Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kurtuluş Savaşı'nda Fenerbahçe Ve Atatürk

Sarı Lacivert Kurtuluş

Sinan Meydan

Sarı Lacivert Kurtuluş Gönderileri

Sarı Lacivert Kurtuluş kitaplarını, Sarı Lacivert Kurtuluş sözleri ve alıntılarını, Sarı Lacivert Kurtuluş yazarlarını, Sarı Lacivert Kurtuluş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mustafa Kemal'in Kulüp Defterine Yazdığı Yazı;
Mustafa Kemal, kulüpten ayrılmadan önce maroken kaplı kulüp defterine şu unutulmaz satırları yazdı: “Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafta mahzar-ı takdir olmuş bulunan asar-ı mesaisini işitmiş ve bu kulübü ziyaret ve ebedi hamiyeti tebrik etmeyi vazife etmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir: Takdirat ve tebriklerimi buraya kayd ile mübahiyim." 3 Mayıs 1334 (1918)
Sayfa 130 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
Şehit Düşen Fenerbahçeliler...
1915 yılında Fenerbahçe kulübünün önünde ağlayan analar vardı. Hava Üsteğmen, Sadık Bey ve Yüzbaşı Fethi Bey, Sina-Filistin tin cephesinde şehit düşmüşlerdi. Çanakkale’de savaşan Teğmen Nurettin Bey, Arıburnu savaşları sırasında 12 Nisan 1915’de şehit düşmüştü. Henüz yirmi üç yaşındaydı. Çanakkale’de savaşan Halim Bey, Nisan 1915’de Alçıtepe’de ağır yaralanmıştı. Halim Bey, Sahra Hastanesi’nde hayata gözlerini kapadığında yirmi bir yaşındaydı. Çanakkale’de savaşan Teğ-men Haldun Bey, Arıburnu savaşları sırasında 22 Haziran 1915’de şehit düşmüştü. Yaşı yirmi birdi. Çanakkale’de savaşan Yedeksubay Kemal Bey, Seddülbahir’de şehit düştüğünde daha yirmi yaşındaydı. Çanakkale’de savaşan Teğmen Sabri Bey, 26 Temmuz 1915’de şehit düştüğünde yirmi yaşındaydı. Kafkas cephesinde savaşan Üsteğmen Münir Bey, savaşın sonlarına doğru, 1 Aralık 1917’de şehit düşmüştü. SARI LACİVERT RENKLER KAN KIRMIZISINA BULANMIŞTI.
Sayfa 120 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
Reklam
İleriyi Görmek Başka, Önünü Bile Görememek Başka...
Onlar için varsa yoksa meşrutiyetin ilanı ve istibdadın yıkılmasıydı, ama Mustafa Kemal sanki başka bir çağda yaşıyordu. O hep birkaç adım önde gidiyordu. Nitekim, Mustafa Kemal ayrıldıktan sonra, Salih şöyle dedi: “Mustafa Kemal, bir gün dünyayı ayaklarının altına alacakmış gibi konuşuyor! ” Salih yanılmıyordu; o gece arkadaşlarını şaşırtan genç subay Mustafa Kemal, bir gün dünyayı değil ama tüm emperyalist Avrupa’yı ayaklarının altına alacaktı.
Sayfa 73 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
Fenerbahçe SK'nün Amblemi Nasıl Çizildi?
Kulübün amblemini, takıma futbolcu olarak alınan penaltı kralı Topuz Cemil çizecekti. Topuz Cemil derin düşünmüştü. Amblemi nasıl çizdiğini soranlara şunları anlatıyordu: “...Resme merakım, biraz da yeteneğim olduğu için amblemi çizmemi istediler. Çok heyecanlandım. Günlerce kafa yordum. Sonunda bir karar verdim. Önce bir yuvarlak çizdim, içine bayrağımızın renklerinden kırmızıyı, çevresine de beyazı yerleştirdim. Ortasına da stilize edilmiş bir kalp çizip, asaleti temsil eden lacivert renge boyadım. Çevresini de defne dalı ile süsledim. ”
Sayfa 56 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
Fenerbahçe SK'nü Kim Kurdu?
"Enver Bey, Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Bey, 1907 yılının baharında FENERBAHÇE'yi kurmuşlardı."
Sayfa 54 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
1907'de Kuruldu, Takımın Adı Ne olsundu?
"Fenerbahçe," dedi Enver Bey. "Fenerbahçe, Fenerbahçe, Fenerbahçe..."
Sayfa 53 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
Reklam
Her Şey Çok Güzel Olacaksa Demek ki.. :)))
"İstanbul'a bahar gelmişti..."
Sayfa 50 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
"Osmanlıya ilk futbol topunu getirenler İngiliz Levantenlerdi. İzmir’in ünlü Levanten aileleri, Giraudlar, Wihittaller, Charnaudlar Türkiye’de futbolun ilk tohumlarını atmışlardı." 1900 yılında İzmir’in yeşil alanlarında futbol oynamaya başlayan İngilizler çok geçmeden İzmir’in ilk futbol kulübü olan “Futbol and Rugby Club”ı kuracaklardı. "
Sayfa 37 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
Karar: Sürgün, Suçu: Futbol Oynamak
İlk Türk futbolcusu Fuat Hüsnü Bey, Abdülhamit istibdadından zor bela paçayı kurtardı, ama takımın ikinci kurucusu Dışişleri’nin çiçeği burnunda memurlarından Reşat Danyal Bey arkadaşı kadar şanslı değildi. Fuat Hüsnü, bir hafta kadar sonra arkadaşı Reşad Danyal’ın Tahran Sefareti’ne gönderildiğini öğrenecekti. Reşad Danyal İran’a sürgün edilmişti. Suçu, futbol oynamaktı.
Sayfa 36 - İnkılâp, 2.Baskı, Kurtuluş Savaşında Fenerbahçe ve AtatürkKitabı okudu
198 öğeden 141 ile 150 arasındakiler gösteriliyor.