Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özelleştirme, Kirlenme ve Kar

Su Savaşları

Vandana Shiva

Su Savaşları Hakkında

Su Savaşları konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
10
Okunma
1
Beğeni
2.022
Görüntülenme

Hakkında

Vandana shiva su savaşları'nda, yerel topluluklara ait su haklarının tarihsel gerileyişini ele alıyor. Uluslararası su ticaretini, baraj inşaatlarını, yeraltı suyu madenciliğini ve sulu tarımı inceleyerek dünyanın nasıl yok edildiğini ve yoksul halkların çok değerli bir ortak mülk üzerindeki haklarından nasıl mahrum bırakıldıklarını gözler önüne seriyor. Günümüzde çoğu zaman etnik veya dinsel savaşlar şeklinde maskelenen önemli pek çok ihtilafın, aslında kıt ve yaşamsal öneme sahip doğal kaynaklar üzerinde yaşanan çatışmalardan beslendiğini iddia ediyor.Su savaşları suyun tarih boyunca yerel topluluklar içinde oynadığı ruhani ve geleneksel rolü övgüyle karşılarken, su özelleştirmesinin tüm dünyada yerel kültürleri ve yoksul halkların yaşam kaynaklarını tehdit ettiği uyarısında bulunuyor.
Çevirmen:
Ali K. Saysel
Ali K. Saysel
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 186Basım Tarihi: 2007İlk Yayın Tarihi: 5 Ocak 2003Yayınevi: BGST YayınlarıOrijinal Adı: Water Wars: Privatization, Pollution, and Profit
ISBN: 9789756165133Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 40.0
Erkek% 60.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Vandana Shiva
Vandana ShivaYazar · 11 kitap
Vandana Shiva dünyaca ünlü çevre ve ekoloji düşünürü, araştırmacı ve aktivisttir. Biyoçeşitlilik ve gen kaynaklarının korunması, gıda güvenliği, büyük şirketlerin egemenliğindeki küreselleşmeye karşı kırsal yoksulların savunulması ve kadının güçlendirilmesi başlıca faaliyet alanları arasındadır. Dr. Shiva'ya göre bugün dünya bir biyoçeşitlilik krizinin eşiğinde bulunuyor. Gezegenimizdeki biyoçeşitlilik stoğunun sürekli azalmakta oluşu muazzam bir çevresel tehdit içeriyor ve pez az insan bunun tam anlamıyla bilincinde. Vandana Shiva bu alanda bilinç uyandırmak ve Hindistan’ın canlı kaynaklarının ve özellikle yerli tohumların çeşitliliğini ve bütünlüğünü korumak üzere 1991 senesinde kırsal topluluklarla birlikte Navdanya Ulusal Harekete'ni başlatmıştır. Bu hareket, Hindistan’ın altı eyaletinde kurulan, kırsal topluluklara ait tohum bankaları aracılığıyla gen kaynaklarını korumakta, geliştirmekte ve paylaşmaktadır. Vandana Shiva Uluslararası Küreselleşme Forumu’nun önderlerindendir ve 1993’te alternatif Nobel Ödülü’ne (Right Livelihood Award) layık görülmüştür. Shiva’nın çok sayıdaki kitapları içinde Türkçeye çevrilmiş olan Çalınmış Hasat ve Su Savaşları bulunmaktadır.