Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Popüler Ekonomi Masalları

Şafak Altun

Popüler Ekonomi Masalları Sözleri ve Alıntıları

Popüler Ekonomi Masalları sözleri ve alıntılarını, Popüler Ekonomi Masalları kitap alıntılarını, Popüler Ekonomi Masalları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
1980 öncesi ağır sanayi hamlelerini o kadar çok duymuştuk ki adına ağır sanayi denilen bu hamlelerle ciddi ciddi bir şey yapıldığını sanıyorduk. Evet, hamle yapılarak fabrikaların temelleri atılıyor fakat, tesisler bitirilemediği içindir ki ekonomiye bir türlü kazandırılamıyordu.
Coca Cola'nın Türkiye'ye ilk geldiği yıllarda uyanık bir Türk vatandaşı, Cola Coca diye bir marka uydurup Coca Cola'nın şişesini taklit ederek pazarı alt üst etmişti.
Reklam
Sözlükteki karşılığı ıstırap, sıkıntı, çarpma, bunalma ve yürek oynaması olan Hafakanlara karşı 1930 ve 40'lı yıllarda kullanılan Hafakan Ruhu meşhur bir sakinleştirici ilaçtı.
Eşeğin Anadol'un tadına baktığı konusu, Türk insanının kendine olan güvenini ortadan kaldıran bir anekdottur. Efsanenin baş kahramanı olan Anadol, Türkiye'de seri üretilen ilk otomobildi.
Çocuklar için "Alo masal", ganyancılar için "Al eline kuponu ara Nalkapon'u", yaşlılar için "Alo yalnızlık", evde kalmış kızlar için "Alo Tarkan" derken, toplumdaki her kesim için bir hat oluşturulmuştu.
Bugün gelinen aşamada her ne kadar toplumun belli kesimleri tarafından "ağalık" fikrine sıcak bakılmasa da Adana, 1940'lı yıllardan itibaren yakaladığı girişimci geleneği nedeniyle "Ağalar Şehri" olarak anılır. Kendi içinden Sabancılar, Topraklar, Haslar ve Sabuncular gibi Türkiye ekonomisinin temellerini atan grupları çıkarmıştır. İşin komik tarafı, Adana'daki ağaların bir kısmı aslen Kayserilidir.
Reklam
Bugün çok şey ifade etmiyor, ama Cumhuriyet'in ilk yıllarında, yetki ve nüfuzunu kısa yoldan para kazanmak için kullanan yönetime yakın kişilere "aferist", onların yakalandığı akıma da "aferizm" denirdi. İş Bankası, bu salgın olayın merkezinde duruyordu. "Affairiste" kelimesi, İş Bankası'nın Fransızca karşılığı olan "Banque d'Affaires"den esinlenerek dile yerleşmişti ve aynı zaman da "çıkarcı" anlamına geliyordu.
Siyaset dünyamızın içindeki partilerin savundukları bir ekonomi politikasının olması zorunlu bir durumdur. Ancak savunulan fikirlerin ülkenin içinde bulunduğu bütün sorunlara çözüm bulması beklenir.
Gripin'in grip, nezle, soğuk algınlığı, romatizma ve her türlü ağrı dindirici özelliği bulunuyordu. Zamanla "Bir gripin al, bir şeyin kalmaz" sözü slogan haline geldi.
Türkiye ekonomi tarihinde önemli izler bırakan Turgut Özal, gerçekleştirdiği icraatlarını "Çağ atlayan Türkiye" şeklinde yorumluyordu. Döviz taşımanın suç olmaktan çıkarılması, Türk lirasının konvertibil edilmesi, Keban Barajı gelir ortaklığı senetlerinin satışa sunulması, KDV'ye dayalı hayat, bedelsiz ithalatla vitrinleri dolduran lüks tüketim malları, Özal'ın "Çağ atlayan Türkiye"sinin en önemli düzenlemeleriydi.
Reklam
Atın atın, eskimiş çoraplarınızı atın, Jill geliyor. Atamazsanız paspas yapın.
Amerikan blucinine Türkiye'de "Kot" denir. Kot, aslında pantolon adı değil, tek başına bir markanın adıydı.
Yiyin, efendiler yiyin; bu han-ı iştiha sizin; Doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin! Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner bugün çatırdayan ocak! Bugün ki mideler kavi, bugün ki çorbalar sıcak Atıştırın, tıkıştırın kapış kapış, çanak çanak... Tevfik Fikret
Çiller, 1995 seçimlerinden önce ABD'deki mal varlığını getirip Şehit Anaları Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı. Ancak yıllar geçmesine rağmen bu sözünü yerine getirme konusunda herhangi bir girişimde bulunmadı.
Türkiye'nin siyasal ve ekonomik hayatında derin izler bırakan siyasal gelişmelerin başında gelen 6-7 Eylül Olayları Türkiye'yi derinden etkiledi. Hani "görünüş aldatıcıdır" derler ya, 6-7 Eylül Olayları'nı da bu şekilde değerlendirmek gerekir.
96 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.