Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Öğrenmenin Gücü

İrfan Erdoğan

Öğrenmenin Gücü Gönderileri

Öğrenmenin Gücü kitaplarını, Öğrenmenin Gücü sözleri ve alıntılarını, Öğrenmenin Gücü yazarlarını, Öğrenmenin Gücü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
164 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Öğrenmenin sadece okulda değil, hayatın içinde de devam eden bir süreç olduğunu vurguluyor. Öğrenen bireyin özelliklerini, öğrenme stillerini, öğrenme stratejilerini, öğrenme motivasyonunu ve öğrenme engellerini anlatıyor. Eğitim alanında önemli ve değerli bir kitap. Öğrenmenin psikolojik, sosyal ve bilişsel boyutlarını kapsamlı bir şekilde ele alıyor.
Öğrenmenin Gücü
Öğrenmenin Gücüİrfan Erdoğan · Alfa Yayıncılık · 200823 okunma
Matriksteki sınıflamaya göre kişi yeterli de olsa yetersiz de, eğer bunun farkında değilse bu önemli bir sorundur. Diğer taraftan, eğer farkındaysa, yetersizse bile bu önemli bir sorun değildir.
Sayfa 137Kitabı okudu
Reklam
İnsan zihninden tek bir gün içinde 60 bin düşünce geçtiğini, bnun ise yüzde 95'inin bir önceki günküler ile aynı olduğu söylenmektedir (Gelb, 2002). Bu, son derece dinamik bir özelliğe sahip olan beyne yakışmayan bir durumdur.
Sayfa 132Kitabı okudu
Ünlü halk ozanlarımızdan Musa Eroğlu, kendisi ile yapılan bir söyleşide Anadolu'da altı bin köyü gezip gördüğünü söylemişti. Sayın Eroğlu'nun gönüllere dokunan o müthiş bestelerinin ve sözlerinin ortaya çıkmasında yapmış olduğu bu gezilerin büyük etkisi olsa gerek.
Sayfa 129Kitabı okudu
Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, sadece onlardan sindirdiklerimizdir. Bizi zenginleffiren, kazandıklarımızdan biriktirdiklerimizdir. Bizi bilgili yapan, okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir. —Bacon
Sayfa 121Kitabı okudu
Hatırlama konusunda sıkça söylenen şudur: Okunan bir şeyin yüzde 20'si, önce okunan ve sonra dinlenen şeyin yüzde 40'ı, okunduktan sonra dinlenen ve aynı zamanda da yazılan (yapılan) bir şeyin yüzde 60'ı hatırlanır. Bu nedenle öğrenilenlerin hatırlanması için okumak, dinlemek, yazmak, başka bir ifadeyle mümkün olduğunca birden fazla duyuyu kullanarak öğrenmek gerekir
Sayfa 117Kitabı okudu
Reklam
Bilgi işleme modeline göre bilgi sırasıyla üç bellekten geçerek öğrenilir. Bunlar: 1. Duyuşsal bellek, 2. Kısa süreli bellek ve 3. Uzun süreli bellek
Sayfa 116Kitabı okudu
Hükümdar adlı kitabın yazarı olan ünlü düşünür Niccola Machiavelli'nin, fikirlerinden pek çoğunu, geçmişin büyük akıllanylo kurduğu hayali diyaloglar vasıtasıyla geliştirdiği söylenir (Gelb, 2002). Aynı şekilde Einstein'ın da günün belli bir dilimini düşünce deneyleri yaparak geçirdiği söylenir.
Sayfa 110Kitabı okudu
En başarısız olduğumuz işler hiç denemediklerimizdir
Sayfa 106Kitabı okudu
Öğrenirken şu sıralamaya dikkat etmek gerekir: önce bilmek, yani bilgilenmek, sonra anlamak, sonra düşünmek ve öğrenmek. Öğrenmede bu sıralama önemlidir. Verimli ve kalıcı bir öğrenme bu sayede gerçekleşir.
76 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.