Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sünnetin İslam'daki Yeri

İmam Suyuti

Sünnetin İslam'daki Yeri Gönderileri

Sünnetin İslam'daki Yeri kitaplarını, Sünnetin İslam'daki Yeri sözleri ve alıntılarını, Sünnetin İslam'daki Yeri yazarlarını, Sünnetin İslam'daki Yeri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rasûlullah (sav) şöyle buyurdular: "(Hangi sebepten kaynaklanırsa kaynaklansın) hayânın tamamı hayırdır. (İnsanı hayra götürür)."
Rasûlullah (sav) şöyle buyurdular: "Bir topluluk bir bidat ihdas edince ona mukabil bir sünnet (ümmetten) kaldırılır. "
Reklam
"Ey insanlar! Kaldırılmadan önce ilim öğrenin. İlmin kaldırılması, alimlerin tükenmesidir." Hz. Muhammed (s.a.v)
Uydurma Hadis
Size benden bir hadis geldiğinde bunu Kur'an'a arz edin. Eğer Kur'an'da onunla ilgili bir asıl buluyorsanız hadisi alın, bulamıyorsanız reddedin.'
Matematiğe gelince; bu ilim bana en zor gelen ve kafama girmeyen şeydir. Matematikle ilgili bir meseleye baktığımda sanki bir dağı taşıyormuşum gibi gelir.
144 syf.
·
Puan vermedi
·
5 saatte okudu
"Kur'an bize yeter(!)" deyip onlarca cilt kitap yazan insanların yaşadığı bir çağda yükte hafif değerde ağır olan bu eser, bu iddiada bulunanlara tokat gibi cevaplar veriyor. Kitabın gövdesini İmam Şafii ve Beyhakî'nin sünnetin önemi ve gerekliliği üzerine yapılan açıklamaları kaplıyor. Devamında da Suyuti'nin bu konuyla ilgili açıklamaları delillerine yer veriliyor. Kitabın sonunda da Kur'an bize yeter iddiasında bulunanların aslında kim oldukları ve ne niyetle bunu yaptıklarına değiniliyor, Rafizilerle ilgili bir bölüm de mevcut. Allah bütün imamlarımızdan razı olsun.
Sünnetin İslam'daki Yeri
Sünnetin İslam'daki Yeriİmam Suyuti · Otto · 2016508 okunma
Reklam
"Hum rical, nahnu rical"
Ebu Hanife'yi şöyle derken işittim: "Allah'ın kitabındaki hükmü alır ve kabul ederim, onda bulamazsam, Resulûllah (sav)'ın sünnetindekini kabul ederim, Allah'ın kitabında ve Peygamber (sav)'in hadisinde bulamazsam, sahabilerin sözünü alır kabul ederim. Onlardan da dilediğimin sözünü alır, dilediğimin sözünü bırakırım ve de onların sözlerini bırakıp da başkalarının sözüne iltifat ve itibar etmem. Ama iş, İbrahim'e, Şa'bi'ye, İbnû Sirin'e, Hasen'e, Ata'ya, İbnü'l Müseyyib'e (ve birçokadamların adını saydı) varıp dayanırsa, bunlar içtihad eden insanlar, bunların yaptığı içtihad gibi ben de içtihad ederim, onların görüşlerini benimsemem"
Beyhâkî, Mücâhid'in şöyle dediğini rivayet etmiştir: Herkesin söylediği söz (uygulanmak üzere) alınabilir de, terk edilebiHr de. (Ancak,) yalnız Yüce Peygamber (sav)'in sözü alınır ve asla terk edilmez (Hiçbir Müslümanm bu şansı yoktur. Peygamber sözü rahmettir, rahmet ise terkedilmez).
Beyhakî, Huzeyme'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: Resûlüllah (sav)'dan gelen haber sahih olduğu zaman, hiçbir kimse için, Resûlüllah (sav) ile beraber söz söyleme hakkı yoktur. (Söz, hüküm ve uygulamada kimse Resûlüllah'm önüne geçemez. O söyler herkes dinler, o hüküm koyar herkes kabullenir).
Azhab 33/36
"Allah ve Rusûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."
636 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.