Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kavramlar, Tanımlar, Yaklaşımlar

Siyasetin Sosyolojisi

Nur Vergin

Siyasetin Sosyolojisi Sözleri ve Alıntıları

Siyasetin Sosyolojisi sözleri ve alıntılarını, Siyasetin Sosyolojisi kitap alıntılarını, Siyasetin Sosyolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Bana kim olduğumu sormayın, aynı kalmamı da istemeyin" (Foucault)
Sayfa 146
“ Kastedilen yalnızca kuralları uygulayan değil, kuralları değiştiren bir siyasettir, yalnızca siyasetçinin Siyaseti, politikacılık değil, toplumun siyasetidir. Ve yalnızca iktidar Siyaseti değil, Tasarımcı siyaset, siyaset sanatıdır. Bunu bütün düzeylerde, bütün konularda, özellikle de askeri ve dış siyasette göstermek mümkündür.”
Sayfa 154Kitabı okudu
Reklam
“ Devlet, yönetici ya da egemen sınıfın aletidir.”
Sayfa 229Kitabı okudu
Son
“ Modernitenin öngördüğü türdeşleşme, topluluk ya da cemaat olgusuna ortadan kaldırmaya yönelik olduğu gibi, esas olarak kültürel özerklik kavramını tümüyle silip süpürmeyi hedeflemektedir. Bu itibarla, modernite ile kimlik politikasının ihya etmek istediği kültürel özerkliğin birbirinin antitezi olduğuna şüphe yok.”
Sayfa 322Kitabı okudu
Descartes
“ Tüm insanlar akılla donanmışlardır ve akıl açısından eşittirler.”
Sayfa 301Kitabı okudu
“ Toplumsal değişimi en geniş anlamıyla bir toplumun zaman içerisinde uğradığı yapısal, kurumsal ve kültürel değişiklikler olarak tanımladığımızda, yani bir toplumda Z1 ila Z2 dilimleri arasında meydana gelen değişimi göz önünde bulundurduğumuzda, o topluma ister istemez tarihi silik atfetmiş oluyoruz.”
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
Schmitt
“ Ve dostu düşmanından ayırt etmek için Sezgi ve Siyasal üç kötü sahibi de olmak lazım gelmektedir. Düşmanın düşman olduğunu bilmek için onun estetik yat ahlaki değerlere sahip olup olmamasının da önemi yoktur. Gerçekten de, ahlakın kötü olalım estetik bakımdan itici olalım ya da ekonomik açıdan zararlı olan mutlaka düşman olması gerekmez. Tıpkı ahlaki kriterleri açısından iyi olalın, estetik açıdan güzel ya da ekonomik açıdan faydalı olan da siyaseten dost olarak tanımlanmasını gerektirmediği gibi. Çünkü siyaset anlayışında kavga bir şey uğruna ya da bir şey ya karşı değil, dost yüzünden kişiler adına ya da düşman olarak belirlenen kişi veya kişilere karşı güldülen bir kavgadır.”
Sayfa 114Kitabı okudu
200 öğeden 131 ile 140 arasındakiler gösteriliyor.