Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler

Halil İnalcık

Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler Gönderileri

Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler kitaplarını, Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler yazarlarını, Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
272 syf.
·
Puan vermedi
Tam bir ders kitabı.
Hocadan çok ayrıntılı bilgiler içeren, tam bir kaynak kitap. Yalnız günlük okuyucuya göre değil; daha çok fakültede ders kitabı olarak okunması gerek bazı bölümlerin. Dili ve içeriği ağır gelebilir. Sohbet şeklinde değil tamamen bilgiye odaklı bir eser. Yalnız kitabın ismi ile içeriğinin herhangi bir paralellik göstermediğini söylemek istiyorum. Doğru bilinen yanlışlar gibi bir durum yok ortada. Osmanlı ile ilgili günlük hayatta duyduğumuz şehir efsaneleri vardır ama bu kitapta onların hiçbirisi yok.
Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler
Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve GerçeklerHalil İnalcık · Kronik Kitap · 20171,695 okunma
IV. Murad ve IV. Mehmed'in çocuk yaşta tahta çıkmaları Osmanlı geleneğinde bunalımlı durumlara yol açmıştır. Bu koşullarda Kösem Sultan'ın padişah adına hüküm verme yetkisi "resmi niyabet" değildir.
Sayfa 247 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Harem-i Humayun deyimi cariyelerin oturduğu bölüm ile beraber padişahın özel hayatını geçirdiği Has Oda ve öteki odaları ifade eder.
Arza giren Divan üyeleri; veziriazam, vezirler, nişancı, Rumeli ve Anadolu kadıaskerleri ve iki defterdardır.
Kösem Sultan , devlet işlerine müdahalelerini Kızlar Ağası Hüseyin ile yürütüyordu.
Turhan Sultan çocuk yaşta tahta geçen oğlu IV. MEHMET'E "arslanım" derdi.
Reklam
Sultan II. Mehmed'in , Papa'nın gönderdiği kalyonlarla Osmanlı kadırgalarının savaşın Zeytinburnu kıyılarından izlediği ve sinirlenerek atını denize sürdüğü rivayet edilir.
Kösem'in doğrudan doğruya oğlu adına devlet işleri üzerine karar verme yetkisi IV. Murad'ın tahta getirildiği 10 Eylül 1623 tarihinden başlayıp 8 Şubat 1640 tarihine kadar sürecektir.
Osmanlı toplumunda cemaatleri , esnaf doğrudan doğruya temsil görevi kethüdaya aittir.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.