Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt)

İmam Buhari

Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt) Gönderileri

Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt) kitaplarını, Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt) sözleri ve alıntılarını, Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt) yazarlarını, Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Din kolaylıktır. Dini aşmak isteyen kimse, ona yenik düşer. O halde, orta yolu tutunuz en iyisini yapmaya çalışınız.
Peygamberimiz (sav) Şöyle buyurdu: “... orta yolu seçiniz. İbadette aşırılığa giderek sonunda tembelliğe düşmeyiniz. Günün başında ve ortasında olsun, gecenin geçen bir kısmında olsun amel işleyiniz, vakitlerinizi boşa geçirmeyiniz. Hedefinize ulaşmanız için size hep orta yolu tavsiye ederim, size hep orta yolu tavsiye ederim, orta yoldan ayrılmayınız.”
Reklam
1216 syf.
·
Puan vermedi
Hadis
Sahih-i Buhari sünni ulemanın tabiri ile "Kurandan sonraki en muteber" kitaptır. Buhari hiçbir mezhebe bağlı olmayan kendi içtihatlarına göre amel eden bir muhaddistir. Ehli Sünnet ulema kendisine çokça önem ve kıymet vermektedir. Şia ulema ise onun hadislerinin çokça hatalar barındırdığından, taraflı olduğundan söz eder ve bu sözlerine delil olarak Hakim Nişaburi'nin birçok yazısında yazdığı şu cümlelerden delil getirir. "Bunlar Buhari ve Müslim'in sahih şartlarına uymasına rağmen nakletmemişlerdir." bu hadisler genelde İmam Ali b. Ebu Talib hakkında olduğundan Şia ulema bu kitaba ve yazara mesafeli yaklaşır. Bu bir tercüme ve şerhdir yazarı Zeynü'd-din Ahmed b. Ahmed b. Abdi'l-latifi'z-Zebidi'dir.
Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt)
Sahih-i Buhari Muhtasari Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi (3.Cilt)İmam Buhari · Hüner Yayınevi · 20179 okunma
"Gerçekten ümmetimin içinde ipeği,şarabı ve çalgı aletlerini helâl sayacak bir topluluk olacaktır..."
Mide ağrısına BAL.
Bir kimse Hz. Peygamber (s.a.v.)'e geldi: "Kardesim karnından rahatsızdır?" dedi. O da: "Bal içir" buyurdu. İkinci kez geldi, yine: "Bal içir" buyurdu. Üçüncü kez geldi, yine: "Bal içir" buyurdu. Sonra yine geldi: "Söylenileni yaptım (hâlâ iyi olmadı)?" dedi. Hz. Peygamber (s.a.v.): "Allah doğru söylemiş, kardeşinin karnı yalan söylemiştir. Ona bal içir" buyurdu. O da içirdi, sonunda iyi oldu.
Hastalıklar Bölümü
Ebu Hureyre (r.a.): "Rasulullah (s.a.v.): "Mumin yeşermiş taze ekin gibidir. Ruzgar nereden gelirse onu eğip yatırır. Doğrulduğunda bela ve musibet onu yine eğer. Gunahkar bir kimse de sedir ağacı gibidir. Allah, diledigi bir zamanda onu yere serene kadar dimdik ayakta kalir. " buyurdu. " demistir.
Reklam
devami.
Ancak bunlar bir tapınma şeklinde olmayıp sadece iyi niyetle yapılan uygulamalardır. Bu konu çok hassastır, bazen aşırılığa gidilerek Allah'tan başkasına tapınmaya kadar sonuçlanabilen bir şekil alabilir, Bu nedenle Hz. Ömer (r.a.): "Ehl-i Kitabi helak eden, peygamberlerinin kalıntılarının peşine takılıp buraları kilise ve havra edinmeleridir," demiştir. (Umdetuluklari, IV. 103) Yine halk putlaştırır endişesiyle altında biat yapılan ağacı kendisinin kestirdiği de rivayet edilmiştir. (Ibni Sa'd, Tabakat, II. 100)
Şaşırdım.
Hz.Peygamber (s.a.v.)'in elbisesi, sakalı, teri gibi bazı şeylerini saklayıp ondan geride kalan bu hatıralarını mübarek kabul etme ve bundan bereket umma uygulamaları bazen ashabda tezahür eden bir durumdur, buna "teberrük" denir. Enes b. Mâlik (r.a.)'ın annesi Ümmü Süleym (r.a.) Hz. Peygamber (s,a.v.)'in terini bir şişeye toplayıp"Bununla çocuklarımız için bereket umuyoruz. " demiş, Efendimiz (a.s.) da: "Doğru yaptın" buyurmuştur. (Müslim, Fezăli, 84) Yine Efendimiz (a.s.) Veda Haccında saçını traş olurken ashabına saç tellerini almasına müsade buyurmuş, hatta Tirmizinin rivayetinde sahabeden Ebu Talha (r.a.)'a vererek Müslümanlara bölüştürmesini söylemiştir. (Müslim, Hacı 326, Tirmizi, Hac: 73)
《...bir tek fitne kalmayana değin onlarla savaşın..》(enfal 39)
Abdullah b.Ömer(ra):'Fitne ile savaşma hakkında görüşün nedir?.' denildiğinde: 'Fitnenin ne olduğunu kavrayabiliyor musun?.Bak Muhammed müşriklerle savaşırdı.Onların üzerlerine yürümek fitne nedeniyle idi.Yoksa sizin saltanat için savaşmanız gibi değildi.'demiştir.
Ebu Hureyre(ra): "Resullullah(sav)'i 'Hiçbir kimseyi yaptığı ameli cennete koyamaz.' diye buyururken işittim.Oradakiler:'Seni de mi?'dediler. O da: 'Ewet beni de.Ancak Allah lutuf ve merhametle beni kapayıp bürürse...(Amellerinizde) orta olunuz,aşırı gitmeyiniz.Biriniz ölmeyi asla istemesin.İyi bir kimse ise (hayatta kaldığı sürece)iyiliğini artması umulur,kötü kimse ise tevbe etmesi umulur.'buyurdu."demiştir.
13 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.