Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sonsuz Yolculuk

Stanislav Grof

Sonsuz Yolculuk Sözleri ve Alıntıları

Sonsuz Yolculuk sözleri ve alıntılarını, Sonsuz Yolculuk kitap alıntılarını, Sonsuz Yolculuk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yahudi geleneğinde, ölülerin mekanı She'ol,büyük kuyu, yer altında surlarla çevrili kent, "unutulmuşların ülkesi" gibi isimlerle anılıyor. Bedenlerinden ayrılmış insanlar, Yahwen'in unuttuğu her yeri kurtlanmış bu yerde, toz, karanlık ve cehalet içindedir.
Sayfa 97 - Ray yayıncılık
Eskimolar ölümlerini kuzey ışıklarının ışımasıyla tasavvur ederler ve deniz ayısının kafasıyla eğlenerek vakit geçirirler.
Sayfa 97 - Ray yayıncılık
Reklam
Avustralya Aborjinleri, ölümü somut dünyadan kutsal evrene geçiş töreni olarak görürler. Aborjinlerin mitolojisine göre, insan iki ruha sahiptir. Başlangıçtan beri var olan gerçek ve hayati ruh Öte Dünya'dan gelir ve ölünce doğumundan önce de var olduğu yer olan Sonsuz Düşler ( alcheringa ) alemine geri döner. Diğer ruh yeryüzünde kalır ve başka bir insanın içine girer.
Sayfa 97 - Ray yayıncılık
Hindu mitolojisi Öte Dünya'ya ait ve cennetsi alemleri tarif etme bakımından çok zengindir. Bunlardan en önemlisi Menu Dağı'dır, bu altın dağ evrenin merkezinde ve dünyanın ekseninde bulunur. Tanrıların mekanıdır ve Himalayalar'ın eteklerindedir.
Sayfa 94 - Ray yayıncılık
Klasik Yunanlıların Cennetsi alemleri Mutluluk Adaları ve Elysium Platosu'dur. Bunlar, dünyanın sonundaki Atlantik Okyanusu'nun suları üzerindedir. Toprak öyle bereketlidir ki, ağaçlardan yılda üç kez bal tatlısı meyveler alınır. Burada yaşam tahmin edilebileceği gibi kolaydır.
Sayfa 91 - Ray yayıncılık
Şamanizm uygulaması elimizdeki arkeolojik kayıtlara göre ruhani uygulamaların ilk şekli ve antik bir şifacılık sanatıdır.
Sayfa 35 - Ray Yayıncılık
Reklam
Nordik mitolojisinde, öte dünya aleminin güçlü bir askeri vurgusu vardır ve Valhala diye bilinir, Ölüm Odası'na Norveç panteonunun baş tanrısı Odin (Wotan) hükmeder. Valhalla 540 kapısı olan devasa bir salondur. Onun kirişleri mızraklardan ve çatısı da kalkanlardan yapılmıştır. Her yer göğüs zırhlarıyla kaplanmıştır. Bir kurt batı kapısını tutarken, bir kartal üzerinde döner. Odin'in habercileri ve savaş ruhları buradadır.
Zerdüştlük'te ölümden sonrasına yolculuğun bazı özellikleri özel bir dikkati gerektiriyor. Ölen kişi özel bir sınava tabi tutulur. Cinvato Paratu'yu ya da "Ayırıcı Köprüyü" geçmeyi denemek zorundadır. İyiler için köprü genişçe ve rahat şekilde açılır ve sonsuz mutluluğa kolayca geçerler. Köprü, kötüler için bir jiletin kenarı gibi ince ve keskindir. Kötüler dengelerini kaybedip şeytan Vizarsh'ın ağzına düşerler ve Cenehhem'e giderler.
Sayfa 90 - Ray yayıncılık
Yunanlıların yer altı, Tartarus veya Hades, yeraltındaki kasvetli karanlıkların mekanıdır. Homeros'da "Çürümüşlüğün nefret odaları, tanrıların korkuyla doldurduğu yer" diye geçer. Hades'in girişinde üç başlı bir canavar ta-zı Ceberus muhafızlık eder.
Sayfa 100 - Ray yayıncılık
İsrailliler, İ.Ö. 10. ve 7. yüzyıllar arasında Kafadan Bacaklı Tanrı Molockh'a kurban ettikleri çocuklarını, orjinal olarak Kudüs'ün Güney batısındaki bir vadi olan Ghenna'ya gömüyorlardı. İnsanların yanmasıyla ilgili imajlar, Yahudilik ve Hristiyan eskatolojisine "cehennem ateşi" kavramını taşımıştır.
Sayfa 98 - Ray yayıncılık
Reklam
Aztekler ruhların öldükten sonra gittikleri farklı cennetleri ayırt etmişlerdir. Bunların ilk ve en aşağı seviyedeki, Tlalocan'dır. Su ve sisin ülkesi bolluğuni mutluluğun ve huzurun mekanıdır. En yüksel cennet Tonatiuh Ichan'dır. Güneşin evi, tam aydınlanmaya erenlerin yeridir. Bu ayrıcalıklılar güneşin günlük refakatçileri olarak seçilmişlerdir ve saf bir sefahat içinde yaşarlar.
Sayfa 96 - Ray yayıncılık
Hinduizm'de dvija kavramı da vardır. Kelime anlamıyla kişinin iki kez doğmasına ve ihtimalen psikoruhani ölüm ve yeniden doğuş deneyimine gönderme yapar. Dvija, birinin kendini etten ve kemikten bir varlık olarak değil, tamamen bilinçten oluşan bir varlık olduğunu anlamasıdır.
Sayfa 72 - Ray Yayıncılık
Bastırılmış duyguların tam olarak ifade edilip deneyimlenmesini ve dışa vurulması sürecini ilk kez Platon'un ünlü öğrencisi Aristoteles açıkça ifade etmiştir.
Sayfa 60 - Ray Yayıncılık
Hiç bir bilim insanı maddeyle bilinç arasındaki çok açık olan boşluğun, bir köprüyle nasıl bir araya geldiğine ilişkin özgün bir görüş ileri sürme girişiminde bulunamadı. Hal böyleyken , bilinç hakkında onun maddenin bir yan fenomeni olduğu şeklindeki en temel metafizik varsayım olarak kabul ediliyor.
Sayfa 29 - Ray yayıncılık
Mumyalama ve onunla ilgili ayinler, Mısır'ın eskatolojik uygulamalarının ayırılmaz bir parçasıdır. Bilinen en erken mumyalar ( M.Ö. 3200-2780 ) Thinite dönemine aittir. Bu uygulama Piramit metinlerinin oluşturulduğu dönem olan M.Ö. 2400 civarında artık oturmuş bir işlemdi. Mumyalama, Hristiyanlığın etkili olmaya başladığı M.S. dördüncü yüz yıla kadar devam etmiştir.
Sayfa 112 - Ray yayıncılık
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.