Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Silsiletü'z-Zeheb

Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye

Kolektif

Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye Gönderileri

Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye kitaplarını, Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye sözleri ve alıntılarını, Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye yazarlarını, Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
368 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
105 günde okudu
Altun silsile
Kaçıncı defa okudum hatırlamıyorum, kaynak olarak kaç defa elimden geçti onu da bilmiyorum ama her okuduğumda "ya ben bunu nasıl unuttum" dediğim bir kitap. Bu sefer evlatlarımla birlikte hatırladık. Gece yatmadsn önce masal okuma yaşını geçince gerçek kurtarıcılarımız ile tanıştılar.
İslam Tarihinden Altın Sayfalar
İslam Tarihinden Altın Sayfalar
kitabında şöyle bir bilgi geçiyor; "Peygamberimizin üç temel vazifesi vardı; tebliğ, tedbir ve tezkiye. Efendimiz bu vazifelerini hakkıyla yapabildiği için başka birine ihtiyaç yoktu. Onun irtihalinden sonra tebliğ vazifesi alimlere, tedbir vazifesi Sultan ve emirlere, tezkiye vazifesi mürşidi kamillere verildi" İşte bu kıymetli vazifenin ilk sahibi Hz. Ebubekir Efendimiz'den bil itibar 33 kıymetli mürşid ve onların hem ibret hem izzet dolu aziz ömürleri. Evladı olmaktan gurur duyduğum, bütün vasıflarımın üstünde "ben İmami Rabbani Evladıyım" dediğim Hazreti Üstazım Süleyman Hilmi Tunahan Efendi Hz.leri başta olmak üzere bütün silsilesi sadaatımızın şefaatleri üzerimize olsun.
Silsile-i Sadat-ı Nakşibendiyye
Silsile-i Sadat-ı NakşibendiyyeKolektif · Fazilet Neşriyat Yayınevi · 2009203 okunma
"Sırtımızda bunca günah kamburu varken hâlâ ayakta durabilmemizden daha açık bir kerametmi vardır." Şah-ı Nakşibend Hazretleri(k.s)
Reklam
Hadis-i Şerif
Kimin evlerinde yaşadığınıza, kiminin toprağında oturduğunuza ve kimin yolunda yürüdüğünüze iyi bakınız.
HÂCE ALİ RÂMÎTİNÎ (K.S.)
Silsile-i Sâdât’ın on ikinci halkası olan Hâce Ali Râmîtinî kuddise sirruh Hazretleri, Buhârâ yakınlarındaki Râmîten’de doğdu. Lakabı, Azîzân’dır. Dînî ilimleri tahsilden sonra Mahmûd İncîrfağnevî Hazretlerine intisâb etti. Üstazı İncîrfağnevî Hazretleri, vefatları yaklaşınca irşâd vazifesini Ali Râmîtinî’ye (k.s.) emanet ettiler, diğer
İMÂM CAFER-İ SÂDIK RADIYALLÂHÜ ANH
Silsile-i Sâdât’ın dördüncü halkası olan Cafer-i Sâdık (k.s.) Hazretleri, 8 Ramazan 80 (M. 699)’da Medîne-i Münevvere’de dünyaya geldi. Ehl-i Beyt’in büyüklerindendir. Cafer-i Sâdık (k.s.), Tâbiîn’den olup Ashâb-ı Kirâm’dan Enes bin Mâlik ve Sehl bin Sa‘d’ı (r. anhümâ) görmüştür. İmâm-ı Âzam Hazretleri, Cafer-i Sâdık Hazretlerine intisâb etmiş
Reklam
Her Ne Zaman Bu Duâ Okunursa
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri bir yolculukta bir kervansaraya uğradılar. Talebelerine "Bugün buraya bir bela geleceğini ve herkese sirâyet edeceğini görüyorum. Arkadaşlarımız birbirlerine söylesinler. Herkes şu duâları tekrar tekrar okusun. بِسْمِ اللَّهِ الَّذِى لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِى الْأَرْضِ وَلَا فِى السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ كُلِّهَا مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ Çünkü bu duâları kim okursa Allâhü Teâlâ'nın inâyeti ile kendisi ve malı korunur." buyurdular. Bu sözlerden bir müddet sonra kervansarayda yangın çıktı. İnsanlar bütün gayretlerine rağmen söndüremediler. Birçoğunun malı yanarak telef oldu. Müridlerinden Mevlânâ Abdülmümin Lahorî'nin de malları yandı, kendisi de canını güçlükle kurtarabildi. İmâm-ı Rabbânî Hazretlerinin huzurlarına geldi. "Hiç kimse size okunması icap eden duâları söylemedi mi?" buyurdular. "Hayır efendim." dedi. İmâm-ı Rabbânî Hazretleri, haber vermedikleri için talebelerine sitem etti ve "Her ne zaman bu duâ okunursa okuyanın kendisi ve malı kurtulur." buyurdular."
Sayfa 246Kitabı okudu
Selman-ı Farisi (r.a.)
Silsile-i Sâdât’ın ikinci halkası olan Selmân-ı Fârisî (r.a.), Ashâb-ı Kirâm’ın büyüklerinden ve meşhurlarındandır. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sohbetleri şerefiyle en yüksek manevî derecelere kavuşmuştur. Ashâb-ı Kirâm arasında en hayırlı, en zâhid, en faziletli ve Peygamber Efendimize en yakın olanlardandı. Aslen İranlı olup İsfahân
Arkadaşlık yapılmaya en lâyık olan ?
Arkadaşlık yapılmaya en lâyık olan, kör (insanların ayıplarını, kusurlarını görmeyen) ve dilsiz (insanların gıybetini, dedikodusunu yapmayan) kimsedir.
Sayfa 105Kitabı okudu
Çalışmadan elde edilen sevap
Mümin kardeşinden sana kötülük gelirse, hakkında fenâ bir söz söylerse sakın üzülme. Şayet onun dediği doğru ise, yaptığının cezası dünyada iken verilmiş, âhirete kalmamış olur. Eğer dediği gibi değilse, çalışmadan elde ettiğin bir sevab olur.
Reklam
Ey Dünya !
Allâhü Teâlâ dünyaya şöyle emretti: ' Ey dünya ! Bana hizmet edene hizmetçi ol. Sana hizmet edene de sıkıntı ver.
262 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.