Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

(1138-1193)

Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi

Hannes Möhring

Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi Gönderileri

Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi kitaplarını, Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi sözleri ve alıntılarını, Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi yazarlarını, Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
125 syf.
2/10 puan verdi
·
Beğendi
·
35 saatte okudu
Zengiler döneminden, kısaca Haçlı seferlerinden ve Selahaddinin yaptığı savaşları yüzeysel anlatıyor. Bir solukta okunacak bir kitap. Yanlı yazılmış. Selahaddinin gizli hıristiyan olduğunu bile yazar iddia etmiş. Okunmasını tavsiye eder miyim bilemedim.
Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi
Selahaddin Eyyubi Sultan ve DönemiHannes Möhring · 125 · 047 okunma
Alman İmparatoru II.Wilhelm konuşmasında şunları söylüyordu: “Tüm zamanların en şöhretli hükümdarı olan büyük Sultan Selahaddin’in huzurunda olmak beni derinden etkilemiştir. Çünkü o korkusuz ve temiz düşünceli, şövalye ruhlu bir insandı ve düşmanlarına bile şövalyeliğin meziyetlerini öğretmişti.”
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
125 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Mısırdan Suriye'ye kadar Doğu Akdeniz’de Haçlıların korkulu rüyası olan Selahaddin Eyyubi, 1187 yılında Kudüs’ü fethetmiş, Avrupa’da uzun süre “soylu kâfir” imajının prototipi olmuş, âlim ve hoşgörülü bir hükümdar olarak görülmüştür. Gerçekte hiçbir Müslüman hükümdar Batı’da Selahaddin Eyyubi kadar tanınmamıştır. Avrupa’dan gelen Haçlı birliklerine büyük zararlar vermesine rağmen yüzyıllarca saygıyla anılmış ve tarihçilerin her zaman ihtiramla söz ettiği bir hükümdar olmuştur. Bu kitapta, gerek Haçlıların gerekse Doğu halklarının gözünden derlenen bilgilerin ışığında, şöhreti ve etkileri yüzyılları aşan Selahaddin Eyyubi’nin yaşam öyküsü objektif bir perspektifle kaleme alınmıştır. Yazar Hannes Möhring, İslâm Dünyası’nın en güçlü şahsiyetlerinden Selahaddin Eyyubi'nin hayatını akıcı bir dille anlatmakta, Haçlılar karşısındaki faaliyetlerini anlatırken Avrupa’daki Selahaddin Eyyubi efsanesine de açıklık getirmektedir. Tarihçi ve Şarkiyatçı Hannes Möhring, Bayreuth Üniversitesinde öğretim üyesidir. Orta Çağ Hristiyanlık ve İslam tarihinde ahir zaman beklentileri konusunda yaptığı araştırmalarla çeşitli ödüller almıştır.
Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi
Selahaddin Eyyubi Sultan ve DönemiHannes Möhring · 125 · 047 okunma
125 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Selahaddin Eyyubi - Hannes MOHRING /Gülümseyerek ölüme giden adam!
Selahaddin Eyyubi Kudüs fatihi! Haçlıların korkulu rüyası. Düşmanlarının bile saygısını kazanan lider! Batının tabiriyle: Soylu kafir. Şövalye. Sultan ve Dönemi (1138 - 1193) Hem bir tarih, dönem hem de bir biyografi kitabı. Selahaddin Eyyubi merkezinde Haçlı Seferleri, sebepleri, sonuçları, o dönemde İslam dünyası, Bizans ve Batı'nın
Selahaddin Eyyubi Sultan ve Dönemi
Selahaddin Eyyubi Sultan ve DönemiHannes Möhring · 125 · 047 okunma
Hıristiyanlara göre, diger inananlara veya "dinsizler" e yönelik antlasmalara bağlı kalmak elbette olagan bir tutum degildi. Bir Hristiyan, Müslüman'la yaptig anlasmayi bozmak için hiçbir zorlukla karsilasmadan kiliseden bir din adamı bulabilir ve din adaminin elindeki dini güçle o antlaşmayı geçersiz kılabilirdi. Bu nedenle Haçh Seferleri' ne katılan Franklarin, Müslümanlarin sözleri üzerinde durmaları şaşkınlıkla karsilamalari olağan bir durumdu.
Sayfa 103Kitabı okudu
"Soylu Kâfir" Avrupalilar Selahaddin'in kisiliginde bir "soylu kafir" imgesi yarattilar. III. Hach Seferi'ne katilanlara göre Avrupa'daki soydaşları, onu gizli bir Hristiyan, hatta tam bir sovalye olarak görüyorlardi. Bunu takip eden yüzyillarda da Hristiyanlar, Selahaddin' in genç yasta Kudüs krallığındaki bir baron tarafindan sövalye ilan edildigini, annesinin Hristiyan oldugunu ve vaftiz edilmiş bir Hristiyan olarak öldúgúnù iddia etti
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Ve hep menfaat üzerine kurulmuş devlet arası ilişkiler
Ayrıca Konya' daki kılınç Arslan’ın Selahaddin'e verdici Hacılıları durdurma vaadi sadece sözde kalmıştı. Kiliç Arslan’ın 70'li yillardan beri Barbarasso ile yürüttugu bir dostluk vardi ve bu nedenle 1188 yilinda ülkesinden serbestçe geçişine izin vermisti. Ancak 1189-90 arasında Konya'da babasina iradesini dayatmayi başaran oglu Kutbeddin Melikşah, bu antlasmayi sürdürmesini engelledi. Kutbeddin, gücünü daha da arttirmak için Türkmen aşiretleriyle ittifak kurmustu ve babasi Barbarossa' ya serbest geçis sözü verdigi halde, bu aşiretlerin yardimiyla Alman Haçhlarini yok etmeye çalisti. Babasindan ayrı olarak Selahaddin'le yaptig antlaşma geregince bunu yapip yapmadigi belli degildir. Fakat Kilç Arslan, Haçhilar Konya'yı isgal ettiklerinde, Barbarossa ile anlasip onlara Suriye yolunu açtiginda, baba ogul Barbarossa ile bir antlasma yaptiklar için Selahaddin' den özür dilediler. Öte yandan olanlar hususunda mektup yazan Kiliç Arslan, çelişkili ifadelerle ogullarinin Barbarossa' ya karşı direnislerini engelledigini belirtmisti. Selahaddin ise bu iddialara inanmamış görünüyor. Yaşam öyküsünü kaleme alan Bahaeddin ibn-i Seddad, Kilinç Aslan'in basindan beri haçlılaro engellemek arzusunda olmadigini yazmaktadir
Müslim !
“Avrupada soylu kâfir imgesinin ortaya çıkmasının nedeni muhtemelen Selahaddin'in Kudüs'ü kan dökmeden alması yatmaktadır.”
TÜRK !
“Selçuklular, hiçbir şekilde Abbasi halifeliğinin kurtarıcıları ya da koruyucuları değildi. Bilâkis halifeliğin bizzat rakipleriydi.”
23 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.