Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sistem Çaresiz Eğitim Sizde

Erhan Erkut

Sistem Çaresiz Eğitim Sizde Gönderileri

Sistem Çaresiz Eğitim Sizde kitaplarını, Sistem Çaresiz Eğitim Sizde sözleri ve alıntılarını, Sistem Çaresiz Eğitim Sizde yazarlarını, Sistem Çaresiz Eğitim Sizde yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
224 syf.
10/10 puan verdi
Yazar eğitimin sorunlarını ve çözümlerini dünyadan örnekler ve istatistiklerle çok güzel anlatmış. Basa gelen iktidarlar öğrencileri gelecekteki seçmenleri olarak gördüğü müddetçe eğitim duzelmeyecektir. Acil meb ve yok kurumları özerk olmalı ve bu kurumlar liyakat ve özgürlük altındaki akademisyenler ile ülkenin 100 yıllık planları hazırlanmalı hiçbir iktidarın değiştirmesine fırsat verilmemeli. 5 gün okul yerine 3 gün zorunlu dersler 2 gün seçmeli derslerin olduğu gün olmalı zorunlu dersler azaltilmali. Seçmeli günlerde sertifika usulüne gidilip çocuğun yeteneğine göre bölümlere yönlendirilmeli. Kodlama lisesi ve universitesi acil açılmalı. Üniversite sayısı azaltilmali ve en az 10 u sadece araştırma universitesi olmalı. Kitaptan aldığım birkaç başlık. Her öğretmenin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Eğitimdeki tek altın kural sudur "herseyi okuldan beklemek gerekir " bir Afrika atasözü nün dediği gibi "bir çocuğun eğitimden tüm koy sorumludur "
Sistem Çaresiz Eğitim Sizde
Sistem Çaresiz Eğitim SizdeErhan Erkut · Doğan Kitap Yayınevi · 2022109 okunma
"Bir dönem cemaatin etkisi altına giren sistemde atanma ve ilerleme için cemaate yakınlık şart iken,cemaat ile iktidarın aralarının bozulmasiyla cemaate yakın olduğu düşünülenler üniversitelerden ihraç edilmiş ve iktidara yakın kişiler göreve getirilmiştir halihazırda turkiye deki rektörlerin 68'inin endeksli dergilerde hiçbir yayını olmamasını başka türlü açıklamak mümkün değil "
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
"Ülkemizdeki üniversitelerin üçte birini, ülkemizde ve dünyada saygın üniversitelerde öğretim üyesi olarak bile atanamayacak seviyedeki kişiler yönetiyor. Anlaşılan rektörlerin atanmasında liyakat kriteri kullanılmamış."
Sayfa 184Kitabı okudu
Gençlere ise şunu söylemek isterim: Unutmayın, gelecekteki başarı ve mutluluğunuz yerleşeceğiniz lise, üniversite ve programlardan çok sizin kendinizi nasıl yetiştirdiğinize,yetkinlik ve becerilerinizi nasıl geliştirdiğinize bağlı. Zamanın gerisinde kalmış lise ve üniversite sisteminden çok şey beklemeyin, eğitim ve gelişiminizin inisiyatifini kendi elinize alın.
Sayfa 208Kitabı okudu
Asker/memur yetiştirmek üzere kurulmuş olan üniversite sistemimiz,istihdamın en büyük parçası durumuna gelmiş olan özel sektörün ihtiyaçlarından ya habersiz ya da onları umursamıyor. İşlevinin hâlâ içerik nakli olduğunu sanan yükseköğretim sistemi, öğrencilere gereken yetkinlik ve becerileri veremiyor. Uzağa gitmeyelim; üniversite mezunlarının önemli bir kısmı ingilizce konuşamıyor ve teknoloji okuryazarı değil. Vasıfsız mezunların işsiz kalmasına şaşırmamak gerek.
Sayfa 202Kitabı okudu
Dünyada yetenekler eşit dağılmış ama fırsatlar eşit dağılmış değil. Eğer fırsatları esitleyebilirsek ,dünyada daha başarılı insanlar yetistirebiliriz.
Sayfa 130Kitabı okudu
Reklam
(...) Görünen o ki, Türkiye 70 üniversite ile 1.3 milyon öğrenciye yüksek bir standartta eğitim vermek yerine 200 üniversite ile 3.8 milyon öğrenciye daha düşük seviyede bir eğitim vermeyi(ve hızla işsiz üniversite mezunu yetiştirmeyi) seçti. Maalesef bu tercihin faturasını sadece üniversite sistemimiz değil,tüm ülke ödüyor.
Sayfa 191Kitabı okudu
"Maalesef her dönemde siyasi iktidar eğitimi sosyal mühendislik aracı olarak gördü ve öğrencileri geleceğin seçmeni olarak yetiştirmeye çalıştı "
Çevrimiçi eğitimde amaç, içerik nakli değildir. İçerik nakli dersten önce gönderilen malzemelerle yapılmalı; derste daha çok örnekler, uygulamalar ve soru-cevap üzerinde durulmalı; öğrencilerin geniş katılımı hedeflenmelidir. Bu aktif öğrenme metoduna "flipped learning" ( tersyüz öğrenme) deniliyor.
Tarım devriminden sonra eğitimden anlaşılan şey çocukların hür ruhlarını kırmak, oyun ve keşif tutkularını, meraklarını köreltmek ve tarlada veya fabrikada ustalarının emirlerini yerine getirmeyi öğrenmelerini sağlamaktı. Avcı/ toplayıcı toplumların çocukları çok daha mutluydular.
Sayfa 20 - Doğan KitapKitabı okuyor
131 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.