Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri

Hasan Şimşek

Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri Gönderileri

Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri kitaplarını, Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri sözleri ve alıntılarını, Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri yazarlarını, Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
432 syf.
·
Puan vermedi
·
68 günde okudu
Tez ve makale çalışmalarında nitel araştırma yöntemlerini kullanmak isteyen akademisyen adaylarının kullanması gereken başucu bir kitap. Hem nitel yöntemin kendisini, özelliklerini, süreci örneklerle akıcı bir dille anlatmış hem de araştırma modellerini yine akıcı bir üslupla dile getirmiş yazarımız.
Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri
Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma YöntemleriHasan Şimşek · Seçkin Yayıncılık · 201663 okunma
432 syf.
·
Puan vermedi
Tez ve makale yazımı için örneklerle desteklenerek yazılmış bir kitap. Nitel araştırma süreçlerine yönelik her aşamayı ince eleyip sık dokumuş. Akademik hayata girenler için kullanışlı ve mutlaka rafta bulunması gereken bir kitap.
Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri
Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma YöntemleriHasan Şimşek · Seçkin Yayıncılık · 201663 okunma
Reklam
Pozitivizm Ötesi Düşünce
Pozitivizm ötesi ve akılcılık ötesi görüşler tek bir "doğru"nun olmadığını iddia eder.
Sayfa 29 - SeçkinKitabı okuyor
Pozitivist Düşünce
Pozitivist düşünce akıl ve gözleme dayanan bir anlayışın ürünüdür. Aynı şekilde, "pozitivizm" ve "modernist düşünce" her şeyi açıklama gücüne sahip büyük kuramları ve "tek doğru"yu aramaya yönelmiştir.
Sayfa 27 - SeçkinKitabı okuyor
Nitel Araştırmalanın Kuramsal Temelleri
Varoluşçuluk akımına göre: İnsanların deneyimleri ve bu deneylerin kendileri tarafından nasıl yorumlandığı önemlidir. Eğer gerçeği ortaya çıkarmak ve anlamak istiyorsak öncelikle İnsanların bu gerçekleri nasıl algıladıklarını incelemek gerekir.
Sayfa 38 - Felsefe
Sosyal Bilimlerde Pragmatik Dönüşüm
Olay ve olgulara ilişkin katı kurallar ve genellemeler oluşturulmaz, ancak ortama göre çeşitlilik gösteren betimlemeler ortaya konabilir.
Sayfa 31 - Seçkin Yayınları
Reklam
Sosyal Bilimlerde Pragmatik Dönüşüm
İnsana ait ve hatta doğal ve fiziki olayları bağımlı ve bağımsız diye ayrıştırmak olası değildi, çünkü "her şey" bir diğerinin içinde, "her şey" birbiriyle ilintiliydi.
Sayfa 31 - Seçkin Yayınları
Yükselen Bilimsel Paradigmanın Resmi
Pozitivizm ötesi ve akılcılık ötesi görüşler tek bir "doğru" nun olmadığını iddia eder. Dahası, büyük söylemler, büyük kuramlar ve "tek doğru" ya ve egemen düşünceye dayalı anlayış yerini özne merkezli, çoğulcu bir anlayışa terk etmektedir. Benzer şekilde, modernist tez tarafından kutsanan hiyerarşik, tekli toplumsal düzen modernizm ötesi görüş tarafından reddedilmektedir. Bu görüşe göre toplumlar belli inanç ve değerlerin egemenliği etrafında düzenlenmiş sistemler değildir, farklılık ve zıtlıklar daha belirleyicidir. Epistemoloji anlamında, pozitivist, akılcı ve modernist görüşler bilginin keşfedildiği ve ortaya çıkarıldığını öngören "esasici" bir bilgi tanımını savunurken, pozitivizm ötesi ve akılcılık ötesi paradigmalar bilginin keşfedilme yerine yorumlandığını, ortaya çıkarılmaya yerine oluşturulduğunu varsayar.
Sayfa 29 - Seçkin Yayınları
Yükselen Bilimsel Paradigmanın Resmi
"Nesnellik diye bir şey yoktur, " fakat bakış açısı vardır. Bakış açısı belli bir açı ve uzaklıktan bir görüş anlamına gelir.
Sayfa 29 - Gözlemci belirli bir bakış açısına sahip katılımcıdır.
Nitel Araştırmacı
Nitel araştırmacı üzerinde ayrıntılı düşünmeden tanımlanmış yöntemleri kullanan bir teknisyen değildir; düşünen, aklını ve deneyimini araştırma sürecinde nesnellik ve tarafsızlık ilkelerini dikkate alarak özenle kullanan bir araştırmacıdır. Kendini tanıma, Sorgulama, yeni bakış açıları geliştirme, algılarını ve deneyimlerini akademik çevre ile paylaşma ve bu paylaşımlardan dersler çıkarma nitel araştırmada bulunması gereken önemli özellikleri.
Sayfa 9 - Seçkin Yayınları
Reklam
Bilim
Bilim insana dair bir süreçtir; insanın çevresiyle olan etkileşiminde çevresini anlama merakının bir sonucudur. Dolayısıyla insan ve çevresine olan değişim ve dönüşümler bilimin kullandığı kavramsal çerçeve kuram, sayıltı ve yöntemlerin yenilenmesi ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.
Sayfa 10 - İlk Cümle