Kavramlar, Tanımlar, Yaklaşımlar

Siyasetin Sosyolojisi

Nur Vergin

Siyasetin Sosyolojisi Sözleri ve Alıntıları

Siyasetin Sosyolojisi sözleri ve alıntılarını, Siyasetin Sosyolojisi kitap alıntılarını, Siyasetin Sosyolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“ Kastedilen yalnızca kuralları uygulayan değil, kuralları değiştiren bir siyasettir, yalnızca siyasetçinin Siyaseti, politikacılık değil, toplumun siyasetidir. Ve yalnızca iktidar Siyaseti değil, Tasarımcı siyaset, siyaset sanatıdır. Bunu bütün düzeylerde, bütün konularda, özellikle de askeri ve dış siyasette göstermek mümkündür.”
Sayfa 154Kitabı okudu
Başımıza gelenlere anlam verebilmenin tek yolu siyaseti anlamaktan geçiyor
Bizim neyi niçin yaptığımızı ya da yapamadığımızı anlatan, olanaklarımızın ve sınırlarımızın nedenini açıklayan, maruz kaldığımız olayları aydınlatan, arzularımızın ve beklentilerimizin önüne dikilen engelleyici mekanizmaları açığa çıkaran, başarılarımızın önünü açan yolları gösteren bilim dalı. Toplum ve siyasete karşı olduğu gibi siyaset sosyolojisine karşı da kayıtsız kalmayı tasavvur edemiyorum.
Reklam
Son
“ Modernitenin öngördüğü türdeşleşme, topluluk ya da cemaat olgusuna ortadan kaldırmaya yönelik olduğu gibi, esas olarak kültürel özerklik kavramını tümüyle silip süpürmeyi hedeflemektedir. Bu itibarla, modernite ile kimlik politikasının ihya etmek istediği kültürel özerkliğin birbirinin antitezi olduğuna şüphe yok.”
Sayfa 322Kitabı okudu
“ Toplumsal değişimi en geniş anlamıyla bir toplumun zaman içerisinde uğradığı yapısal, kurumsal ve kültürel değişiklikler olarak tanımladığımızda, yani bir toplumda Z1 ila Z2 dilimleri arasında meydana gelen değişimi göz önünde bulundurduğumuzda, o topluma ister istemez tarihi silik atfetmiş oluyoruz.”
Sayfa 183Kitabı okudu
“ Devlet, yönetici ya da egemen sınıfın aletidir.”
Sayfa 229Kitabı okudu
, ".. Özgürlüğün vekaleti olmaz diyen yeni bir yurttaş tipi karşımıza çıkıyor." ...
Reklam
Descartes
“ Tüm insanlar akılla donanmışlardır ve akıl açısından eşittirler.”
Sayfa 301Kitabı okudu
Immauel Kant
“ Akıl insana sadece düşünmeyi değil doğru davranmayı da sağlayan bir yetidir. İnsan doğası doğuştan iyidir. İnsan, bir birey olarak iyileşebilir, ilerleme kaydedebilir. Aynı şekilde, toplumlarda ilerleyebilirler.”
Sayfa 301Kitabı okudu
Schmitt
“ Ve dostu düşmanından ayırt etmek için Sezgi ve Siyasal üç kötü sahibi de olmak lazım gelmektedir. Düşmanın düşman olduğunu bilmek için onun estetik yat ahlaki değerlere sahip olup olmamasının da önemi yoktur. Gerçekten de, ahlakın kötü olalım estetik bakımdan itici olalım ya da ekonomik açıdan zararlı olan mutlaka düşman olması gerekmez. Tıpkı ahlaki kriterleri açısından iyi olalın, estetik açıdan güzel ya da ekonomik açıdan faydalı olan da siyaseten dost olarak tanımlanmasını gerektirmediği gibi. Çünkü siyaset anlayışında kavga bir şey uğruna ya da bir şey ya karşı değil, dost yüzünden kişiler adına ya da düşman olarak belirlenen kişi veya kişilere karşı güldülen bir kavgadır.”
Sayfa 114Kitabı okudu
“ Sonuç olarak, siyasetin ardında mutlak bir ekonomik determinizmin var olduğunu Öngören yaklaşım mekanist bir görüşün ifadesidir, kaba bir ekonomiznmdir ve çok boyutlu olan bir toplumsal gerçekliliğin bütünselliği ile kavranmasına elverişli değildir. Siyaseti sosyolojik bir analize tabi tutabilmek için onu bazı koşullarda belirleyici bir rolü olduğunu göz önünde bulundurmak zorunludur.”
200 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.