Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sorularla Açılan Pencereler 1

Muhittin Küçük

Sorularla Açılan Pencereler 1 Gönderileri

Sorularla Açılan Pencereler 1 kitaplarını, Sorularla Açılan Pencereler 1 sözleri ve alıntılarını, Sorularla Açılan Pencereler 1 yazarlarını, Sorularla Açılan Pencereler 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
namaz kılamının nefse ağır gelmesinin birinci sebebi, sanki sonsuza kadar yaşayacakmışız veya ölüm bize çok uzakmış gibi yanılgıya kapılmamızdır.
Sayfa 31
Reklam
Allah bir tek olduğu hâlde herkesi bir anda nasıl görüyor?
Aslında Cenâb-ı Hakk'ın, kâinattaki bütün varlıkları aynı anda görmesini ve yönetmesini algılamakta zorlanmamız, Allah'ı kendimiz gibi düşünmemizden kaynaklanmaktadır. Böyle bir düşünce bir masa ile ustasını karşılaştırmaktan daha abes, daha mantıksızdır. Bir masa için, odanın içinde hareket etmek, canı sıkılırsa dışarı çıkıp gezip dolaşmak, otomobille veya uçakla başka şehirlere, başka ülkelere seyahat etmek imkansız bir şeydir. Hatta o, dışarıdan bir müdahele olmazsa yeniden bir milim dahi kımıldayamaz. Bir an için bu masanın akıl sahibi olduğunu farz edelim. Sonra ona "Seni yapan usta senin gibi bir yerde sabit kalmak zorunda değildir. O, dilediği gibi oturur kalkar, başka bir yerde bulunabilir. Otobomille veya uçakla kısa bir süre içinde çok uzak şehirlere, ülkelere gidebilir." diye ustasının yaptıklarını ve yapabileceklerini anlatalım. Masa, ustasını kendisiyle kıyas eder, kendisi gibi cansız, donuk bir varlık gibi kabul ederse; onun otomobille, uçakla seyahat etmedi bir yana, bulunduğu oda içindd dilediği gibi hareket etmrsini bile algılamakta zorlanacaktır. İşte insanın kendisiylr Yüce Allah'ı kıyaslaması bundan çok daha büyük bir yanılgıdır.
Kur'ân İlimlere, İlimler de Kur'ân'a Ters Düşer Mi?
İlimlerin temelini bizden alan Batı'da ise bilim adamları, aslı bozulmuş olan Tevrat ve İncil ile sürekli çatışmalar yaşanmıştır, bu yüzden din adamları ve kilise ile karşı karşıya kalmıştır. Bunun en çarpıcı örneği Galileo'dur. İncil'de dünya tepsi gibi düz ve yuvarlak olarak tasvir edilirken o, "Dünya yuvarlaktır." demiş ve bundan dolayı kilise tarafından yargılanmıştır. Halbuki Kur'ân, Dünya'nın yuvarlak olduğunu, hem kendi etrafında hem de Güneş'in çevresinde döndüğünü asırlarca önce ifade etmiştir.
168 syf.
·
Puan vermedi
·
21 saatte okudu
Kitabın yazarı çok mütevazı bir kişiliğe sahip. Samimi ve candan cümlelerle tatlı bir sohbeti andırıyor. Hikayeler ve örneklerle bazı sorulara cevaplar veriyor. Bunu ayetler ve hadislerle destekleyerek yapması güzel. Ancak bazı soruların cevapları ne yazık ki tam oturmuyor. Bunun sebebi tabi ki yazar değil. İnsan aklının bu dünyaya ait olan
Sorularla Açılan Pencereler 1
Sorularla Açılan Pencereler 1Muhittin Küçük · Muştu Yayınları · 200941 okunma
Eğer tarihin belli dönemlerinde Müslümanlar ilimde ve teknolojide geri kalmışlarsa bu, onların Kur'ân'ı ve kâinat kitabını gereği gibi okuyup anlayamamalarından kaynaklıdır.
Reklam
"yedi kat göğü birbiriyle tam uyum içinde yaratan O'dur. Rahman'ın yaratmasında hiçbir nizamsızlık göremezsin. Gözünü çevir de bak:Her hangi bir kusur görebilir misin? Sonra tekrar tekrar gözünü çevir de bak! Gözün, bir kusur bulamadığından,eli boş ve bitkin geri döner. " Mülk 3/4
Evet; tercih bizim ya ebedi mutluluk ve Hakk'ın rızası ya da sonsuz cehennem ve azap.
Sayfa 154Kitabı okudu
Kur'ân İlimlere, İlimler de Kur'ân'a Ters Düşer Mi?
İlimlerin temelini bizden alan Batı'da ise bilim adamları, aslı bozulmuş olan Tevrat ve İncil ile sürekli çatışmalar yaşanmıştır, bu yüzden din adamları ve kilise ile karşı karşıya kalmıştır. Bunun en çarpıcı örneği Galileo'dur. İncil'de dünya tepsi gibi düz ve yuvarlak olarak tasvir edilirken o, "Dünya yuvarlaktır." demiş ve bundan dolayı kilise tarafından yargılanmıştır. Halbûki Kur'ân, Dünya'nın yuvarlak olduğunu, hem kendi etrafında hem de Güneş'in çevresinde döndüğünü asırlarca önce ifade etmiştir.
