Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rabbani Eğitim

Adem Ergül

Rabbani Eğitim Gönderileri

Rabbani Eğitim kitaplarını, Rabbani Eğitim sözleri ve alıntılarını, Rabbani Eğitim yazarlarını, Rabbani Eğitim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur'an-ı Kerim'in beyanından anlıyoruz ki Allah'ın razı olduğu ahlak, Habibullah olan Efendimiz'in ahlakıdır. Zira O'nun hakkında: "Andolsun ki sen pek yüce bir ahlak üzeresin" tespiti, bizatihi yüce Rabb'imiz tarafından yapılmıştır. Öyleyse ölçü bellidir. Buna göre imanımızın derecesi, ahlak bakımından Allah Resulü'ne olan yakınlığımız nispetindedir.
Sayfa 135Kitabı okudu
"... İslam, her bir emriyle, yeni bir edep inşa eder. Zira Kur'an ve sünnet, baştan sona edep taliminden ibarettir. Hatta ibadetlerimizin en önemli meyvelerinden biri, ahlakımızı güzelleştirmesidir. Mesela Namaz bizi fuhşiyattan alıkorken, zekat, cimrilik illetinden kurtarır ve paylaşma erdemine eriştirir. Hac da tam bir nezaket ve tevazu talimidir. Oruç ise dil terbiyesi ve merhamet aşısıdır.
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
İslam ahlakı, imanın, zihinde, gönülde ve hayatın her alanında ortaya çıkışı gibidir.
Sayfa 133Kitabı okudu
İmkanı ve iktidarı varken, sırf keyfine uyarak cihaddan geri kalanlar, her yönden geri kalmaya da mahkum olacaklardır.
Sayfa 125Kitabı okudu
Ben sanırdım, alem içre bana hiç yar kalmadı. Ben beni terkeyledim gördüm ki ağyar kalmadı. Niyaz-ı Mısri
Sayfa 124Kitabı okudu
Birbirine neşe veren ve zorluklar karşısında hakkı ve sabrı tavsiye eden kimseler, bu gayretlerinin neticesinde ortak bir sinerjiye erişirler ki bu hal, hepsinin birden kazanmasına ve yükselmesine vesile olur.
Sayfa 118Kitabı okudu
Reklam
Zira ebedi hayat adına kendimize yapmayacağımız en ciddi yatırım, kişisel kalitemizi yükseltme yatırımıdır.
Rabbani terbiye, insanı dünyaya düşman etmeden, ona kul-köle de etmeden, nimetlerin içinde, nimetin sahibinin farkında olarak yaşatan bir terbiye sistemidir.
Dünya ile insanın ilişkisi, gemi ile deniz ilişkisine benzetilmiş ve denilmiştir ki: Gemi suyun üzerinde bulunduğu sürece bir tehlike söz konusu değildir; fakat su gemiye girmeye başlarsa, işte helake götüren felaket budur.
Sınırsız arzuları içinde barındıran ve çoğu zaman hakim olamadığı negatif yönelişlerini disipline etmekte zorlanan insana, en büyük yardımcı, yeniden dirilişe ve ilahi divanda hesap vermeye olan imandır.
Reklam
"Ey kerim olan kimse! Bu manevi iştiyakı, "Kelimullah" olan Hazret-i Musa'da gör! Bak kelim olan Musa -aleyhisselam- ne diyor: Bunca makama sahib olduğum halde, kendimce varlık hissetmiyorum. Daha öteler için ruhuma ışık tutacak Hızır'ı arıyorum. Hakikat ve marifete ulaşmak için Hızır'ı vesile kılacağım. Bunun için de uzun müddet sefer edeceğim. Ta ki; ona kavuşayım... Himmet ile azimet kanatları ile yıllarca uçacağım. Yıllar ne demek, binlerce yıl gitsem, yine O'nu arayıp bulacağım. Bu yolculuk, o cevheri bulmağa değmez mi?"
İnsanlık tarihi boyunca peygamberlere karşı çıkan inkarcı zihniyetlerin ortak gerekçesi, -yukarıdaki ayetlerde de açıkça görüldüğü gibi- "Bizi bir beşer mi hidayete erdirecekmiş!" düşüncesi olmuştur. Beşeriyeti ilahi mesajdan mahrum bırakan bu duruş, zamanla insanı kendi nefsinin putperesti olmaya mahkum etmiştir.
Eğitim, yeniden şekil vermenin ya da değer yüklemenin adıdır. Bir şeye şekil verebilmek için de hiç şüphesiz önce onu şekil verilebilecek bir kıvama getirmek gerekeceği açıktır. Öyleyse bu çerçevede insan hamurunun öncelikle ilahi bir rahmet suyuna ihtiyacı vardır.
"... terakki (gelişim) yolları Allah ile buluşmayan hiçbir eğitim sistemi, insana layık olduğu şahsiyeti veremeyecektir."
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.