Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvuf Nedir?

Martin Lings

Tasavvuf Nedir? Hakkında

Tasavvuf Nedir? konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
7 Kişi
37
Okunma
9
Beğeni
2.448
Görüntülenme

Hakkında

“Tasavvuf, Sultan'a yapılan yolculuğun ilmidir." "Sufi evrenseldir. Evrenin Hakikat'inin berrak bir tecellisine yer açabilmek için nefsinin izlerini azaltmış, yok etmiştir. Kozmosu sarıp sarmalamış, silip öteye geçmiştir." "Bu yola iktidar, şöhret ya da insanlardan ödül bekleyerek girmişseniz, bilin ki onda sizin için acıdan başka birşey yoktur. Eğer Allah'ın Cemalini arayarak yola koyulduysanız, o zaman bilin ki Allah dualarımızın cevaplayıcısıdır; merhameti bizim merhametimizin ya da merhamet anlayışımızın ötesindedir. Yol, başından sonuna değin dupduru şefkattir. Bunu bilen tecritle yetinecek ve ondan zengin olacaktır. Allah onu paçavralara soksa bile sultan olacaktır. Her fakir sultan gibi ölürken, her sultan bir fakir gibi ölür." "İman, insanı insan eder. Belki insanı sultan eder." "İman hem nurdur, hem kuvvettir. Evet hakiki imanı elde eden adam, kainata meydan okuyabilir ve imanın kuvvetine göre hadislerin tazyikatından kurtulabilir."
Çevirmen:
Veysel Sezigen
Veysel Sezigen
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 15 dk.Sayfa Sayısı: 256Basım Tarihi: 2007Yayınevi: Vural YayınlarıOrijinal Adı: What in Sufism?
ISBN: 9789758432813Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 35.7
Erkek% 64.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Martin Lings
Martin LingsYazar · 15 kitap
Martin Lings, (d. 24 Ocak 1909, İngiltere – ö. 12 Mayıs 2005, İngiltere). İngiliz tasavvuf bilimcisi. Tradisyonalist ve perennialist akımın öncü temsilcilerinden birisi olan Martin Lings, ünlü bir yazar, editör, mütercim ve araştırmacı kişiliğinin yanı sıra dini öğreti, kutsal metin, sembolizm, edebiyat ve sanat aracılığıyla ağırlıklı olarak Tanrı-insan ilişkisini terennüm eden bir şair olarak bilinmektedir. Önceleri protestandı, sonra ateist oldu. Oxford Üniversitesinde İngiliz edebiyatı okudu. Bir süre Polonya'da İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra 1939'a kadar kaldığı Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Vytautas Magnus Üniversitesi'nde İngilizce okutmanlığı görevini üstlendi. 1938'de tanıştığı Kuzey Afrikalı müslümanlar aracılığıyla sufi Şeyh Ahmed Alevî eş-Şazelî ile tanıştı. Kendisi de sufi felsefesini benimseyerek müslüman oldu ve Ebubekir Siraceddin (Abū Bakr Sirāj ad-Dīn) adını aldı. 1939 yılında Mısır'a gitti. Burada Kahire Üniversitesi'nde, özellikle Shakespeare üzerine oniki yıl ders verdi. 1944 yılında Lesley Smalley ile Kahire'de evlendi. Mısır'da rahat bir yaşam sürmesine karşın artan İngiliz karşıtı hareketler nedeniyle 1952'de İngiltere'ye döndü. Londra Üniversitesi'nden Arap dili diploması aldı. 1955 yılından itibaren İngiliz Müzesi Doğu elyazmalarının (özellikle Arapça) sınıflandırılmasına katıldı. 1955'te British Library'de Arapça Kitaplığı ve ardından, 1973'te emekli olana kadar da British Library ve British Museum'da Doğu Yazmaları sorumlusu oldu. 1959'da Londra Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı.