Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2018 Ekim

SabitFikir - Sayı 92

Abbas Bozkurt

SabitFikir - Sayı 92 Sözleri ve Alıntıları

SabitFikir - Sayı 92 sözleri ve alıntılarını, SabitFikir - Sayı 92 kitap alıntılarını, SabitFikir - Sayı 92 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir Latin atasözünde denildiği gibi: “Ağır ağır acele edin...”
Sayfa 3
“Bazen hedefine ulaşmak için ona sırtını dönmen gerekir, bazen hedefine en yakın olduğun anda aslında en uzağındasındır ve bazen en kısa yol, en uzun olandır.”
Reklam
İnsan merakı uçsuz bucaksız bir Coğrafya gibidir, ne zaman nerede neyin çıkacağı belli olmaz. Yeryüzünde hiçbir şey merak duygusunu tatmin etmekten daha heyecanlı değildir insan için.En büyük keşiflerin , en büyük icatların gerisinde hep merak vardır. Tarihin en önemli beyinlerinden biri olan Leonardo da Vinci’den daha büyük olan tek şey, onun sınır tanımayan ve doymak bilmeyen merakıydı..
“kaya hava ateş odunla, yani gerçek maddeyle ne denli yakınlaşırsan, dünya da o derece ruhani oluyor”
Sayfa 22
“Ağır ağır acele edin.” -> Bir Latin Atasözü
Sokaklar, yeri yurdu olmayanların yeridir, acı ve yalnızlığın boyutunun, yürüyüşlerin uzunluğuyla ölçüldüğü bir mekandır.
Sayfa 24
Reklam
Şöyle der Mario Livio: İnsan merak eden tek canlı türü olmasa da neden sorusunu sorabilen tek canlı türüdür. Nasıl ki Google bir arama motoruysa merak da aslında bir keşif motorudur. Mükâfat beklemeksizin yapılan işlerin çoğu, meraktan kaynaklıdır. İnsan merakı uçsuz bucaksız bir coğrafya gibidir, ne zaman nerede neyin çıkacağı belli olmaz. Yeryüzünde hiçbir şey merak duygusunu tatmin etmekten daha heyecanlı değildir insan için. En büyük keşiflerin, en büyük icatların gerisinde hep merak vardır. Tarihin en önemli beyinlerinden biri olan Leonardo da Vinci’den daha büyük olan tek şey, onun sınır tanımayan ve doymak bilmeyen merakıydı.
Sayfa 51
Yürürken, yürümekten başka bir şey yapmayız. Saf bir varlık duygusunun yeniden kazanılmasını, çocukluk çağına olduğu gibi nüfuz etmiş o basit var olma mutluluğunun yeniden keşfedilmesini sağlar.
Sayfa 25
Nietzsche yürür, başkaları nasıl çalışıyorsa o da öyle yürür. Yürürken çalışır.
Sayfa 24
Reklam
Nietzsche, yorulmak nedir bilmeyen hatırı sayılır bir yürüyüşçüydü. Sık sık yürüyüşten bahsederdi. Açık havada yürüyüş yapmak, Nietzsche külliyatının doğal bileşeni, yazarlığının da değişmez refakatçisiydi.
Sayfa 24
“kaya hava ateş odunla, yani gerçek maddeyle ne denli yakınlaşırsan, dünya da o derece ruhani oluyor”
Sayfa 22
Hakikaten uzun bir yürümek oluyor hayat. Birbirine benzeyen yerlerden, arada bir yerleşkelerden geçiyoruz ama bir yandan da sanki hep aynı yerdeyiz. Ne kadar yürüdük, ne kadar daha yürüyeceğiz, bir yere varabilecek miyiz, bilmiyoruz.
Sayfa 27
Bir düşüncem olması gereği de beni tamamen düşüncesiz bırakır.
Sayfa 25
Kendi kendine konuşana deli demezler, Süngü’ye göre, bu laf, kendi lisanını bilmediği için kendi kendine konuşamayanların uydurmasıdır.
Sayfa 43
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.