Simyacı Sözleri ve Alıntıları

Simyacı sözleri ve alıntılarını, Simyacı kitap alıntılarını, Simyacı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Değeri bilinmeyen her lütuf felakete donüşüyor. Artık hayattan bir şey beklemiyorum.
Ben de herkes gibiyim. Dünya gerçeklerine oldukları gibi değil de olmalarını istediğim gibi bakıyorum
Reklam
Ben de herkes gibiyim. Dünya gerçeklerine oldukları gibi değil de olmalarını istediğim gibi bakıyorum
Ve bütün dünyayı kucaklayamayacak kadar küçük biri olduğum için, sahip olduğum az bir şeyi her zaman korumaya çalışacağım. Paulo Coelho
Pablo Simon
Bir insan için en kötü şey,iyilik ve güzelliğin amacını ve anlamını bulamamaktır.İnsan duyumsuz bir şekilde ilerlediği bir yoldan,vahşi ve aslında tanrıtanımaz olan kişisel bir tanrı kavramına ulaşarak mutlu ya da mutsuz olur,kendisini öfkesine bırakarak sevdiği ya da nefret ettiği insanlar seçer ve böylece,sevgilerini tüm çocukları arasında paylaştıran babalar olan ölümlülerin büyük bir çoğunluğunu alçaklık ve kötülükte kat kat geride bırakır.
Sayfa 54 - Yeni Yüksektepe YayınlarıKitabı okudu
"İnsanlar bir yığın acayip şeyler söylüyorlar. Bazen, koyunlarla birlikte yaşamak çok daha iyi, konuşmaz koyunlar, yiyecek ve şu aramaktan başka bir şey yapmazlar. Ya da kitaplar, dinlemek isterseniz size ilginç öyküler anlatır kitaplar. Ama insanlarla konuşurken durum başka, öylesine tuhaf şeyler söylerler ki, konuşmayı nasıl sürdüreceğinizi bilemezsiniz."
Reklam
Tek bir Tanrı bu kadar çelişkiye yol açabilir miydi?
Sayfa 15 - bilgi yayıneviKitabı okudu
-Yüreğimizi neden dinlemeliyiz ? Diye sordu. -Çünkü yüreğin neredeyse hazininde oradadır
hatırlamak yaşamı öldürür, ama çekip giymenin mümkün olmadığı yeni bir yaşam tarzını da başlatmış olur...
düşüncelerini yerdeki taşların mırıltısından başka bir konuya yöneltmişti: "acaba insan ruhu gerçekten ölümsüz mü? eğer bu doğruysa, ruhun aynı zamanda tamamen sınırsız ve özgür olması gerekir... ama -bu esnada bir çukura doğru hızla yuvarlanan bir taşın sesiyle düşünceleri yine yere yönelmişti- o halde nasıl oldu da bilime bazı yasaklar konulabildi ve dinler arasındaki kavgalarda insanlar tanrı adına kan dökebildiler? her hizip, kendine özgü bir ilâhi güce sahip çıkabildi. tek bir tanrı bu kadar çelişkiye yol açabilir miydi? içlerindeki bütün Tanrısallıga karşın, eğer bazıları yanılıyor idiyseler, bunda nasıl bir mantık olabilir ki? yoksa her şeyin yaratıcısı, baş edilmez bir deli ya da evrensel bir yaratık mıydı?"
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.