Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şiir İncelemeleri

Ahmet Kabaklı

Şiir İncelemeleri Sözleri ve Alıntıları

Şiir İncelemeleri sözleri ve alıntılarını, Şiir İncelemeleri kitap alıntılarını, Şiir İncelemeleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Burada şiirin iki güçlü nüktesi art arda gelmektedir: “Şefkat meleği gelse, onu da kanadından yaralarlar” “İyilik ölmüş son kalan iyilik de, ona türbedarlık ediyor.” Neden? Çünkü gurur, Kafdağı’na hükümdar olmuştur.
Sayfa 332Kitabı okudu
.. Yeryüzünde riya, inkâr, hıyanet. Altın devrini yaşıyor... Diller, sayfalar, satırlar “Ebû Leheb öldü.” diyorlar: Ebû Leheb ölmedi, yâ Muhammed; Ebû Cehil, kıt’alar dolaşıyor!
Sayfa 325 - Arif Nihat AsyaKitabı okudu
Reklam
Yıldırım Beyazıd zamanının ünlü şeyhi Emir Buhari'nin tavsiyesi ile; yapımı 1400 senesinde tamamlanan Ulu Camii'nin ilk imamı olduğu için sonraları ''Yıldırım Beyazıd'ın imamı'' olarak anılmıştır.
Sayfa 62 - Süleyman ÇelebiKitabı okudu
Şiirler, büyük oldukları ölçüde hem "arka plan"a , hem büyük kültüre, hem de "sırr"a dayanırlar. Bu unsurlaru içinde bol bol tasımayan eserlere şiir denemez
5. Beyitte: Ebû Cehl ve Leheb gibi, kendisine can düşmanı olan kişileri bile doğru yola getirmek (siyaset) isteyen Hz. Muhammed, “melâmetin sabunu” diye nitelendirilmektedir. Yani ayıplanıp hor görülenleri, günah işleyenleri, hatta,Allah’a daha fazla yaklaşmak için, bütün ayıplarını açığa vurarak, hor ve hakir olma yarışı yapanları temize çıkaran, onların asaletini gören, onlara cennet ümidi veren yüce varlıktır Hz. Muhammed.
Sayfa 26 - Ahmet Yesevi- Şefiü'l-Müznibin tahlilKitabı okudu
Reklam
Suyu yakuta döndüren bu hazân Bizi gark eyliyor düşüncelere.
Sayfa 164 - Ahmet HaşimKitabı okudu
Bir sinek, bir kartalı salladı vurdu yere Yalan değil gerçektir, ben de gördüm tozunu
Bilindiği gibi, Karagöz’e “Küşteri meydanı” adı da verilmektedir. Neden? Çünkü Şeyh Küşteri, Karagöz oyununun mucidi sayılmaktadır.
Sayfa 195Kitabı okudu
Çok umumileşen yanlış bir düşüncenin aksine: Bu kasidenin Sultan Hamid’e karşı olmak ve onu yermekle hiç alâkası yoktur. Namık Kemal’in “Bâb-ı hükûmet”ten çekilmesi 1867 yılındadır. Bu şiiri, Paris ve Londra’da bulunduğu yıllarda yazdığı anlaşılmaktadır. Çünkü bazı beyitlerine, Londra’da çıkardıkları “Hürriyet” gazetesinde rastlanıyor. O tarihte Osmanlı tahtında Sultan Aziz, sadrazam olarak da Âli Paşa bulunmaktadır.
Sayfa 202Kitabı okudu
31 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.