benazus

Niçin Atatürk Sözleri ve Alıntıları

Niçin Atatürk sözleri ve alıntılarını, Niçin Atatürk kitap alıntılarını, Niçin Atatürk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ey, hak ve adaletin sığınağı olan insanlığın genel vic­danı, bu vicdanları yakan zulümlere, son veriniz.
Sayfa 121 - Bizim KitaplarKitabı okudu
insan ölür, fakat şerefini korur, namı ölmez. Fakat esarete geçerse, şeref de ölür.
Sayfa 216 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Reklam
Günümüze ne kadar benziyor!
* Memleket dahilinde bulunan azınlık, Türklerden daha fazla haklara sahip oluyor, vergi vermeyerek, askeri hizmet yapmayarak imtiyazlı (ayrıcalıklı) bir durumda bulunuyor­ du. (Sevr Antlaşmasın dan)
Sayfa 28 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Hilafet Makamını işgal eden kişinin şimdiye kadar bizce bilinen bir ihaneti vardır. Sevr Anlaşması'nı onaylamakla, Türkiye’nin idamını kabul etmiştir. Bu sefer yine Halife unvanını takınarak İslamın en şid­ detli, en kötü düşmanı olan İngilizlere, bu Halife unvanı ile başvurarak, kendisinin bütün İslam Dünyasına ihanet etmiş bir duruma düşmüştür.
Sayfa 571 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Maraşal Fevzi Çakmak'ın Anılarından...
Mustafa Kemal ile birlikte Afyon ’dan İzmir’e kadar adım adım izledik.” O yol üzerinde; “Kimi zaman buğday, kimi zaman üzüm çuvalları üze­rinde , ikişer saat kestirerek gecelerimizi geçirdik. ” Hatta bu dinlemeler sırasında, üzerine uzandığı çuva­lın deliğinden aldığı bir avuç üzümü ağzına atmadan evvel Koca Mustafa Kemal’in gülerek: “Paşam, şu hayatın cilvesine bak. Arslanlık edelim derken, farelere döndük. Çuval deliğinden üzüm ça­lıyoruz...” Dediğini hatırlıyorum.
Sayfa 467 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Yeryüzünde destan yazan, destanı yazılması gereken, yıl­lar öncesinden çağı aşan çok az insan vardır. İşte o insanlar­ dan biri Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Sayfa 642 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Reklam
Facianın derecesi arttıkça, bu Milletin istiklal özlemi de arttı. Büyükten, küçüğe kadar, uzaktan, yakına kadar her bireyini daha da fazla sardı.
Sayfa 458 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Bu dünyada, hiçbir şeye güvenilmez. Ne servete, ne sıhhate, ne akla, ne ilme, ne ahlaka, kısa­cası hiçbir şeye dayanılmaz... Bakarsınız, milyonlarca servet mahvolur... En dirençli sıhhatler bir an içinde devrilir... En temiz huylar değişir, kirlenir...
Sayfa 130 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Milletimizi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla iftihar ediyorum. Mustafa Kemal
Sayfa 598 - Bizim KitaplarKitabı okudu
İki Ayyaş öylemi?
"İnönü Savaş Meydanında, Metristepe’ de, Batı Cephe­si Komutanı ve Genel Kurmay Başkanı İsmet Paşaya: Bütün Dünya tarihinde, sizin İnönü Meydan Savaşla­rında üzerinize aldığınız görev kadar ağır bir görev yüklenmiş Komutanlar azdır. Milletimizin istiklal ve hayatı, dahice yönetiminiz altında şerefle görevlerini yapan Komuta ve Silah Arkadaşlarımızın kalbine ve Va­tanseveriiğine, büyük bir güvenle dayanıyordu. “ Siz orada yalnız düşmanı değil, Milletin tersine dön­müş talihini de yendiniz. "İşgal altındaki talihsiz top­raklarımızla beraber bütün Vatan, bugün en ücra köşe­lerine kadar görevinizi kutluyor. “ Düşmanın istila hırsı, azminizin, Vatanseverliğinizin yalçın kayalarına başını çarparak, paramparça oldu” Adınızı, tarihin şeref abidelerine yazan ve bütün Mille­ti, hakkınızda sonsuz minnet ve şükrana sevk eden bü­yük gaza ve zaferinizi kutlarken, üstünde durduğunuz tepenin size, binlerce düşman ölüleri ile dolu bir şeref meydanı seyrettirdiği kadar, Milletimiz ve kendiniz için, yükseliş parıltıları ile dolu bir geleceğin ufkuna da bak­tığını ve hakim olduğunu söylemek isterim.” Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal
Sayfa 385 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Reklam
“ANKARALILARIN BAĞIŞLARI İLE ALINAN KÖŞK”
Buranın tapusunu Türk Ordusunun adına çıkartın) Tarih: 28 Nisan 1920 Yer: Ankara - Çankaya Mustafa Kemal, Ziraat Okulundan fazla uzak ol­mayan bir başka eve taşınma düşüncesinde idi. Çan­kaya Tepesinde, meyve bahçeleri içindeki şirin yazlık evlerin harika bir manzarası vardı. Hava temiz, yer güvenli idi. Ankara 'nın etrafında, hala eşkıyalar kol gezdiğin­ den, güvenlik çok önemli idi. Mustafa Kemal’ in ar­kadaşı Ruşen Eşref Bey, Fikriye Hanımı, tepeye en yakın olan bir büyük eve götürmüş. Fikriye Hanım evi beğenmiş ve Mustafa Kemal de onay vermişti. Taştan inşa edilmiş olan iki katlı evin, bahçesi ve çeşmesi vardı. İlk sahipleri Ermeni bir aile idi. Sonradan “Bulgurzade Ailesi” tarafından satın alınmıştı. Ankara’nın Milliyetçi Müftüsü Rıfat (Börekçi) Efendi, evi satın almak için Ankara halkından bağış topladı ve evi Mustafa Kemal’ e armağan etti. Mustafa Kemal de, “Tapuyu Türk Ordusunun adına çevirtti” , Böylece bu ev, o günden sonra hep “Ordu Köşkü ” diye anıl­ maya başlandı. Bu orta sınıf evde, fazla bir lüks yok­tu. Mustafa Kemal’in kaldığı yerde küçük bir jenera­tör bulunuyordu. Diğer taraflar gazyağı ve karpit lambaları He aydınlatılıyordu. İşte bugünkü devasa "Çankaya Köşkü'nün" küçük bir tarihçesi bundan ibarettir... * * *
Sayfa 189 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Milletin bağımsızlığını, yine Milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
Sayfa 71 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Ancak, bilirsiniz ki, haklı olmak başka, haklı çıkmak yine başkadır. Hangi hak olursa olsun, bu hakka sahip çıkılmadıkça, sahibine hiçbir çıkar sağlamaz. Mehmet Akif Ersoy
Sayfa 126 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Padişah ve Halife olan kişi, hayatını ve rahatını kurtarabi­lecek çareleri bulmaktan başka bir şey düşünmüyor.
Sayfa 30 - Bizim KitaplarKitabı okudu
Yeryüzünde destan yazan, destanı yazılması gereken, yıl­lar öncesinden çağı aşan çok az insan vardır. İşte o insanlar­ dan biri Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Sayfa 642 - Bizim KitaplarKitabı okudu
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.