Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Petros Amca ve Goldbach Sanısı

Apostolos Doxiadis

Petros Amca ve Goldbach Sanısı Sözleri ve Alıntıları

Petros Amca ve Goldbach Sanısı sözleri ve alıntılarını, Petros Amca ve Goldbach Sanısı kitap alıntılarını, Petros Amca ve Goldbach Sanısı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kitaptaki bir dipnottan "Henri Poincare bir çığır açan Matematiksel Buluşun Doğası adlı yapıtında, tümden akılcı bir varlık olarak matematikçi mitine saldırır. Araştırmasının sonucunda, kendi edindiği deneyimlerin yam sıra tarihten örnekler vererek, araştırmada bilinçdışının rolü üzerinde özellikle durur. Büyük buluşların, beklenmedik bir anda, bir anlık uyuklama esnasında gelen ani esinler sonunda gerçekleştiğini söyler. Tabii bunlar sadece, aylar, hatta yıllar boyunca süren bilinçli çalışma sürecinden geçen bir zihin için geçerlidir. Bir matematikçinin aklının bu şekilde işlediği düşünülürse, esin verici rüyalar çok önemli bir rol oynayabilir. Bazen bu rüyalar, bilinçaltının çıkarımlarını bilince aktarması için gereken rotayı belirler. (y.n.)
Sayfa 75
Reklam
“Büyük aşklar yalnızlıktan doğar... Amcamın sayılarla ilişkisinin bir ömür boyu sürdüğü düşünülürse, bu söz doğru gibi görünüyor.”
"Bilmek zorundayız, bileceğiz! Matematikte bilinmezliğe yer yoktur." -David Hilbert
Sayfa 87
“Bir mühendis, bir avukat ya da bir dişçi, bilhassa bunlar arasında işlerini iyi yapanlar, yaratıcı ve tatmin edici bir iş hayatı sürebilir. Oysa vasat bir matematikçi, tabii bir lise öğretmeninden değil, bir araştırmacıdan söz ediyorum; sadece yaşayıp yürüyen bir trajedidir...”
“Gerçek matematik ne şu bahsettiğin palavralara ne de okulda öğrendiğin o toplama çıkarma işlemlerine benzer. Matematiğin derdi soyut zihinsel kurgulardır. Matematikçi de sadece bunlarla ilgilenir; fiziksel, maddi duyularla algılanabilir dünyayla bir alıp vereceği yoktur.”
Reklam
“Eldeki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir, ikisini isterken elindekini de kaçırıyorsun.”
Sayfa 85 - (Bird in the hand theory)Kitabı okudu
“Zihinsel açıdan çalışmalarına hâkim olabilmek ve sonuçlarını bilinçdışı bir düzeye taşıyabilmek için, zihnin asıl ‘uğraş’ dışında boş zamana da ihtiyacı vardır.”
“Tepkim, herhangi bir matemin bilinen dört aşamasına karşılık gelecek biçimde gelişti: Reddediş, Kızgınlık, Depresyon ve Kabullenme.”
“Evlat, sen Hayatın Sırrı'nı biliyor musun?" diye sordu çatık kaslarıyla. "Hayır, bilmiyorum." Bana bu sırrı açıklamadan önce, üzerinde isminin baş harflerinin işli olduğu mendili çıkarıp, büyük bir gürültüyle burnunu temizledi: "Hayatın Sırrı, her zaman hedeflerin erişilebilir olmasına dikkat etmektir. Hedefler zor ya da kolay olabilir. Koşullara, kişinin karakterine ya da yeteneklerine bağlıdır zorluğu, ama ne olursa olsun, e-ri-şi-le-bi-lir olmalıdır! Duvarına Petros Amca'nın bir resmini asıp altına da şöyle yazacağım: SAKINILACAK ÖRNEK!”
Sayfa 22
128 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.