Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Taht ve Güç

Sultan II. Abdülhamit

Tarkan Suçıkar

Sultan II. Abdülhamit Gönderileri

Sultan II. Abdülhamit kitaplarını, Sultan II. Abdülhamit sözleri ve alıntılarını, Sultan II. Abdülhamit yazarlarını, Sultan II. Abdülhamit yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Güce karşı zekanın, Hak ile batılın mücadelesi.. Abdülhamid..
336 syf.
7/10 puan verdi
Abdülhamit Han’ı günümüzde yapılan gibi siyasi bir figür olarak almayan kitap Sultanın doğru ve yanlışlarını objektif olarak ortaya koymaya çalışmış. Çok fazla atıf dipnot bilimsel ifade içermeyen kitap tarafsızlık isteyenlerce okunabilir.
Sultan II. Abdülhamit
Sultan II. AbdülhamitTarkan Suçıkar · Panama Yayıncılık · 201730 okunma
Reklam
Bir şeyi yıkmak çok kolay ama yıkılan şeyin yerine yenisini getirmek çok daha zordur.
Jön Türkler ilginç bir şekilde İslamcı, Türkçü, liberal ve pozitivist fikirlerin bir arada bulunduğu bir örgütlenme olarak ortaya çıkmışlardır. Zaman içerisinde ise görüşleri siyasi ve askeri olayların nedeniyle Türkçülüğe doğru evrilmiştir.
Meşrutiyet bir hükümdarın başkanlığı altında yürütülen parlemento yönetimine verilen isimdir.
Rüzgâr gibi uçan atlar üstünde uzun saçlı, yaylı ve mızraklı Türkler geldiler.
Reklam
4 Aralık 1897'de İstanbul Anlaşması imzalandı. Buna göre Teselya boşaltılarak Yunanistana veriliyor. Bazı küçük kasabalar Türklere geçiyor ve Yunanistan ın 4.100.000 altınsavaş taaminatı ödemesine karar veriliyordu.
Yıldız İstihbarat Teşkilatı
Yıldız İstihbarat teşkilatında II. Abdülhamid'in şahsen güvenini kazanmış kişiler görevlendirilmişti. Ajanlar içinde her rütbeden ve her seviyeden isim yapmış veya yapmamış kişiler vardı.
Yıldız İstihbarat Teşkilatı
İstihbaratın amacı nedir? Fikri ele geçirmek. Fikir bu her işin başı. Osmanlı Devleti kuruluşundan itibaren bilhassa takip devletler hakkında bilgi toplama faaliyetlerinde bulunmuştur. Bulunmak zorundadırda.
Berlin Anlaşması ve Kıbrıs Meselesi 1878
Osmanlı Devletinin savaştan sonra Osmanlı Bankası ve Galata Bankerlerine olan borçları için 22 Kasım 1879'da bir anlaşma yapıldı. Buna göre borçlar 10 yılda taksitle ödenecekti. -Kısa sürede Duyun-ı Umumiye ülkenin her yerinde şubeler açarak binlerce memur çalıştıran bir kurum haline gelmiştir. Ülkede üretimin artmasını sağlamış gelir fazlasını da devlete aktarmıştır. -Avrupa'nın borç bahanesiyle iç işlerimize daha çok karışma ihtimali ortadan kaldırılmıştı.
Muharrem KararnamesiKitabı okudu
Reklam
Berlin Anlaşması ve Kıbrıs Meselesi 1878
Şekil itibarı ile bir ceylan postuna benzetilen Kıbrıs İslam orduları tarafından Hz. Osman zamanında donanma başkomutanı Muaviye eliyle fethedilmişti. Daha sonra müslümanların elinden çıkan kıbrıs, Osmanlılar tarafından II. Selim zamanında Kaptan-ı Derya Piyale Paşa kumandasındaki donanma tarafından Lala Mustafa Paşa'nın büyük gayretleri ile fethedilmişti. (1571)
114 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.