Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım)

İmam Buhari

Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım) Sözleri ve Alıntıları

Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım) sözleri ve alıntılarını, Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım) kitap alıntılarını, Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercümesi ve Şerhi (13 Cilt Takım) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şa'bi'ye ''Bu kadar ilmi nasıl edindin?'' diye sormuşlar. ''Bıkkınlığı bırakmak, diyâr diyâr dolaşmak, güvercin gibi sabretmek, karga gibi erken davranmak sayesinde'' cevabını vermiş.
Sayfa 48 - (Tezkiretü'l-Huffaz, Zehebi, C. I, s. 71).Kitabı okudu
...Ebû Mûsâ (R) 'dan (şöyle demiştir): Peygamber (S): "Mü'min ile mü'min (birbirine karşı) duvar gibidir, birbirini sımsıkı tutarlar" buyurdu da bunu söylerken parmaklarını birbirine geçirip sımsıkı kilitledi.
Kitabu's Salat- 88. BabKitabı okuyacak
Reklam
İslam güzel din vesselam. Irkçılık yok, her tabakadan insana değer var :)
... (Ebû Hureyre şöyle demiştir): Bir zenci adam,yahud zenci kadın, mescidi süpürür idi. Vefat etti. Peygamber (S) onun hâlinden sordu. Öldü dediler. "Bana haber vermeli değil miydiniz? O adamın -yahuz: o kadının- kabrini bana gösteriniz" buyurdu. Müteakıben o adamın veyâ kadının kabrine vardı ve üzerine namaz kıldı.
Kitabu's Salat 72Kitabı okuyacak
Namaz Vakti Girdiğinde İşlere Ara Vermek/ Hz.peygamberin Günü
Aişe radiyallahu anhadan: Müşarun ileyhaya Nebi-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellemin hane-i saadetlerinde ne işle meşgul olduklarını sordular. "Kendi ehli-beytlerinin hizmetinde bulunurlardı. Namaz vakti gelince namaza çıkarlardı." cevabını vermiş. Evinin işi ile meşgul olan bir kimsenin namaz ikáme olununca hemen çıkmak lazım geleceğini ifhâm için sevkedilmiş bir hadis olup zımmında Seyyidü'l-alemin ve fahrü'l müslimin efendimiz hazretlerinin-en küçük hizmetine herkes canfedà olmak isterken ehlinin hizmeti ile meşgul olmakla gösterdikleri fart-i tevázu da meydana çıkıyor. Aişe :radiyallahu anhanın Semail-i Tirmizi'deki lafzı şudur "O da her ferd-i beşer gibi bir ferd idi. Elbisesini temizler, davarını sağar, kendi hizmetçiğini görürdü."
Sayfa 511Kitabı okudu
Öyle bir zaman
Ebû Saîd el-Hudri radıyallahu anhtan: Şöyle dem iştir: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Çok sürmez (öyle fenalıklar tahaddüs edecek ki) bir müslümanın en hayırlı malı -kendi dinini fitnelerden selâmete çıkarmak için- dağ başların da gezdirip (birikmiş) yağmur suyu başlarında güttüğü davarlar(dan ibaret) olacaktır.”
Sayfa 45 - {B19 Buhârî.lmân, 12.}Kitabı okudu
Habbab b. Eret
Habbab radıyallahu anh demirci idi. Kendisini satın alan Ümmü Enmår bir demir parçası alıp ateşte kızdırır ve onun başına yapıştırıp işkence ederdi. Habbab, Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve selleme halinden şikayet etti."İlahi! Habbab'a yardım et" diye dua buyuruldu. Derken mevlâtı yani sahibesi Ummu Enmår bir baş derdine müptelâ oldu Istırabından köpek gibi ulumaya başladı. Kendisine dağlanmayı ilaç olarak tavsiye ettiler. Bunun üzerine Habbab'a emreder, o da kızgın demir ile onun başını dağlardı.
Sayfa 561Kitabı okudu
Reklam
sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir.
(Ummul-mu'minin) Aişe radıyallahu anhadan: Şöyle demiştir: Nebl-iEkrem sallallahu aleyhi ve sellem gece vakti olunca hücre(-i şerife)sinde namaz kılardı. Hücrenin duvarı alçacık olduğu için nás nebiyyullah sallallahu aleyhi ve sellemin (namaz kılarken) şahs-ı mübárekini (yani karaltısını) gördüler.** Birtakım kimseler namaza durup kendisine iktida ettiler. Sabah olunca bu (yaptıkları)ni arzettiler. Ertesi gece (yine gece namazına) kalktı. (Yine) birtakım kimseler kendisine iktidáen namaza durdular. Bu işi iki yahut üç gece (tekrar) ettiler. Ondan sonra(ki gece) olunca Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem (evinde) oturdu ve oraya çıkmadı. Sabah olunca bazı kimseler (Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme sebebini anlamak için) bunu da arzettiler. (Cevaben) "Gece namazı size farz olacak diye korktum" buyurdu.
Sayfa 544Kitabı okudu
Yolculukta binek üzerinde nafile kılmanın caiz oluşu
Câbir (b. A bdullah el-Ensârî) radıyallahu anhümâdan: Şöyle demiştir: Nebî-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem (nâfile) namazı (seferde) devesi üstünde -deve nereye isterse teveccüh etsin - kılar, bir farz namazı niyet buyurduğunda ise inip kıbleye dönerdi.
Sayfa 260Kitabı okudu
Kadınları İlimden Men Etmek Yerine Onlara Özel Gün Tahsis Eden Peygamber
Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anhtan: Şöyle demiştir: (Bir defa) kadınlar, “Yâ Resûlellah! (Sözlerini dinlemek için) erkeklerden bize meydan kalmıyor. Kendiliğinden bize bir gün tahsis et” dediler. (Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem) onlara (mîâd olarak) bir gün tayin etti. Kadınlar yevm-i muayyende Huzûr-ı risâletpenâhîye geldiler. O da kendilerine vaaz etti, (bazı şeyler) emretti. Buyurduğu sözler meyanında, “İçinizden hiçbir kadın yoktur ki evlâdından üç tanesini (âhirete kendinden) evvel yollasın da, cehenneme karşı onun için bir siper peydâ olmasın” sözü vardı. İçlerinden biri, “İkisi de (öyle değil mi?)” dedi. (Cevaben), “İkisi de (öyledir)” buyurdu.
Çocukla beraber namaz nasıl kılınır :)
Rasûllullah (S), kendi kızı Zeyneb'in, Ebû'l-Âs ibnu'r-Rabî ibn abdişşmes'ten olma kızı Umâme'yi taşıyarak namâz kılardı. Şöyle ki, secdeye vardığı zamân onu yere koyar, secdeden kalktıkça da, onu tekrâr yüklenirdi.
Kitab's-Salât 106. BabKitabı okuyacak
39 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.