Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sinema ve Din Eğitimi

Bilal Yorulmaz

Sinema ve Din Eğitimi Gönderileri

Sinema ve Din Eğitimi kitaplarını, Sinema ve Din Eğitimi sözleri ve alıntılarını, Sinema ve Din Eğitimi yazarlarını, Sinema ve Din Eğitimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bütün kameralar objektiftir. Ama hiçbir kamera bir insanın elindeyken objektif olamaz. Mutlaka bir ideloloji içerir. Kamera dış dünyadaki gerçekliği olduğu gibi kaydeder. Ama hiçbir film yaşadığımız dünyanın gerçekliğini sunmaz. Bütün filmler gerçekliği onu oluşturanın ideolojisi doğrultusunda yeniden üretirler ve sinema yeniden ürettiği gerçekliği adım adım topluma kabul ettirir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Dr. Jack G. Shaheen'in 2001 yılında ortaya koyduğu araştırma sonuçlarına göre Müslüman karakterler içeren 900 Hollywood filminde sadece 12 olumlu tipleme yer almakta, 50 filmde ise iyi-kötü karışımı karakterlere ver verilmektedir. Bunlar dışındaki 800'den fazla filmde Müslüman karakterler halk düşmanı, gaddar, kalpsiz, barbar ve terörist tiplerdir.
Sayfa 218Kitabı okudu
Reklam
İnsanda üç temel kuvve(potansiyel güç) vardır. Bunlar Kuvvei şeheviye, Kuvvei gadabiye ve Kuvvei akliyedir. İslam, bu üç kuvvenin dengede tutulmasını istemektedir. Kuvvei şeheviyenin denge noktası '' iffet ", Kuvvei gadabiyenin denge noktası" şecaat" Kuvvei akliyenin denge noktası da "hikmet" tir. Bu kuvveler dengede tutulamadığı zaman insan fıtratı bozulmakta ve din eğitimi zorlaşmaktadır. Bilinçaltı mesajlarda özellikle kullanılan ölüm ve sex temalı kelime, sembol ve resimler insandaki Kuvvei gadabiye ve Kuvvei şeheviyeyi aşırı şekilde uyarmakta ve denge noktasından saptırmaktadır. Dolayısıyla bu mesajlar kişinin din eğitiminden istifadesini zorlaştırmaktadır. Her bir resim, her bir kelime, her bir etki bilinçaltında bir iz bırakmakta ve kişiyi giderek dini duygu ve düşüncelerden uzaklaştırmaktadır.
Sayfa 216Kitabı okudu
Ayrıca yetişkinlik döneminde, anlamı bilinmese dahi Kur'an-ı Kerim okuma ve dinlemenin bilinçaltı eğitimine yönelik bir yönünün bulunduğu düşünülebilir.
Sayfa 215Kitabı okudu
Olumsuz bir din ve din adamı imajının toplumda yaygınlaşması din eğitiminin önünde büyük bir engel olacaktır. Çünkü insanlar saygı duydukları, üstün bir ahlaka sahip olduğuna inandıkları, her şeyiyle güven veren insanların telkinlerine daha açıktırlar. Bu bakımdan din adamlarının yalancı, düzenbaz, ahlaksız karakterler olarak yansıtılması insanların onlardan istifadesini güçleştirecektir.
Sayfa 174Kitabı okudu
Sinema toplumu yavaş ve derinden etkiler. Asla devrim yapamaz. Tek filmle kültürü değiştiremez. Ama yıllar içinde aynı mesajı işleyen yüzlerce filmle bu değişimi başarabilir. Sinema önce verdiği mesajlara toplumu alıştırır. Sonra da bu alışkanlık sonucunda iletilen mesajlar yadırganmaz ve toplumda yerleşmeye başlar.
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
Türk toplumunun ahlaki yapısının bozulmasında sinemanın ciddi bir rolü vardır.
Sayfa 126Kitabı okudu
Sinema bazen de yeni bir din oluşturabilecek kadar toplum üzerinde etkili olabilmektedir. Stat Wars filminde kurgulanan Jedi dininin Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde taraftar bulması buna örnektir. Günümüzde İngiltere'de 390 bin, Avustralya'da 70 bin kişi Jedi dinine mensup olduğunu beyan etmiştir. Ayrıca İngiltere ve ABD'de Jedi kiliseleri kurulmuştur.
Sayfa 125Kitabı okudu
Osmanlı toplumunda ve toprak yapısını inceleyen Kemal Tahir, Marksistlerce ihanet olarak değerlendirilen iki sonuca ulaşmıştır : 1. Osmanlı toplumunda hiçbir zaman sosyal sınıflar oluşmamıştır. Osmanlı ülkesi sosyal adaletin en güzel uygulandığı yerdir. 2. Türk kültürü ile Batı kültürü hiçbir şekilde birbirine benzemez ve uyuşmaz.
Ertuğrul Türk toplumunun gerçeklerine yabancı filmlerinde Batılılaşma fikrine yardım ettiği için aslında Tek parti'nin resmi sinemacısı kimliğini taşır.
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.