Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Oğluma Hikayeler

Yılmaz Güney

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
87 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 saatte okudu
Çocuklar ve onların zihin dünyasının gelişimi için, onları düşünmeye sevk etmek için yılmaz Güney tarafından yazılmış lakin çocuklardan ziyade yetişkinlerin okuması gerektiğini düşündüğüm; okuduktan sonra değişmesi gereken yerler varsa değiştirilerek bir çocuğun başta kendine inanması lazım geldiğini, çabalamaktan vazgeçmemek gerektiğini, saygılı ve iyi bir insan olmanın gerekliliğini vurgulayan düşündürücü, eğitici bir Yılmaz Güney eseri. Evvela bizler okuyoruz, okuduklarımızı anlıyoruz, üzerine düşünüyoruz. Daha sonra da minik şeftali çekirdeklerimize gerektiği şekilde gerekli mesajı vererek bu hikayelerden anlatıyoruz. Onları iyiye, güzele ve doğruya yönlendirmeye; hiçbir şey olmazsa bile sadece iyi biri olarak kötülükle ve haksızlıkla mücadele etmeleri gerektiğine yönelik eğitimlerimizi ve desteklemelerimizi eksik etmeyelim derim. Özellikle bazı noktalardaki vurguları, bazı eklediğim alıntılarla da göstermek istedim. Genel olarak bakıldığında da iyi bir insan olmanın gerektiğini, eşitlik olmasının daha doğrusu adaletin sağlanmasının zorunlu olduğunu işleyen bir çalışma olmuş diyebiliriz. Kitabın neredeyse yarısında da çok hoş çizimler olduğunu ekleyelim. Tadına vararak okudum diyebilirim. Hepimize iyi okumalar, hayırlı geceler dilerim..
Oğluma Hikayeler
Oğluma HikayelerYılmaz Güney · Güney Yayınları · 1999120 okunma
Reklam
87 syf.
·
Puan vermedi
Yılmaz Güney’in çocukluğumdan beri defalarca okuduğum kitabı. Yılmaz Güney gibi bir şair ve sanatçı bir daha gelir mi bilmem bu dünyaya. Kesinlikle okunması gereken bir şaheser..
Oğluma Hikayeler
Oğluma HikayelerYılmaz Güney · Güney Yayınları · 1999120 okunma
87 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Oğluma Hikâyeler" yazmayı, daha 1972'lerde, Selimiye'de düşündüm. Devrimci öze sahip bir sanatçı, oğluna devrimci bir miras bırakmalıydı. Bu konuda, başarısız, yarım, güvensiz, çeşitli çalışmalar yaptım. Özü, biçimi ve sonuçtaki tatları bir türlü doyurmadı beni. Yazdıklarımı, düşündüğüm içerik ve biçimle uzlaştıramadım. İstiyordum ki, hikâyelerimi okuyan insanlar etkilensinler, düşünsünler ve değişim doğrultusunda istek duysunlar. Bu değişim duygusunun hayata geçirilmesi, devrimci mücadelemizi zenginleştirsin. (Önsöz'den)
Oğluma Hikayeler
Oğluma HikayelerYılmaz Güney · Güney Yayınları · 1999120 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
Oğluma Hikayeler, yaşadığı her anı, halkının mücadelesini geliştirmenin duyarlığıyla yaşayan, hayatı gerçekliği içinde kavrayan bir sanatçının ürünüdür. Yılmaz Güney’in çok yalın sorularla, hayatın gerçeğini kavratmadaki hüneri bu son kitabındaki ürünleriyle kendini bir kez daha kanıtlıyor. Doğumundan bu yana oğlundan uzakta, yıllardır demir parmaklıklar ardında olan bir devrimci sanatçının ürünleri olmasına karşın, Oğluma Hikayeler'e kişilik veren bireysel gerçek değil, evrensel bir hayat eğitimidir. Oğluma Hikayeler, bir çocuğun hayata ilişkin çelişkilerinden, kendi yalın gerçeğinden hareketle, onun aynı yalınlıkla hayatı kavrayabilmesine olanaklar sağlıyor.
Oğluma Hikayeler
Oğluma HikayelerYılmaz Güney · İthaki Yayınları · 2020120 okunma
Reklam
80 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Yılmaz Güneyin cezaevinde yazdığı, her ne kadar çocuklara yönelik hikâyeler içeriyor gibi dursa da daha çok yetişkinlerin okuyup ders almasını amaçladığı kitabıdır. Çok kısa bir kitap olup tek solukta okunuyor. Hikayelerin konusu günlük yaşam olunca ilgi çekiciliği de artıyor elbette. Ayrıca Güney'in siyasi yönü de önümüze seriliyor 1/30
Oğluma Hikayeler
Oğluma HikayelerYılmaz Güney · İthaki Yayınları · 2020120 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.