Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Arayışın Hikayesi

Tanık / Bir Arayışın Hikayesi

John Godolphin Bennett

Tanık / Bir Arayışın Hikayesi Hakkında

Tanık / Bir Arayışın Hikayesi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
3 Kişi
8
Okunma
4
Beğeni
837
Görüntülenme

Hakkında

Asya dilleri ve dinleri üzerine incelemeleri bilimsel araştırmalarla bütünleştirdiği çalışmalarıyla tanınan İngiliz bilim adamı, matematikçi ve düşünür John Godolphin Bennett (1897-1974), İstanbul’da İngiliz işgal kuvvetlerinde istihbarat subayı olarak çalıştığı sırada, 16 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal’e Samsun yolculuğu için vize verdi. Türkiye’ye, Türklere ve tasavvufa ilgili böyle başlayan Bennett, Orta Asya’dan Güney Afrika’ya kadar pek çok bölge ve ülkede gezdi; bu yolculuklarında, içlerinde Türk mutasavvıfların da yer aldığı, az tanınan ama önemli manevi önderlerle tanıştı. 1920’lerde tanıştığı Gürciyev ve Uspenski, Bennett’in ruhsal arayışında yol gösterici kişiler oldular. Büyük ölçüde Gürciyev’in etkisiyle Dördüncü Yol adını verdiği bir manevi gelişme öğretisi geliştiren Bernett’in bütün ömrünce sürdürdüğü "anlam arayışı"nı anlattığı otobiyografisini, oğlu Ben Bennett’in bu çeviri için yazdığı önsözle okurlara sunuluyor.
Çevirmen:
Çiçek Öztek
Çiçek Öztek
Tahmini Okuma Süresi: 14 sa. 59 dk.Sayfa Sayısı: 529Basım Tarihi: Eylül 2006Yayınevi: Yapı Kredi YayınlarıOrijinal Adı: Tanık / Bir Arayışın Hikayesi
ISBN: 9750811348Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 38.5
Erkek% 61.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

John Godolphin Bennett
John Godolphin BennettYazar · 5 kitap
İngiliz matematikçi, asker, teknoloji araştırmacısı, yazar. Başta İngiltere ve A.B.D. olmak üzere Batı ülkelerinde ruhaniyet, maneviyat ve ruhani psikoloji gibi konularda ve P.D. Ouspensky ile özellikle G.I. Gurdjieff'in öğretilerine dair yazdığı kitaplarıyla; ülkemizde ise özellikle Mayıs 1919 ayında M.Kemal Atatürk ve maiyetindeki heyete İstanbul'dan Samsun'a çıkış vizesi vermiş olmasıyla tanınmıştır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış ve cumhuriyetin kuruluş öncesi yıllarında İngiliz ordusunun işgali altındaki İstanbul'da istihbarat subayıydı. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a gidişi için gereken vizeyi 16 Mayıs 1919'da imzalayan subaydır. Osmanlı Meclis-i Mebusan'ının İngiliz askerlerince basılıp İttihadçı milletvekillerin tutuklanmasında ve onların Malta Adası'na gönderilmesi operasyonunun başında da Bennett vardı.