168 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Yani eh iste diyebilecegim bir kitap. Ele aldigi konular ciddi aslinda ama boyle bir dille ve kisa bir sekilde yorumlanmis. Alsaniz faydali biraz ama oyle bilinclenmek icin aman aman alinnn diyebilecegim bir kitap degil kesinlikle.
Sorularla Açılan Pencereler 1
Sorularla Açılan Pencereler 1Muhittin Küçük · Muştu Yayınları · 200941 okunma
Reklam
İnsanı bu derece üstün vasıflarla donatan, bu dünyada kutlu bir misair gibi ağırlayan Yüce Allah'ın, onu kendi haline başıboş bırakması düşünülebilir mi ?
ALLAH BİR TEK OLDUĞU HÂLDE HERKESİ BİR ANDA NASIL GÖRÜYOR? Aslında Cenâb-ı Hakk'ın, kâinattaki bütün varlıkları aynı anda görmesini ve yönetmesini algılamakta zorlanmamız, Allah'ı kendimiz gibi düşünmemizden kaynaklanmaktadır. Böyle bir düşünce bir masa ile ustasını karşılaştırmaktan daha abes, daha mantıksızdır. Bir masa için, odanın içinde hareket etmek, canı sıkılırsa dışarı çıkıp gezip dolaşmak, otomobille veya uçakla başka şehirlere, başka ülkelere seyahat etmek imkansız bir şeydir. Hatta o, dışarıdan bir müdahele olmazsa yeniden bir milim dahi kımıldayamaz. Bir an için bu masanın akıl sahibi olduğunu farz edelim. Sonra ona "Seni yapan usta senin gibi bir yerde sabit kalmak zorunda değildir. O, dilediği gibi oturur kalkar, başka bir yerde bulunabilir. Otobomille veya uçakla kısa bir süre içinde çok uzak şehirlere, ülkelere gidebilir." diye ustasının yaptıklarını ve yapabileceklerini anlatalım. Masa, ustasını kendisiyle kıyas eder, kendisi gibi cansız, donuk bir varlık gibi kabul ederse; onun otomobille, uçakla seyahat etmedi bir yana, bulunduğu oda içindd dilediği gibi hareket etmrsini bile algılamakta zorlanacaktır. İşte insanın kendisiylr Yüce Allah'ı kıyaslaması bundan çok daha büyük bir yanılgıdır.
ALLAH BİR TEK OLDUĞU HÂLDE HERKESİ BİR ANDA NASIL GÖRÜYOR? Allah'ın "Nur" isminin bir yansıması olan güneş, bu konuyu anlamamızı biraz kolaylaştıracaktır. Güneş, bir tane olmasına rağmen yeryüzünün kendine bakan yüzeyindeki bütün cisimlere aynı anda ışığıyla, ısısıyla, yedi rengiyle ulaşıyor. Bununla da kalmıyor evlerimize, odalarımıza giriyor; her şeyi aynı anda aydınlatıyor ve ısıtıyor. Güneşin şuurlu bir varlık olduğunu farz edelim. Isısı onun gücü, ışığı ilmi ve yedi rengi de işitme, görme, konuşma gibi yedi sıfatı olsun. O zaman güneş bütün cisimleri, ulaştığı bütün varlıkları aynı anda görebilir, duyabilir; onlarla konuşabilir ve onlara hükmedebilirdi. Şuursuz, akılsız, âciz, donuk bir varlık olan güneş, Nur isminin tecellisiyle aynı anda milyonlarca yerde olabiliyorsa kâinatın yaratıcısı olan Yüce Allah'ın aynı anda bütün mahlukatı görmesi ve onlara hükmetmesi yadırganabilir mi ?
168 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim ama bu, eseri beğenilmeyecek bir kitap yapmaz tabii ki. Öğrendiğim ve düşündüğüm zaman bana da mantıklı gelen misallerle karşılaştım. Örneğin Allah'ın sürekli bizi izleyebiliyor olması, gökte bir şeyin bize ve her şeye her daim bakıyor olmasının gerçekliğinin kanıtlanamamasının sebebi gibi ileriki hayatımda da işime yarayacağını düşündüğüm güzel cevaplar vardı. Yazar kitabı yazarken kendi düşüncelerine de yer vermiş fakat öncelik olarak Kur'an'ın ayetleri kendi düşüncelerinden önde geliyor. Tam da olması gerektiği gibi. Tek hoşnut olmadığım nokta cevapların bu denli basitleştirilmesi. Bunu kendim icin söylüyorum çünkü Muştu Yayınları zaten bu işi taze beyinler için yapıyor. Birkaç felsefecinin, islam aliminin, bilimsel kanıtın da cevaplarda yer verildiği bir kitap olmasını da beklemez değildim. Açıkçası 9-10 yaşında olup ya da lise öğrencisi olup Allah ile alakalı soru işaretlerine sahip olan kişilere okutulmalı. Büyük kesime de bazı sorularda hitap ediyor açıkçası.
Sorularla Açılan Pencereler 1
Sorularla Açılan Pencereler 1Muhittin Küçük · Muştu Yayınları · 200941 okunma