Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sevginin ve Şiddetin Kaynağı - İyinin ve Kötünün Arasında İnsan Kalbi

Erich Fromm

Sevginin ve Şiddetin Kaynağı - İyinin ve Kötünün Arasında İnsan Kalbi Sözleri ve Alıntıları

Sevginin ve Şiddetin Kaynağı - İyinin ve Kötünün Arasında İnsan Kalbi sözleri ve alıntılarını, Sevginin ve Şiddetin Kaynağı - İyinin ve Kötünün Arasında İnsan Kalbi kitap alıntılarını, Sevginin ve Şiddetin Kaynağı - İyinin ve Kötünün Arasında İnsan Kalbi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
..hayat sevgisi onurlu bir hayat için gerekli temel maddi koşulların tehdit altında olmaması anlamında güvenliğin, hiç kimsenin başkalarının amacına araç olmaması anlamında adaletin ve her insanın toplumun faal ve sorumlu bir üyesi olma imkânına sahip olması anlamında özgürlüğün olduğu bir toplumda gelişecektir. Son nokta özellikle önemlidir. Güvenlik ve adaletin olduğu bir toplum bile, eğer bireyin yaratıcı öz-faaliyeti ileri düzeyde değilse hayat sevgisine yol açmayabilir. İnsanların köle olmamaları yeterli değildir; toplumsal koşullar otomatların varlığını geliştirirse, sonuç hayat sevgisi değil, ölüm sevgisi olacaktır.
Sayfa 59 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kendi farkındalığımız, olağan biçimde toplumun biz üyelerin farkında olmamıza izin verdiği şeyle sınırlıdır. Bu görünüme uymayan insan deneyimleri bastırılır. Dolayısıyla bilincimiz esas olarak kendi toplumumuzu ve kültürümüzü temsil ederken, bilinç dışımız her birimizdeki evrensel insanı temsil eder.
Sayfa 109 - Say YayınlarıKitabı okudu
Buda'nın öğretisi, insanın ancak yanılsamalarından uyanması ve kendi gerçekliğinin; hastalığının, yaşlılığının, ölümünün, kendi hırslı hedeflerine ulaşma imkânsızlığının oluşturduğu gerçekliğin farkına varması hâlinde kendisini acı çekmekten kurtarabileceğini söylemeye varır. Budist öğretinin söylediği şekilde "uyanan" kişi, narsisizminin üstesinden gelen, böylece tam bir uyanışı gerçekleştiren kişidir.
Sayfa 104 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hayata yönelik hayal kırıklığı hayattan nefrete yol açmıştır.
Sayfa 30 - 2.BaskıKitabı okudu
Hayatı yaratmak , kişinin bir kupadan atılan bir zar gibi hayatın içine fırlatılıp atılan bir yaratık olma statüsünü aşmasıdır.
Sayfa 31 - 2.BaskıKitabı okudu
Freud, ölüm içgüdüsünü o kadar güçlüyse insanlar normal olarak "organizma kendi tarzında ölmek ister" deyip intihar etme eğilinde olurlardı itirazı dikkate alır : "Böylece ortaya paradoksal bir durum çıkar ;canlı organizma en enerjik biçimde hayatının hedefine hızla ulaşmasına yardımcı olabilecek olaylara ( aslında tehlikelere ) karşı - bir tür kısa devre yaparak -müdahale eder."
Sayfa 57 - 2.BaskıKitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.