Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rüyaların Yorumu 1

Sigmund Freud

Rüyaların Yorumu 1 Gönderileri

Rüyaların Yorumu 1 kitaplarını, Rüyaların Yorumu 1 sözleri ve alıntılarını, Rüyaların Yorumu 1 yazarlarını, Rüyaların Yorumu 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çocukluk ve gençlik anılarının rüyalara girmesi özellikle dikkati çekicidir. Rüyalar bize sürekli olarak, artık düşünmediğimiz ve bizim için taşıdığı önemi uzun zaman önce kaybeden şeyleri hatırlatmaktadır.
Rüyalarla ilgilenen herkesin, bir rüyada kişinin uyanıkken farkında olmadığı bilgilerin ve anıların kanıtlarının ortaya çıkmasının çok sıradan bir olgu olduğunu keşfedeceğine inanıyorum
Reklam
Rüyalarımızda gördüğümüz şeyler genellikle, dört elle sarıldığımız arayışlarımızdır, geçmişte bizi çok meşgul eden şeylerdir: Avukatlar davalarını savunup yasaları inceler, generaller cepheye gidip savaşır..
Uykusundan henüz uyanan eğitimsiz birisi rüyalarının, başka bir dünyadan gelmeseler de, onu başka bir dünyaya sürüklediklerini düşünür.
Binlerce yıllık çabaya rağmen rüyalara ilişkin bilimsel kavrayış pek ilerleme kaydetmemiştir.
Onlar her şeyi bilir deme öyle Freud :)
Eğitimli amatörlerin bilgisinde de pek bir derinleşme olmadığı açıktır.
Sayfa 60 - Öteki YayıneviKitabı okuyor
Reklam
Rüyaların uyarıcı ve geleceği haber verici gücüne ilişkin tartışmalar da bitmiş değil.Çünkü bilimsel bir kafaya sahip insanların sempatisi bu tür inançları benimsemeye ne kadar karşı çıkarsa çıksın,psikolojik bir açıklama bulma çabaları toplanan malzemeyi kapsamaya yetmemiştir.
Sayfa 63 - Öteki YayıneviKitabı okuyor
O çağlarda rüya yaşamına ilişkin görüşleri tarihin her döneminde etkilendiğini gördüğümüz iki karşıt akım ortaya çıkmıştı.Uyuyan kişiye onu uyarmak ve gelecekten haber vermek için gönderilen doğru,değerli rüyalarla,onu yanlış yönlendirmeyi veya yok etmeyi amaçlayan boş,aldatıcı,değersiz rüyalar arasında bir ayrım yapılıyordu.
Sayfa 61 - Öteki YayıneviKitabı okuyor
Aristo’nun konuyla ilgili iki çalışmasında rüyalar,psikolojik araştırmanın konusu olmuştur.Rüyaların tanrılar tarafından gönderilmediği,ilahi bir yapıda olmadığı,”şeytani”olduğu,çünkü doğanın ilahi değil “şeytani”olduğu söylenir.Yani rüyalar,doğaüstü dışavurumlardan kaynaklanmaz,ilahi güçlerle akrabalığı doğru olsa da,insan ruhunun yasalarına uyar.Rüyalar,uyuyan kişinin uyuduğu süredeki ruhsal etkinliği olarak tanımlanır.
Sayfa 61 - Öteki YayıneviKitabı okuyor
Antik çağda felsefecilerin rüyalara karşı takındığı tutum bir ölçüde doğal olarak genelde kehanete yönelik tutumlarına bağlı olmuştur.
Sayfa 61 - Öteki YayıneviKitabı okuyor
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.