Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Kumandanları

Ahmed Refik

Osmanlı Kumandanları Sözleri ve Alıntıları

Osmanlı Kumandanları sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Kumandanları kitap alıntılarını, Osmanlı Kumandanları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kanije kahramanı Tiryaki Hasan Paşa:
(Tiryaki) Hasan paşa, harp tekniği ve savaş hileleri bakımından büyük ün kazanan komutanların en önde gelenlerindendir. Hasan paşa için yaşamak demek, savaşmak demekti.
Sayfa 214Kitabı okudu
Sinan Paşa'nın en büyük başarısı Yemen'in fethi ile başlar. Tunus seferi ise askeri başarılarının en parlak bir örneğidir.
Sayfa 155Kitabı okudu
Reklam
Timurtaş Paşa beylerbeyliği ve vezirliği şahsında birleştiren nadir komutanlardandır. O zamana kadar hiçbir kimse böyle bir şerefi elde edememişti. Timurtaş Paşa padişaha olan sadakati ve kazandığı zaferler sayesinde böyle bir rütbenin, böyle bir şerefin sahibi olmuştur.
Tiryaki Hasan Paşa'ya ithafen:
Sözün kısası, seksen günde Kanije'yi savunarak büyük bir şöhret kazanan bu namlı gazi, Hicrî 11. asrın en büyük kahramanlarındandır.
Sayfa 216Kitabı okudu
Otranto ve Kefe fatihi Gedik Ahmet Paşa:
Sadakati, cesareti ve istikametiyle ün kazanan Gedik Ahmet Paşa Fatih devrinin en büyük ve en asil bir komutanıdır.
Gelibolu fatihi Şehzade Süleyman;
İşte böyle şerefli bir insan olan Süleyman Paşa, zamanının en seçkin şahsiyetlerinden biriydi. Osmanlı tarihine en parlak, en şairane sayfaları ilâve eden fetihleri ve zaferleri bugün olanca önemiyle kendini göstermektedir.
Reklam
"Şehzade Süleyman Paşa, akıllı siyasetiyle Rumeli'nin Osmanlı saltanatının bekasını sağlayacak en önemli mevkilerini fethetmiştir. Ancak onun Rumeli'ye geçişleri, Osmanlıların ilk geçişleri değildir."
Sayfa 37 - TimaşKitabı okudu
"Süleyman Paşa'nın en önemli fethi Gelibolu'nun alınmasıdır. Çünkü Gelibolu, askerî ve siyasi önemi açısından Rumeli'nin adeta kilidi mahiyetindeydi."
Sayfa 38 - TimaşKitabı okudu
Rumeli'ne geçiş.
"Şehzade Süleyman Paşa'dan önce Osmanlılar, Orhan Gazi döneminde ikişer üçer yıl aralıklarla on beş defa geçmişlerdir. Bundan dolayı Süleyman Paşa'nın geçişi, Osmanlıların Rumeli'ne geçişlerde on altıncı geçişleridir."
Sayfa 37 - TimaşKitabı okudu
Şanımız Osmansız olmaz, şanlıyız. Bunca milyon halk hep Osmanlıyız!
Sayfa 17 - BüyüyenayKitabı okudu
Reklam
Günümüzde ÜST'e yalakalık AST'a eziyet iş ahlakı (!) olmuş maalesef
Sinan Paşa'nın azamet ve vakârı hâiz olduğu mertebe ile cidden mütenâsib bir raddede idi. Paşa mâdunlarına (kendinden aşağı, alt) gayet ciddi muâmelatta bulunur, meşreb-i lâübâliyâneye asla takarrüb etmezdi.
Sayfa 181 - BüyüyenayKitabı okudu
Nice senelerden beri Asya'nın uçsuz bucaksız ovalarından İslam'ın nurunu yaymak için canını feda ederek adlarını duyuran Türklerin en cesur evladı Osmanlılar, Avrupa 'yı da yiğit kılıçlarıyla parıldatmak için o gece ilk adımı atıyorlardı. Bu öyle bir yiğitlik adımıydı ki devletin geleceğini olanca büyüklüğü ile sağlıyordu.
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.