Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Medeniyet Tarihi

Osmanlı Devleti Tarihi 2

Yılmaz Öztuna

Osmanlı Devleti Tarihi 2 Gönderileri

Osmanlı Devleti Tarihi 2 kitaplarını, Osmanlı Devleti Tarihi 2 sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Devleti Tarihi 2 yazarlarını, Osmanlı Devleti Tarihi 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
463 syf.
6/10 puan verdi
·
32 günde okudu
Yılmaz Öztuna’nın iki ciltlik olan Osmanlı tarihinin ikinci cildi; Osmanlı medeniyet tarihi üzerinedir. Bir çok yönüyle Osmanlı toplumu ele alınmıştır fakat oldukça sathi bir biçimdedir, aslında bu kitap daha detaylı olabilirdi yine de oldukça istifade edilebilecek bir eserdir. Yazar kitabını her zaman ki milliyetçi üslubu ile kaleme almıştır. Bazı kısımlarda açıklamalar yoğunlaşıp sayısal verilerle boğulmuş şehir kısımları sıkıcı halde kalmış .Kitabın son bölümü diyebileceğimiz coğrafya bölümü ise oldukça yoğun ve alışık olmayanlar için sıkıcı kalabilir.
Osmanlı Devleti Tarihi 2
Osmanlı Devleti Tarihi 2Yılmaz Öztuna · Ötüken Neşriyat · 201833 okunma
483 syf.
8/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Selamün aleyküm. Osmanlı Devleti Tarihi'nin ikinci kitabı. Bu kitapta Osmanlı'nın medeniyet tarihi anlatılıyor. Araya çok zaman girmeden arka arkaya okumak istedim. 7 bölümden oluşuyor. Bu bölümlerde devlet düzeni, ordu, hukuk, sosyal hayat, ilim, sanat ve daha fazlası var. Kaynakça kısmı kitabın ne kadar özenilerek hazırlandığını anlamak için yeterli. Teknik bilgiler vardı okumakta biraz zorlandım özellikle son kısmı fazla zorladı ama yine de keyifli bir okuma oldu. Yılmaz hocanın üslubunu sevmiştim zaten. Bu kitabı da severek okudum. Bu konulara ilginiz varsa tavsiye edebilirim
Osmanlı Devleti Tarihi 2
Osmanlı Devleti Tarihi 2Yılmaz Öztuna · Ötüken Neşriyat · 201833 okunma
Reklam
Bu devletin hükümdarları, selefleri olan hükümdarlara, devletlere ve onların halklarına zulüm ve kötülük ederek yükselmemişlerdir. Hiç bir haksızlık etmemişlerdir. Daima adaletle davranmışlardır.
Hanedanda Halifelik ve İslam Algısı
... Abbasî halifelerinin hangisi, ilk Osmanlı Sultanlarını harekete geçiren bağlılıkla, manevî ve dinî gaye keskinliğiyle mukayese edilebilecek bir dereceye erişmiştir ? İhtiyar ve ölümün eşiğinde bir Kanunî Sultan Süleyman'ı yeni bir Macaristan seferinin daha güçlükleriyle karşı karşıya getiren ve taht şehrinin rahatlıklarından ordugahın sıkıntılarına ve muhakkak bir ölüme götüren vazifeye bağlılık şuuru, hangi halifede vardı ? (Bernard Lewis, The Emergence Of Modern Turkey, s.13)
Sayfa 10 - Ötüken Neşriyat
İstanbul
Napoléon 《Eğer arz tek devletten ibaret olsa, taht şehri İstanbul olmak gerekir》; ve ondan önce Büyük Petro 《İstanbul'a hükmeden bütün cihana hükmeder 》demişlerdir.
Sayfa 9