Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sanat Tarihinin Tarihi

Vernon Hyde Minor

Sanat Tarihinin Tarihi Gönderileri

Sanat Tarihinin Tarihi kitaplarını, Sanat Tarihinin Tarihi sözleri ve alıntılarını, Sanat Tarihinin Tarihi yazarlarını, Sanat Tarihinin Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sözcükler ve imgeler tam da doğaları gereği ideali ararlar.
Bu dünyanın güzelliklerinden başlayacaksın, hiç durmadan basamak basamak yüce güzelliğe yükseleceksin.
Sayfa 53 - Platon- sempozyumKitabı okuyor
Reklam
Doğa, sanatın yanında sessizliğe gömülür
Sayfa 137 - Benedetto CroceKitabı okuyor
304 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kitabi bitirdim.Konuya ilgisi olanlara tavsiye edilebilecek bir kitap.Sanat tarihi hakkında yazılan eserleri inceleyen bu kitap,meraklısına iyi bir bilgi kaynağı olur.Cevirisi gayet iyi.Sadece sanat değil avrupanin doğuya ve kadına daha dogrusu ötekine bakışını da irdeliyor.okunur okutulur.
Sanat Tarihinin Tarihi
Sanat Tarihinin TarihiVernon Hyde Minor · Koç Üniversitesi Yayınları · 201365 okunma
Platon'un taklit teorisi, her şeye rağmen, doğanın taklit edilmesine dair değildir, zira Platon'un görüşüne göre, taklit eden sanatçı daima bir taklidi taklit eder.
Sayfa 287Kitabı okudu
Bazı feminist eleştirmenler, bizzat büyük sanatçılar listesinin inşa edilmesinin bile erkeksi bir bakış açısını açığa vurduğuna inanır. Bazı sanatçıları diğerlerinden daha ayrıcalıklı kılmak, öylesine yoğun bir iltimasçılıktan ve önyargıdan kaynaklanır ki bunun sonucunda kaçınılmaz olarak dengesizlik ve baskı ortaya çıkar. Hiyerarşiler yaratmak, birisini -bu örnekte kadınları- daha alt bir konuma indirmek demektir. Listeyi erkekler hazırladığı için listede çoğunlukla erkekler yer alacaktır. Üstelik büyüklük ve deha tartışması romantik dönemden kalma bir tarih hatasıdır
Sayfa 216Kitabı okudu
Reklam
Bu nasıl mümkün olabilir? Yetenekli ve tarihsel olarak önemli hiç kadın sanatçı olmadığı düşüncesi tamamen saçmadır. Kadın sanatçıların itibarını geri kazandırmaya adanmış sonraki metinler bunun tam tersini kanıtlamaktadır. Janson'in, Gardner'in ve Hartt'ın kitaplarının daha yeni baskıları, çok daha fazla sayıda kadın sanatçı içerir. Büyük olasılıkla kasıtlı bir art niyet veya bir komplo sebebiyle olmasa da, kadınların sistematik olarak dışlandığı fikrine kapılırız. Bu, "erkek önyargısı" olarak adlandırılabilecek şeyin bir örneğidir ve sanat tarihi metinlerinde ve derslerinde göstermek için yaptığımız yapıt seçimimizde nesnel ve tarafsız olmaya çalıştığımızda bile kadınlara karşı bir önyargıya sahip olduğumuzu varsayar. "Erkekçilik" (masculanism) öylesine derine işlemiştir ki onu fark edemeyiz bile. Erkekçi önyargıyı bulup açığa çıkartmak feminizmin amacıdır, öyleyse feminizmi, yanızca dünyayı sağduyuya dayalı doğal bir deşifre etme şekli olarak değil, aynı zamanda dünyaya gerçek bir eleştirel bakış olarak kabul etmeliyizdir.
Sayfa 215Kitabı okudu
107 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.