Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sünnet-i Seniyye Risalesi

Bediüzzaman Said Nursî

Sünnet-i Seniyye Risalesi Gönderileri

Sünnet-i Seniyye Risalesi kitaplarını, Sünnet-i Seniyye Risalesi sözleri ve alıntılarını, Sünnet-i Seniyye Risalesi yazarlarını, Sünnet-i Seniyye Risalesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Beşer, fıtraten şu kâinatın Hàlıkına karşı hadsiz bir muhabbet üzerine yaratılmıştır. Çünkü fıtrât-ı beşeriyede cemâle karşı bir muhabbet ve kemâle karşı perestiş etmek ve ihsâna karşı sevmek vardır. Cemâl ve kemâl ve ihsân derecâtına göre, o muhabbet tezâyüd eder. Aşkın en münteha derecesine kadar gider. Hem bu küçük insanın küçücük kalbinde, kâinât kadar bir aşk yerleşir.
İmâm-ı Rabbânî Müceddid-i Elf-i Sâni (ra) diyor ki: “Ben seyr ü sülûk-ü rûhânîde görüyordum ki, Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm’dan mervî olan kelimât nûrludur, sünnet-i seniye şuâı ile parlıyor. Ondan mervî olmayan parlak ve kuvvetli virdleri ve hâlleri gördüğüm vakit, üstlerinde o nûr yoktu. Bu kısmın en parlağı, evvelkinin en azına mukābil gelmiyordu. Bundan anladım ki; sünnet-i seniyenin şuâı, bir iksîrdir. Hem o sünnet, nûr isteyenlere kâfîdir, hâricinde nûr aramaya ihtiyaç yoktur!”
Reklam
İşte ey âciz insan ve ey fakir beşer! Dua gibi hazine-i rahmetin anahtarı ve tükenmez bir kuvvetin medârı olan bir vesileyi elden bırakma, ona yapış, a'lâ-yı illiyyîn-i insaniyete çık. Bir sultan gibi bütün kâinatın dualarını, kendi duan içine al. Bir abd-i küllî ve bir vekil-i umumî gibi اِيَّاكَ نَسْتَعٖينُ De "Ancak Senden yardım dileriz." Fâtiha Sûresi, 1:5.
Sayfa 203Kitabı okudu
اُدْعُونٖٓى اَسْتَجِبْ لَكُمْ "Bana duâ edin, size cevap vereyim." Mü'min Sûresi, 40:60.
Sayfa 199Kitabı okudu
Dua eden adam bilir ki, birisi var ki; onun sesini dinler, derdine derman yetiştirir, ona merhamet eder. Onun kudret eli her şeye yetişir. Bu büyük dünya hanında o yalnız değil; bir Kerîm zât var, ona bakar, ünsiyet verir. Hem onun hadsiz ihtiyacatını yerine getirebilir ve onun hadsiz düşmanlarını def'edebilir bir zâtın huzurunda kendini tasavvur ederek, bir ferah, bir inşirah duyup, dünya kadar ağır bir yükü üzerinden atıp َالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمٖينَ Der
Sayfa 195Kitabı okudu
Reklam
Birisi kendine bir erkek evlâd ister. Cenâb-ı Hak, Hazret-i Meryem gibi bir kız evlâdını veriyor. "Duası kabul olunmadı" denilmez. "Daha evlâ bir surette kabul edildi" denilir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Dua bir ibâdettir. Abd, kendi aczini ve fakrını dua ile ilân eder.
Sayfa 193Kitabı okudu
رَبَّنَٓا اٰتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلاٰخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ "Ey Rabbimiz, bize dünyada da güzellik ver, âhirette de güzellik ver. Ve bizi Cehennem ateşinin azâbından koru." Bakara Sûresi, 2:201.
Sayfa 187Kitabı okudu
Dua edileceği vakit, istiğfar ile mânevî temizlenmeli, sonra makbul bir dua olan salavât-ı şerifeyi şefaatçı gibi zikretmeli ve âhirde yine salavât getirmeli. Çünkü iki makbul duanın ortasında bir dua makbul olur.
Sayfa 186Kitabı okudu
407 öğeden 271 ile 280 arasındakiler gösteriliyor.