Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Salatü Selam Getirmenin Faziletleri

O'nu Selamlamak

Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak Gönderileri

O'nu Selamlamak kitaplarını, O'nu Selamlamak sözleri ve alıntılarını, O'nu Selamlamak yazarlarını, O'nu Selamlamak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
78 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Resû-i Ekrem'e (sallallahu aleyhi vesellem] salāti selâm okumakla, hem ona hem de kendimize dua etmis bulunuruz. Yani, "Ey Allah'in resülü! Seni anyor ve seni düşünüyoruz; Allah Teâlä'ya senin kadrini yüceltmesi için dua ediyor ve dilekte bulu- nuyoruz. Yâ Resülallah! Bizi de nurlu halkana al. ümmetin arasına bizi de dahil et" diyerek onun engin şefkat ve şefaatine siğnmak istiyoruz. Yani, "Dähilek yā Resûlallah!" diyoruz Okunası
O'nu Selamlamak
O'nu SelamlamakSiraceddin Önlüer · Semerkand Yayınları · 2014226 okunma
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ كُلَّمَا ذَكَرَهُ الذَّاكِرُونَ وَ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ كُلَّمَا غَفَلَ عَنْ ذِكْرِهِ الْغَافِلُونَ 'Allahım! Efendimiz Hz. Muhammed'e [sallallahu aley- hi vesellem) seni zikredenlerin zikrettiği, gâfil olanların da gafil olduğu müddetçe salâtü selâm eyle).
Hz. İmam-ı şafii rahimehullah'ın devamlı okuduğu salavatKitabı okudu
Reklam
Ebû Hüreyre'den (radıyallahu anh) rivayetle Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: "Allah'a hamd ve bana salavat ile başlanmayan her önemli iş, hayırlı sonuç vermez, neticesizdir ve her bereketten mahrumdur."
Ayrıca Salat-ü selâm sıratta ayağın sabit kalmasını sağlar, kaymasını önler. Salâtü selâm getirene özel bir nur verilecektir. Böylece nâr ehli olmaktan kurtulur ve nur ehli olur. Peygamber Efendimiz'in [sallallahu aleyhi vesellem) şu hadisi de buna delildir: "Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tir tir titreyen bir adam gördüm. O anda üzerime getirdiği salavatları gelip onu o durumdan kurtardı."
biri namaz kıldı. Namazdan sonra Allah'a hamdetti ve Hz. Peygamber'e (s.a.v) salât ve selâm getirdi. Sonra da dua etti. Onun bu durumunu gören Allah Resûlü,(s.a.v) o kimseye şöyle buyurdu: "Ey namaz kılan kişi! Dua et duan kabul edilir, iste isteğin verilir!"
Ebü'd-Derdâ'nın [radıyallahu anh] rivayet ettiği hadiste ise şöyle buyrulmuştur: "Cuma günü bana çokça salavat getirin. Çünkü cuma günü yevmü'l-meşhuttur. O gün meleklerin hazır bulunduğu ve şahitlik ettiği gündür. Sizden kim bana salavat getirirse o salavatı hemen bana arzedilir. "
Sayfa 48 - Suyuti, camiüssağirKitabı okudu
Reklam
Resul'üm biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik
Cenâb-ı Hak, O'nu (s.a.v) dertlerin dermanı olarak göndermiştir. O, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir ümit pınarıdır. Gönülleri aydınlatan bir güneştir. Karanlıkları yok eden bir nurdur. Bunalan ruhlar, onun ismiyle ferahlar. Sıkıntı çekenler, onun hayatını okuyarak teselli bulurlar. Zorluklar onun ahlâkına bakılarak kolaylaşır. Ümitsizlikler ona başvurmakla ümide dönüşür. Yanık yürekler onda merhem bulurlar. Yaralı ruhlar onda şifa bulurlar. Ağlayan kalpler onu anmakla sakinleşirler. Onun ismi üzüntüleri sevince, günahları sevaba, kederleri neşeye, sıkıntıları güzelliklere dönüştürür.
Her Mümin Salatü selamı vird edinmelidir, her gün O'na (sallallahu aleyhi ve sellem) salavat okumalıdır.
Salât-ü Selâm kurtuluş vesilesidir
"Kim bana bir salavat getirirse, Allah Teâlâ ona on salât (rahmet ve mağfiret) ihsan eder. Her kim bana on salavat getirirse, Allah Teâlâ ona yüz misli ile salât ihsan eder. Her kim bana yüz salavat getirirse, Allah Teâlâ onun iki kaşı arasına cehennem ateşinden ve nifaktan berat ettiğini yazar ve onu kıyamet gününde de şehidlerle beraber kılar."
Sayfa 42 - Tirmizî, vitir, 21,(nr, 484)Kitabı okudu
Allah'a ve Resulü'ne yakın olmak isteyen bir kimse, Hz Peygamber'e sallallahu aleyhi ve sellem bol bol Salatü selam getirmelidir. "Allah'a yaklaşmak için vesile arayın" (Mâide, 5/35) ayet-i kerimesi de bu hususa işaret etmektedir.
347 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.